f Secubit Garam: Sirap Bandung Soda

N3 Terkini

Thursday, July 8, 2010

Sirap Bandung Soda


Kita minum dulu............. Jom sejukkan anak tekak dgn Sirap Bandung Soda + bj selasih. Tak payah resipi la ya.. semua tau buat ni kan. Yang puasa tu tunggu masuk waktu maghrib dulu ya... Selamat berbuka..

6 comments:

  1. salam kak nor...boleh x bg step nk wat sirap bandung soda nie? sbb kdg2 nana buat jd ketul2 la...nak minum pun xlalu...huhuhu...ada petua ke?

    ReplyDelete
  2. nana >> camna lak jd ketul? k.nor main campak ajer tak ada lak petua/step tertentu. cuba la cara ni kut2 menjadi ya..
    1. bancuh air + gula ---> kacau hingga gula larut
    2. masukkan ibu sirap/pewarna merah
    3. masukkan susu cair
    4. pastu air soda
    5. rasa ikut kemanisan yg disukai
    6. letak ais dlm gelas
    7. tuangkan sirap bandung yg siap dibancuh
    8. masukkan butir selasih yg dah dikembang
    9. pastu sluurrrp!!!!! hehe

    ReplyDelete
  3. sirap bandung soda mmg fav we all kat umah ni. klu mkn kat luar, mesti order air ni. normally bulan puasa rajinlah sy buat air bndung soda ni. tp lum pernah letak biji selasih.mesti lagi best!

    ReplyDelete
  4. time kasih kak nor...mgkn sbb nana masukkan soda dulu kot bru susu...xpe, nnt nak cuba lg la :)..

    n thanks for the advice too...nana really appreciate...sjuk hati nana dgr kata2 akak tu :).. time kasih ye kak nor :)...

    ReplyDelete
  5. salam kak nor... saya suke la kak nor rajin amik gambar2 air tgn akak yg akan mengiurkan selera saya...hehehe

    ReplyDelete
  6. ain >> bj selasih tu boleh menyejukkan badan .. sedap..

    nana >> semoga nana lebih tabah menghadapi ujian ya.. slmt mencuba kaedah sirap bandung soda tu ya..

    mama nazhan >> hehe.. kalau tak ada gambar tak best gak nak post n3 kan.. :)

    ReplyDelete