f Secubit Garam: Jalan2 kat Cactus Valley

N3 Terkini

Tuesday, October 20, 2009

Jalan2 kat Cactus Valley

Dah ada org loya2 atau meluat ke tengok K.Nor post gambar2 cuti2 di CH banyak2 nih? Kalau ada, maaf la ya.. K.Nor tak paksa org masuk blog K.Nor dan K.Nor tak paksa org baca dan layan gambar2 semua ni. Ni semua catatan perjalanan K.Nor bersama keluarga yg K.Nor abadikan di sini utk tontonan anak2 di masa akan datang dan utk santapan mata buat teman2 yg ingin menikmati pemandangan yg cantik hasil ciptaan Ilahi buat kita semua. Tak ada sikit pun niat di hati nak menunjuk2 atau riak dgn percutian ni melainkan sekadar berkongsi kegembiraan dan keseronokkan bercuti. Sekurang2nya bagi yg belum berkesempatan menjejakkan kaki di CH ni boleh la tau camna rupa keadaan di CH. Pastu boleh la pujuk2 cik abe masing2 utk g ke sana pulak ya.. hehe.. Dan bagi yg dah pernah pergi, boleh la mengimbau kembali memori semasa ke sana sebelum ni..

Jom kita cuci mata dgn pokok2 kaktus kecik yg sempat cik abg K.Nor shoot masa kat Cactus Valley, Brinchang. ( Di bahagian tepi kiri dan atas Cactus Valley tu ada kebun sayur dan strawberry farm). Ada baaaaaaaaaaaanyak sgt jenis kaktus kat CH ni. Ada yg duk dlm pot kecik ada yg duk dlm pot besar sket. Ada yg jenis digantung.. eeeiiiiiii.. mmg gerammmmm jer tengok tau.. Macam2 adaaaaaaa.......










haiiiii ....... :D


Kat sini juga ada kebun sayur yg boleh kita beli sayur2 yg fresh dan juga stoberi yg boleh kita petik dan bayar.. bukan pree tau! heee.......









Sapa2 yg nak stoberi tu, tak kira la sebakul ke se lori ke.. haa.. petik2 la ya.. tak kena bayaran pun nih.. :p

2 comments:

  1. bestnya kak norrrrr!!!! rasanya kaktus valley ni sy lum pernah gi lagi wlu pun dh 3 kali gi CH. bila ler nk pergi ek. hb lambat lg nak balik. balik pulak, bdk2 dh naik sekolah. ciannya we all x de school holiday this yr!!isk...iskkk..!!!!

    ReplyDelete
  2. ain >> uishh.. dah acapkali g la ya..

    ReplyDelete