f Secubit Garam: Mee Goreng Basah... tp tak banjir :)

N3 Terkini

Monday, March 8, 2010

Mee Goreng Basah... tp tak banjir :)


Lama tak goreng mee. Asyik duk tengok kat rumah org lain jer, tak leh jadi la.. Tambah lg cik abg request mee goreng basah utk berbuka td. Lagi senang kerja kan.. hehe.. ghajen punya pasal. Dalam nak goreng mee ni td la berlaku sedikit accident. Belakang tapak tangan kanan terkena hujung sink, terhiris lebih kurang 1/2in pjg. Pedihnya tak terkata, berdenyut2 jer. Namun K.Nor tetap bersyukur luka tu tak terkena urat darah. Hampir2 sgt dah nak terkena urat darah.. ermmm kalau tak jawabnya berkejar ke spital laa tadi... eeeeii ngerinya kalau urat darah tu terluka/terputus... Kebetulan cik abg ada td, dia yg letakkan minyak gamat dan letak plaster. ( tak ada darah menitis lg lepas tu tau.. dah tak ada yg jd raja bersiung ya.. ) Lepas tu teruskan goreng mee dlm keadaan tangan yg berdenyut. Masa masukkan n3 ni, luka dah terkatup sket walhal masa kena td ternganga jer luka tu menampakkan isi putih.. Tak per la.. sikit jer ujian tuhan ni kalau nak dibandingkan dgn org lain kan..

Ok layan jer mee goreng basah utk malam ni ya.. Sedappppp.. semua dgn limpah rahmat dr NYA...

6 comments:

  1. nor, ada tak darah menitik dlm mee tu? kang cik abang jadi raja bersiong lakss!!!! hehehe

    ReplyDelete
  2. terbayang2 lak citer King Wakarima...huhu..

    kak Nor, ade lg tak mi tu??..nak sepinggan! :D

    ReplyDelete
  3. Salam wat Kak Nor sefamily...

    Actually,penah beri komen masa kontroversi copy paste dulu,opss sori kak...past is past kan...

    Sy mmg silent reader blog akak ni.napelah akak masak sedap2 jer.geram tau.terliur jer,ngences...hehehe...

    Kak,nasib baik takder yg jadi raja bersiung.makan mee goreng basah berdarah,hehehe...boleh jadi pelakon tambahan citer siong kat tv3 tu kak,hehehe... sori kak, gurau jer...

    moga cepat sembuh kak, syafakilLah, get well soon...

    ReplyDelete
  4. azita >> alhamdulillah darah tak banyak keluar walau terhiris sampai nampak isi putih.. berkat puasa kut :) bila dah ditampal plaster mana nk keluar lg dah darah tu..

    so tak sempat jd raja bersiong la hihi

    dayang >> meh la dayang.. dah nk midnite ni, masih lapar lagi ke. :)

    noor azaref >> terima kasih kerana masih sudi berkunjung ke blog yg tak seberapa ni walau jd silent reader.. sgt2 k.nor hargai..
    betul tu apa yg lepas tu lepas.. saya bukan jenis pendendam.. anggap jer tu ujian dr tuhan.. dn dr situ kita dpt kenal hati budi seseorang.. semoga kita lebih baik dr semalam dan sebelum tu..

    terima kasih atas doa tu.. insyaallah.. amiin..

    tak ada la jd raja bersiung.. darah tak menitik banyak pun tp kalau terhiris urat darah mau pitam gak td tu.. :)

    ReplyDelete
  5. Salam..

    Teliur sungguh bila tengok mee tu!!!
    Ada lagi ke ???
    Mari sepinggan....hihihi

    ReplyDelete
  6. ibu >> sianyer.. dah abis la bu.. lain kali lak ya.. :)

    ReplyDelete