f Secubit Garam: Singgang Ikan Aya

N3 Terkini

Tuesday, May 26, 2009

Singgang Ikan Aya


Erkkk ikan singgang pun nak tayang kat blog ke? Alaaa dia pun nak enterpreme gak, apa salahnya kan.. hehehehe Teringat dulu masa ngandungkan salah sorang anak K.Nor, sukaaaaa sgt makan ikan singgang. Dengan nasi panas2, letak kuah singgang ni banyak2 (org ganu panggil berladung), pastu tenyeh cili api kat nasi tu. Perisi skit ikan goreng atau ikan panggang. Kadang tu kalau tak tenyeh cili, letak sambal belacan skit.. ermmmmmmmmm enak tak terkata.. Dua mangkuk nasi pun boleh abis licin..

5 comments:

  1. ohhh..ini kegemaran kita..partner dgn budu atau sambal belacan...ngam..

    ReplyDelete
  2. ooo CM peminat budu gak ya.. sama la kita..

    ReplyDelete
  3. Kak Nor, ni feberet lelayong...hari-hari pong dakpe, sapa kena beleber dengang abang lela, tapi lening kurang doh wat ikang singgang, cik abe lela dok berape makan, siang gok ke dia..tapi kadang waser cam "hek eleh"..dok makang pulok doh,padahal orang ganu jerk..hehehehehe..kak nor, lela kalu mari sini mesti terpukau jap, ni nok tanya, beli maner mangkuk tu? lawoooooo wehhhhhhh..nok ugekkkk...

    ReplyDelete
  4. laaaaaaaaaa mata duk kat mangkuk tu ghupernyer. beli kat giant jer lela.. giant ganu ni la.. muroh2 jer, sama cam mangkuk pak segi aritu tuh..

    ReplyDelete
  5. Huk huk huk...harap2 dang ler lela kelik ganu, nok beli ugek, dok kira..mana hok ader warna putih tu,lela nok sebat jerk..kak nor,napok gaya Raya ler kiter jumpa.Insyaallah panjang umur kita jumpa, lela lagi 3 minggu merdeka doh, dok sibuk cam sebelum ni...kalu juper nok pelok tokko gitew..hehehehehehhe

    ReplyDelete