f Secubit Garam: Double Anniversary....

N3 Terkini

Wednesday, March 31, 2010

Double Anniversary....

Salam buat semua...




Hari ni dalam sejarah.. sejarah hidup K.Nor la..bukan sejarah Malaya.. hehe.. Dua anni disambut serentak. Pertamanya ulangtahun pertama kelahiran SecubitgaramNor67 dan ulangtahun ke 22 perkahwinan antara K.Nor dan suami..

Memang sengaja mengambil tarikh 31 Mac tahun lepas utk mengistiharkan diri menjadi blogger supaya mudah nak ingat. Tak sangka sekejap aje sudah 1 tahun K.Nor menjerumuskan diri dlm alam maya ni. Bermacam2 kenangan manis yg dikecapi terutamanya dpt berkenalan dng ramai blogger2 maupun bukan blogger yg baik hati, caring dan boleh dianggap sahabat sejati. Dan tak kurang juga pengalaman yg mencuit hati, mengguris rasa namun yg tak elok2 tu kita buang jauh2 dr minda supaya tak ada benda2 yg -ve yg merosakkan hati dan fikiran. Insyaallah..

Memang gembira menjadi blogger ni, selain dr mendapat kenalan baru yg utamanya dpt berkongsi sedikit ilmu yg Allah pinjamkan kepada K.Nor utk disebarkan pd org lain. Disamping dpt jugak menimba ilmu dr rumah atau blogger lain kan.. Sharing is caring.. Buat apa la kita simpan ilmu yg tuhan pinjamkan tu, bukannya boleh dibawak ke liang lahad. Tapi kalau kita kongsi dan kemudian disebarkan kepada org lain, betapa bermaknanya semua tu. Akhirnya membuahkan hasil yg cukup lumayan yg bakal dipetik di akhirat nanti.. Kehidupan kita di dunia ini pun pasti mendapat keberkatanNYA.. insyaallah..

Di saat menaip N3 ni, K.Nor tengok hits K.Nor dah mencecah 176 400.. Alhamdulillah.. baru setahun usia blog ni kan, dah nak menghampiri 200 000 hits. Memang tak pernah bayangkan SecubitgaramNor67 ni mendapat sambutan yg amat baik spt ni. Jutaan terima kasih dr K.Nor buat semua yg mengunjungi blog ni. Tak kira lah yg tetap atau tidak, yg menjadi blogger atau tidak, yg menjadi follower atau pun tidak.. yg sentiasa meninggalkan jejak kat shoutbox atau kat N3 atau hanya sekadar sbg silent reader aje.. Semua nya memainkan peranan dlm memeriahkan dan menceriakan rumah K.Nor ni.. Alhamdulillah.. terima kasih semua ya..



HAPPY ANNIVERSARY  myspace comments

Kegembiraan menyambut ulangtahun perkahwinan tahun ni tak la seperti tahun lepas tapi masih dipanjatkan dgn rasa bersyukur yg amat pada Yang Maha Esa kerana diberikan kesempatan dgn umur yg panjang dan kesihatan yg baik buat K.Nor dan suami. Dilimpahkan dgn 4 org putera2 dan puteri yg terbaik, yg sentiasa menjadi penghibur hati kami berdua. Berbagai onak dan duri yg ditempuh utk sampai ke tahap ini namun semua tu adalah adat dlm kehidupan. Tiadalah dinamakan kehidupan andai tidak diuji. Tuhan menguji utk melihat sejauh mana kesabaran dan ketabahan kita menghadapinya. Dan tuhan juga menguji tanda kasih dan ingat akan diri kita. Bersabar dlm menempuh ujian menghasilkan pulangan yg lumayan. Redha dgn ujian meningkatkan darjat dan menghapuskan dosa yg pernah kita lakukan. Dan jangan sekali2 mempersoal kenapa kita diuji sedemikian rupa sebaliknya redha dan bersabar atas apa yg ditimpakan atas kita. Sesungguhnya hikmah disebalik ujian bakal kita kecapi manisnya nanti. Insyaallah...




