f Secubit Garam: Bubur Nasi Lagi

N3 Terkini

Saturday, September 12, 2009

Bubur Nasi Lagi

Buat lagi bubur nasi smlm atas request Along. Kali ni buat tambahan sket, Sambal Ketuk. Along yg goreng ikan bilis dan cili padi tu. Pastu dia gak yg tumbuk2. Sambil tumbuk dia tanya la sedap ke mak. Kenapa rupa pelik jer. K.Nor kata cuba la makan dulu kalau tak tau tau camna rasa dia. Bila dia makan jer punya la sedap dia kata tak padan dgn rupa tp rasa mabeles sgt. 1 1/2 pot beras yg K.Nor masak bubur tu kejap jer tinggal separuh, kes dia dan Aisyah duk pulun makan. Aisyah pun berbuka dgn bubur nasi dan sambal ketuk gak. Memang febret anak dara ni. Along kata nanti bila balik Jordan boleh la dia buat kat sana, sbb skrg ni stok ikan bilis dah ada kat kedai runcit sana. Alhamdulillah .. suka hati sang emak bila tengok anak dah berselera balik makan nih..

No comments:

Post a Comment