f Secubit Garam: Asam Pedas Ikan Aji2

N3 Terkini

Tuesday, July 27, 2010

Asam Pedas Ikan Aji2

Menu hari ni, Asam Pedas Ikan Aji2. Ikan Pebret K.Nor dan cik abg, pantang K.Nor tengok kat pasar mesti nak beli. Mcm2 boleh dibuat dgn ikan ni. Nak buat asam pedas boleh, singgang pedas (Ganu style) pun boleh. Kalau buat masak kari pun sedap ni. Kalau kurang ghajen, goreng atau panggang bodo pun sodap :)

Ermmmm........ lama tak tayang set lunch kat rumah ni kan. Hari ni terlebih ghajen sket. Tu yg nak posing semua lauk. Tp yg biasa2 jer la.. Jom layan.........


Asam Pedas Ikan Aji2, Ayam Goreng Berempah (ni utk anak2), Telur Dadar Bermayonis dan tak ketinggalan ulam2 (daun salad, timun dan tomato).... Jom makan............


Nak tau ikan aji2 tu ikan apa? Sila klik kat sini atau tengok n3 K.Liza yg khas utk jenis2 ikan. ni.

3 comments:

  1. set lunch yg sungguh mengiurkan..telur taruk mayonis tu sedap ke kak nor..Sally tak pernah cuba ni..ikan aji2 ni ikan apa kak?

    ReplyDelete
  2. kak nor banyaknya lauk..sedapnya...rajin akak memasak..

    ReplyDelete
  3. sally >> try la letak mayo dlm telur dadar tu.. sedap.. lembut dan gebu jer ..

    mas >> kan dah kata tu sesekali dtg angin ghajen.. hihihi

    ReplyDelete