Ya Rahman... Ya Rahim....
Panjangkan lah usia kami berdua agar terus dpt menjalankan ibadah kepada Mu
Agar dpt terus menunaikan tanggungjawab kami terhadap org tua kami dan anak2 kami
yg tercinta
Limpahkan lah rahmat dan keberkatan Mu atas rumahtangga yg kami bina ini
Eratkan la hubungan kami dgn kasih sayang yg tulus agar kami sentiasa bahagia dgn kehidupan yg kami tempuhi
Lapangkan lah kehidupan kami dgn rezeki yg halal lagi berkat
Dan berikan lah kesihatan yg terbaik buat kami berdua agar dpt terus menempuh kehidupan sbg hamba Mu..
amiin... ya rabbal a'lamin..






~~~~~~~ XXX ~~~~~~~


K.Nor tampal kat sini la kad dan ucapan dr Lieza sempena anniversary K.Nor yg ke 22 ni. Terima kasih banyak2 buat Lieza yg sudi hadiahkan kad utk K.Nor ni.. Tak sangka dpt gak hadiah hari ni.. mmmmmmmuah utk Lieza ..

Tapi sebelum tu nak beritau gak..ucapan pertama yg K.Nor terima adalah dari Ummi Kuantan. Pepagi buta tau dah sampai sms ucapan dr Ummi nih. Kalau tak silap 6.30pg! hehe.. takut dang ke org lain la tu yg buat 1st wish.. hehe.. Memang tak sangka ada yg tau hari ni anni K.Nor.. tp semalam mmg dah nampak kat traffic bawah nun cam ada org menjenguk kat lebel celebration jer.. hihihi.. apa pun mekacihhhhhhh banyak2 buat Ummi yg wish utk Nor dan hb. Mudah2an segala doa tu dimakbulkan dan semoga ukhwah antara kita terus berkembang mekar hingga ke akhir hayat.. amiin...


Kad dari Lieza..

Pyzam Glitter Text Maker
KNor...saya ucapkan selamat menyambut hari ulangtahun perkahwinan...moga2 bahagia sehingga ke akhirnya dan semoga kehidupan K.Nor sekeluarga sentiasa diberkati.

18 comments:

  1. Salam kak Nor,
    Happy anniversary to Kak Nor suami isteri. Moga dimurahkan rezeki dan kebahagiaan yg berpanjangan.
    Juga buat secubit garam, memang happening 'secubit garam' ni. tak putus2 resipi dr kak nor. thanks a lot,kak...

    ReplyDelete
  2. Salam Nor
    Happy Ist Anniversary untuk Secubit Garam..
    Semuga blog Nor akan lebih ceria dan meriah dengan kunjungan teman2 .

    Happy Anniversary juga to both Nor & hubby
    semuga dimurahkan rezeki dan bahagia hingga keakhirnya..

    ReplyDelete
  3. selamat ulang tahun Nor..semoga diberkati Allah semua urusan dunia dan akhirat dan hidup dengan penuh kasih sayang.Amin dari-cikmanggis

    ReplyDelete
  4. epi annivesary blog k.nor!! dan jugak epi annivesary wat k.nor dan jugak suami! moga segala2nya dimakbulkan tuhan.... kiter igt waktu akak bukak blog nih ms kiter kat mesiaa... ngan kek anibesari yg cantikkk sgt tuh! hihihi.. tk wat kek ker taun ni kak?? dh huluq pinggan dah nih nk sepotong! hehehe

    ReplyDelete
  5. Tahniah untuk http://Secubit Garam.blogspot.com/ dan selamat ulang tahun untuk kedua2 annivesary ya nor. Bahagia jika kita hidup gembira bersama insan tersayang sehingga sekian lamanya kan. Doa dr ct semoga mahligai bahagia nor bersama suami akan kekal hingga ke hujung nyawa..aminnnn

    ReplyDelete
  6. hepi anniversary tuk kak nor .moga terus dilimpahi Rahmat Allah :-))

    ReplyDelete
  7. hepi anniversary gak...moge sntiase drahmatiNya...
