f Secubit Garam: Outing ke Taman Rama2, Cameron Highland ~ Day 3

N3 Terkini

Wednesday, October 21, 2009

Outing ke Taman Rama2, Cameron Highland ~ Day 3

Day 3 ~ Percutian di Cameron Highland..

Selepas check out dan bersarapan, ahli rombongan menuju ke Taman Rama2 sebelum berangkat pulang ke K. Trg. Tak semua dr ahli rombongan yg masuk ke dlm taman rama2 ni, sbb dah ada yg pernah mengunjunginya sebelum ni. So ada yg melencong ke tempat lain dan ada yg duk shoot gambar2 sekitar dan menunggu jer dlm kereta sementara selesai kita org round dlm taman rama2 tu..

Taman rama2 ni tak la besar sgt kalau nak dibandingkan dgn yg kat KL nun, species rama2 pun tak banyak sgt la.. Selain dr rama2 terdapat gak koleksi binatang2 kat dalam tu spt ular2, jengking, serangga2, katak, kura2/tuntung, cicak dan macam2 lagi.. Banyak gak pokok2 bunga serta pokok kaktus kat dalam tu. So kita layan gambar2 yg sempat ditembak semasa berada di Taman Rama2 ni ya..












Bunga Bird of Paradise .. i like


Bunga Loceng... cantikkkkkkk sgt tau


Kalau tak silap ni spesis Bunga Siti Zubaidah.. ada macam2 kaler


Yg ni pun K.Nor sukaaaaaa sgt, bunga dan daun dia kecik2/halus jer..merimbun
dia org hang jer pokok ni dlm pasu.. cantik sgt


Ni bunga daffodil ke bukan?
Kalau salah sila beritau, K.Nor nak betul kan ya..

Periuk Kera yg duk dlm bergantungan hehe..


Bunga pemakan lalat kalau tak silap ni kan.. nama tepat tak pasti lak..
Gerun jer tengok cam gigi tu..

Satu lagi spesis periuk kera

~~ Indahnya ciptaan Tuhan ~~



Anak2, posing jap ya, wat kenangan... ^___^


Asyiknya photoq2 duk shoot pelbagai spesis ular tu..


Bagi yg nak tengok lebih banyak lagi gambar2 semasa kita org kat sana boleh la tengok kat photosantai.com dan tolahah.com

7 comments:

  1. Cantiknya butterflies tuh!!! beautiful pics! ;)

    ReplyDelete
  2. Nor, cantik2 sungguh lensa kamera Nor shoot bunga2 n butterflies tuh! Bertambah besar buka mata Ummi ni tengok..hehe..Tp yg buang perangkap lalat tu bagus kalu letak dlm rumah agaknya eh..hehee..biar lalat2 semua kena ngap! Hehe..Periuk kera tu sedap kan kalu masak pulut dalam tu..wangi..orang Pahang (area Rompin) ada buat ala-ala lemang gitu..namanya Lemang Periuk Kera, keluar dlm Majalah Tiga x lama dulu kan..

    ReplyDelete
  3. salam nor... cantik2 lah gambar hb nor amek... boleh buat gambar kelender tahun 2010 ;)

    ReplyDelete
  4. cantiknya gambar2 yg akak ambik!!! teruja saya, mesti guna camera DSLR yg canggih ni. Hajat hati,lama dh nakkan DSLR camera, bila le nak dapat. nak rengek2 kat hb la pas ni.hihihihi

    psst...cantik bird of paradise tu la.Exotic!!!

    ReplyDelete
  5. Salam...

    Memang canteek...anak dara yg sorang tuu pun canteek..ooppss ^_^

    “Maka yang mana satu di antara ni’mat-ni’mat Tuhan kamu, yang kamu hendak dustakan ?
    Maha sucilah nama Tuhanmu yang mempunyai kebesaran dan kemulian
    (Surah Ar-Rahman ayat 77-78)

    ReplyDelete
  6. love >> hi love :)

    ummi >> tu la lupa nak beli satu pot bunga perangkap lalat tuh.. hehe

    ooo boleh wat masak ya dlm periuk kera tu.. baru tau ni..

    k.e >> wat kelendar ya.. k.e nak tempah ke? :)

    ain >> bukan akak amik la .. hb akak yg amik gambar2 ni..

    bird of paradise tu mmg k.nor suka sgt..

    liza >> hehe.. anak dara masih setahun jagung lagi tu.. :)

    ReplyDelete