f Secubit Garam: Ayam Pandan

N3 Terkini

Saturday, September 12, 2009

Ayam Pandan

Dah lama betul menu ni duk dlm list. Asyik kena potong que jer.. Pokok pandan yg K.Nor tanam tu daun dia tak besar mana tu yg terbantut jer hajat nak buat. Ijah dah berkali2 buat, baru2 ni tengok Yani lak buat. Ish tak leh jadi ni. Kebetulan g Pasar Chabang 3 minggu lepas, nampak jer daun pandan yg saiz lebar2 tu terus jer sambar sepokok. Dalam gitu peram lagi sampai daun pandan pun layu dah.

Akhirnya dpt gak jalankan projek Ayam Pandan Che'iza ni. Ingatkan bila guna 5bj cili padi tangan tak hangat berbanding berbelas bj yg Che'Iza guna. Tapi tetap hangat jer tangan sampai kemalam.. Lain kali kalau nak buat mmg kena pakai sarung tangan plastik tu..

Sapa2 nak resipi boleh tengok kat rumah Ijah ni ya.. sbb MyR ada problem lagi nak masuk tu..

No comments:

Post a Comment