    blog ni mmg besh!!

    ReplyDelete
  8. salam K.nor....

    hepy anniversary utk k.nor n abg tercayang...singgah umah saya jap yer nanti amik kad....

    ReplyDelete
  9. Salam Nor..hehee..
    Dah wish subuh2 tadi, jadi ni igt datang nak makan kek ke, pulut ke, nasi beriani ke..ekeke...Malam ni ada candle light ke? Nak tumpang sekaki...muaahhhh!

    ReplyDelete
  10. Happy Anniversary to KakNor and Hubby! And Happy 1st Blogoversary to Secubit Garam! ^___^

    Take care dearie!

    ReplyDelete
  11. salam k.nor. yg pertama nak ucapkan Selamat ulangtahun perkahwinan yg ke-22(sama tarikh lahir yasmin)semoga rezeki bertambah dan bunga-bunga cinta berpanjangan.

    yang kedua,hepi 1st besday blog k.nor..(blog cikmin dah 2 tahun pada 1 april ini)semoga terus berjaya dalam dunia blogging :) nak kasi adiah apa ye k.nor..cikmin bagi Potato je la.. mmuuaaahhh!!

    errkkk..k.nor..kek besday tuk blog kita hampir nak sama la..hiks..

    ReplyDelete
  12. Salam Kak Nor, Happy Anniversary kak Nor. Moga allah limpahkan rahmat keatas akak sekeluarga. Salam sayang dari kami di Shah Alam. TErima kasih kerana sudi singgah Kak Nor

    ReplyDelete
  13. Happy double anniversary kakkk... nampak gaya terlewat jek..nak wish kat sini...takpe laa ek..janji dpt wish..
    Sue doakan yg terbaik untuk akak dan keluarga dan semoga akak terus menjadi blogger..love u!muahhh

    ReplyDelete
  14. salam akak...

    maaf terlambat...

    ****Happy double anniversary****

    Semoga diberkati dan dirahmati oleh ALLAH untuk akak sekeluarga ^_^

    ReplyDelete
  15. salam buat semua..

    nur >> amiin.. mekasih ya nur..

    ayu >> tq & mudah2an gitu la.. apalah secubitgaram ni tanpa kunjungan dan sokongan teman2 lain kan..

    amiin... mudah2an dimakbulkan doa tu...

    CManggis >> amiin.. mekacih CM ya..

    hana >> amiin..

    hehe ingat lg dia tu ya.. sori la ina.. tak ada mood nak baking2 kek tahun ni.. akak duk tunggu kut2 ada yg sudi bg kek utk akak hehe

    CT >> amiin... mmg gitu la harapan kita kan CT.. mudah2an berkekalan ke akhir hayat .. aminn

    Jiejah >> insyaallah.. amin... thanks ya...

    joyahsport >> iyer ke.. mekasih.. :)

    lieza >> tq ya lieza

    ummi >> kalau nor tau anni kita selang sehari nor tunggu jer pulut kuning dr ummi pastu kita celebrate sama2 hehe

    love >> tq so much dear love :)

    hamsini >> tq ya..

    faheem >> ooo blog kita beza setahun la ya.. tahniah gak buat min.. dan mekasih atas doa2 tu ya..

    fuzidds >> amin.. fuzidss.. mekasih ya..

    sue >> alhamdulillah.. mekasih sue dear.. love u too :)

    liza >> tak per.. masih belum terlewat lagi tuh.. mekasih liza.. mudah2an Allah makbulkan segala doa yg dipanjatkan.. amiin...

    ReplyDelete
  16. Salam Nor. Alamak kita ni selalu je terlepas plane. Along ucapkan Slmt Ulangthn yg ke 22nd & 1st...! Semuga bahagia selalu selama nya... peluk cium dari Along... mmmuah!

    ReplyDelete
  17. along >> w'salam along.. tak per nor tau along bz kan.. mekasih wish tu ya.. amin... peluk2 dan cium2 gak.. mmmmuah!

    ReplyDelete