f Secubit Garam: Teh Jiya@14Sept

N3 Terkini

Monday, March 1, 2010

Teh Jiya@14Sept


Dah Jiya yg buat kan, kena la bagi kredit utk Jiya si Pengembala Kamben tuh.. kan :)

ermmm... Jiya! Akak dah buat dah nih.. meh kita minommmm duluuu...

psst!!! akak kopipes aje la dr MyR ek..


TEH C PENG by Jiya@14Sept MyR
  • Teh Pekat
  • Susu Cair
  • Gula melaka pekat
  • ketulan ais

Cara-cara

  1. Masukkan gula melaka pekat ke dalam gelas, ikut citarasa memasing. Kalo nak manis letaklah bebanyak. Hehehe!
  2. Kemudian masukkan ketulan ais. Penuhkan satu gelas... Baru masukkan susu cair.
  3. Akhir sekali baru masukkan teh pekat pelan²...
  4. Bismillahirrahmanirrahimmmmm... Kita minommm duluuuu!!

3 comments:

  1. kak nor, ni teh yg mcm kat chicken rice shop tu ke? three layer tea??? kalo ye, kena cuba ni sbb husben asyik duk suruh bini dia wat air nie jek...hehehe

    ReplyDelete
  2. love >> jom love, let's drink!

    nana >> tak pasti la nana, k.nor sekali habuk pun tak pernah g makan kat CRS tu :) apa pun try la buat dulu ya.. kut2 yg sama jer

    ReplyDelete