f Secubit Garam: Roti Marble

N3 Terkini

Wednesday, October 28, 2009

Roti Marble

Salam...

Rasa cam lama dah tak meroti. Bila tengok stok tepung roti ada dtg ler keinginan nak meroti. Tambah lagi dah lama pemberian org jauh yg tak dirasmikan lagi. Nak rasmikan gift dia tu kena la buat roti marble, baru la kena kan.. hehe

Jom kita layan gambar2 perasmian breadcutter/slicer yg dah lamaaaaaaaa diidamkan nih.. thanks Ros.. Akhirnya termakbul hasrat nak memilikinya.. Alhamdulillah..

Tu dia.. posing dulu sebelum kena bedah siasat ..


Jom kita potong, Bismillahirrahmaanirrahiiim....


Alhamdulillah... telah dirasmikan pun...
cantik tak? hehe

Yang ni K.Nor buat dlm bentuk bun marble

Roti2 ku ireng2 belaka kali ni.. tersilap set suhu.. tak per la, ireng atas jer .. Jom makan roti.

7 comments:

  1. Suka tengok roti Nor....sedap...dah lama tak buat roti marble tu...yummy!

    ReplyDelete
  2. Cantik cantik cantik!!!
    Biar ireng, janji sedap! ;)

    ReplyDelete
  3. akak..sue ingatkan ader pisaunya skali...breadcutter tuh untuk sukat bagi sama besar jer eh kak?jakun neh..hehee

    Nampak lembut jer roti akak tuh.kalo dapat merasa sepotong dua alangkah beshnya..ehem2..

    ReplyDelete
  4. cantikkkk!!!! nak sikit kak! kita bab roti meroti ni hai hai bye bye aje le!!! memang tak reti!

    ReplyDelete
  5. Hari ni, ramai pulak yg meroti ya..! kite pun kalau tak mlm tadi pun dah sikit2 lagi nak mnguli roti entah cam ne x menjadi lak. CNTIK...sangat! kalau dkt2 tu dah gi ngendeng roti nor tu.. nasib baiklah jauh nor!(muka x malu kan..?) Lagi2 dah ada benda-alah baru tu, lagilah mngancam nor ooi..!! Geramnya...

    ReplyDelete
  6. Kak Nor...Cantik tul roti itewww....Ha ha ha ha ...HaSue,samelah kita..Dulu kan...time mula-mula tengok tempat potong roti tu...ingatkan sekali ngan pemotongnya...Rupa-rupanya dia punya function just untuk measurement jeee...

    Kat rumah ni...Benda alah tu berdebu jee kat dalam gobok tu..Tak tau bila lagi nak rasmikan...Tebal betullah virus M nya..

    ReplyDelete
  7. watie >> betul tu, roti ni mmg sedap ..

    mamafami >> mmg happy bla mamafami yg puji hehe tq2

    sue >> kiranya BC tu sbg guide jer utk dptkan slice yg sama ketebalannya.. akak pun jakun gak masa belum ada dulu tu hehe

    ain >> try la ain meroti.. mmg syok bila dpt tengok hasilnya yg macam2 pesen.. sedap lak tu :)

    am >> apa salahnya kalau kita makan sama2.. rezeki yg sedikit kalau dikongsi lagi berkat

    cik sue/nenie >> syian kat benda tu kan, jd tukun jer tu.. hihihi

    ReplyDelete