f Secubit Garam: Dragon Fruit ooo Dragon Fruit...

N3 Terkini

Sunday, May 10, 2009

Dragon Fruit ooo Dragon Fruit...

Pertama kali beli dragon fruit, tahun bila ntah tak ingat dah, sbb dah lamaaaaaaaaa sgt. Masa tu buah ni tak pemes lg. Terbeli buah yg warna putih, nasib baik beli sebiji jer. Rupa2nya sorang pun anak2 tak suka. Tawar dan tak sedap mana.
Sekarang ni dah makin ramai yg mengusahakan buah naga ni kan. Kat pasar tani sentiasa ada org jual ni. Dah tak tahan godaan, tiap2 minggu duk tengok jer, akhirnya smlm K.Nor rembat gak 2 bj. Ya rabbi, punya la mahel, $7.00 utk 2 gj tu...
Smlm K.Nor pun intai ler resipi jus kat Myr, ada 2 resipi jus berasaskan buah naga ni. Ni lah salah satunya, Sirap Bandung Dragon Fruits by Liana PG. K.Nor buat ni pun 1/2 adunan jer, bimbang tak dpt sambutan. Rupa2nya semua minat, sedap lak tu. Nanti akan ada lg show berkaitan buah naga ni... Tungguuuuuuuuuuu................

4 comments:

  1. Nor, agaknya lepas minum air ni, pinggang pun "genting" jugak mcm gelas Nor tu kot? Nak...nak...nak minum!

    ReplyDelete
  2. Ita, kalau la boleh genting pinggang lepas minum jus ni, hari2 minum pun tak per.. :D

    ReplyDelete
  3. k.nor..kaler sirap bandung dragon fruit itu sungguh mengancam skali macam org yang buat nyer hehe. Idea yang bagus nak menhabiskan buah naga dalam peti ais nih..

    ReplyDelete
  4. Cun kan, ana.. cuba la buat, kalau kurang manis lebihkan skit susu pekat atau tambah gula.

    ReplyDelete