f Secubit Garam: Raya ke 3

N3 Terkini

Monday, September 28, 2009

Raya ke 3

Kali ni nak tayang sedikit gambar2 pd raya ke 3 yg mana K.Nor buat hari tunggu rumah/buka pintu rumah :)

Alhamdulillah, ramai tetamu yg hadir, terdiri dr keluarga adik2 beradik K.Nor dan suami, jiran tetangga, kenalan2 rapat dan sdara mara yg jauh mau pun dekat ( licin nasi beriani 2 gantang hehe). Tak teringat langsung nak amik gambar2 juadah maupun kuih2 atau kek2 raya (sori ya Alongroz). Lagi pun mmg K.Nor sediakan ala kadar jer. Tau aje la dgn rumah yg kecik kiut ni mana la cukup ruang nak letak banyak2 dishes. Ikutkan hati nak buat macam2 dan nak buat besar2 sket tp memandangkan ruang yg terbatas, kena pendam aje la hasrat tu. Itu pun tetamu yg datang terpaksa makan ikut shif hehe.. ampun ya semua (terutamanya Ros dan famili, K.Cik dan famili serta Lelayong dan famili)

Antara hidangan selain nasi beriani dan kuncu2nya, K.Nor sempat buat 2 bj kek coklat moist, kek lapis velvet (k.fida.. sori tak ingat nama penuh resipi ni) 2 bj (utk MIL sebiji), kek kukus buah che mat gebu (share separuh dgn ayah K.Nor yg mmg minat kek buah) dan kek marble trio CMG 3 bj (satu utk K.Nor, 1 utk MIL dan 1 utk rumah adik)

Kukis yg K.Nor buat cuma Bangkit Cheese, Tart Bunga, Tart Gulung, Serimadu Cornflakes, Cornflakes Chocolate dan Coklat Chips disamping beli 2 jenis kekacang.

Ok la kita layan gambar tetamu2 VIP hari tu ya..

Bersama Ros Onigiri


Yang kat tengah2 tu MIL Ros, yg juga emak sdara suami K.Nor, Mak Su Yam.
Ni la satu2nya lagi adik beradik arwah FIL yg masih ada.

Bersama K.Cik MyR


Yang ni pulak dgn Lelayong, suami Lela dan anak dara kiut Lela, Hani


Geng2 rapat Along, bekas2 pelajar SHAMS dan ada yg Along berkawan since tadika lagi..

6 comments:

  1. seronoknya bila teman2 bloggers dtg beraya kan!!!

    ReplyDelete
  2. huhuhuu.. terasa syahdu tengok owang beraya.. sob sob sob..

    ReplyDelete
  3. salam kak nor,
    syoknya beraya...puas hati akak masak , semua licin...

    ReplyDelete
  4. Salam Kak Nor,
    waser cam dok puah jerk juper hari tu, huhuhuhu..kalau panjang umur kita juper lagi ujung tahun ni, mudah2an lela ada kelapangan untuk join gathering MyResipi, Amin.

    Tapi kot2 manapun, rasa seronokkkkk sangat jumpa kak Nor, doklah ralat sangat, sokmo dok jadi jer bila nok juper,huhuhu..
    Terima Kasih banyok-banyok ye kak nor, nanti mari KL jemput mari dumoh plok.

    ReplyDelete
  5. ain >> mmg syok!! bila lak kita nak gader2? :)

    ina >> alaaa cian adik sowang nih.. jgn nangis2 kang banjir jepong

    suzi >> bila nak balik ganu, boleh jumpa gak nih..

    lela >> tu la kan, kejap jer.. insyaallah mudah2an plan gader bulan dec ni menjadi dan dpt jumpa lagi.. amin...

    ReplyDelete
  6. salam...
    seronok nyee kalu dpt jupe kaknor...lom 'jodoh' utk kita jupe laeee ^-^

    ReplyDelete