f Secubit Garam: Sup Makaroni lagi...

N3 Terkini

Thursday, December 17, 2009

Sup Makaroni lagi...

Ni dia menu dinner merangkap menu berbuka puasa utk K.Nor dan suami. Entah kenapa, tiap kali puasa mesti nak buat sup makaroni ni. Memang dah jatuh cinta sgt2 kat masakan yg mudah dan teramat sedap ni. Seisi keluarga suka dgn sup makaroni yg resipi asalnya milik Masz Kajang. Kalau demam atau tak sihat badan, try la buat dan makan sup makaroni ni, pasti tak mengecewakan. Peluh gerenti mercik, di samping keluar abis air idung air mata hihihi..

Kebiasaannya K.Nor makan sup makaroni ni dgn sambal kicap tahun resipi Ana Wahid tp kali ni ikut betul2 resipi dgn buat sambal lada dia. Tapi Masz, disebabkan dah acapkali buat dan makan dgn sambal kicap, terasa lebih syok berbanding bila makan dgn sambal lada. Ampun deh... tang tu citarasa kita berbeza.. psst!!.. menantu pun suka makan dgn sambal kicap .. hehe..

Okey, sapa2 nak resipi boleh tengok kat sini...

No comments:

Post a Comment