f Secubit Garam: Croissant Nugget Sandwich

N3 Terkini

Sunday, May 17, 2009

Croissant Nugget Sandwich


Tak tau nak bg nama apa, rasanya betul dah tu kan. Menggunakan croissant yg dibeli kat Giant, pastu hiris nugget ayam yg dah digoreng dan hiriskan juga daun salad, carrot dan tomato. Sumbatlah kat dlm croissant yg dibelah tanpa putus tu dan picitkan mayo dan sos cili kegemaran.. Taraaaa..siap la satu hidangan yg complete, jgn lupa disertakan dgn nescafe tarik.. ermmm enaknya.. Sori la ya, tak leh nak ajak makan, semua dah langsai. Tu menu breakfast pagi tadi, lupa nak hapdet.. Sapa2 nak, buat sendiri, mudah jer tu...

5 comments:

  1. wani pun boleh kata tiap minggu beli croissant kt Giant. mmg cadangnya nk buat stuffed croissant, or croissant caramel pudding.

    tp tiap kali beli, tiap kali tu lah xsempat buat apa2 melainkan cicah ayaq kopi radix!
    croissant ni sedap. mkn dia saja pun sedap!
    nampak yg kak nor buat lg laaagi sedap!! :)

    ReplyDelete
  2. sama la dgn k.nor wani, tiap kali beli tak jadi gak nak buat yg camni, duk ngap kosong jer.. last sekali beli sempat gak la buat caramel pudding tu.. nampaknya kita mmg hantu croissant :)

    ReplyDelete
  3. Rumah saya pun sama, hari tu beli 2 ketul croissant nak buat puding x sempat buat apa2 dah abis, lepas tu beli 6 ketul pun sama gak, nak larang org makan kesian lak. nak buat croissant sendiri cam tak larat. takut tak jadi..diaorg boleh makan camtu jer..

    ReplyDelete
  4. sangat simple, tapi sangat inviting... huk huk, ter-selera pulak nengoknya, hehe :)

    ReplyDelete
  5. >>jamie.. kes serupa gak ya.. :P.. tak per beli lg, pastu kena buat cepat2.. hehe

    >> kucingoren.. nak offer pun dah abis, sori ek.. :D

    ReplyDelete