f Secubit Garam: I'm Back!!

N3 Terkini

Monday, December 28, 2009

I'm Back!!

Salam buat semua...


gambar ehsan pakcik google..
pinjam jap ya..

Alhamdulillah
... akhinya K.Nor sekeluarga selamat tiba kat rumah hampir pukul 7.00ptg semalam. Setelah 6 hari bercuti ke sebelah utara, Perlis, Langkawi dan Kedah. Percutian yg menyeronokkan tapi penat tu mmg wajib la kan.. namun tak ada apa2 yg mengganggu perjalanan percutian kali ni spt kereta rosak ke atau apa saja aral yg melintang. Alhamdulillah.. segala puji buat yang maha esa.. berkat dr doa2 yg dipanjatkan. Syukran buat semua yg sudi mendoakan buat kami sekeluarga.. Yang funny nyer Luqman siap tinggalkan harta dia kat Pulau Langkawi. Nak tau apa dia.. gigi!! Awal pagi ke2 kat sana, dia mengadu sakit gigi. Nak makan tak boleh, bila ditengok gigi gerham dia goyang. Biasa la tu kan.. gigi kekal dah nak keluar. Sehari sebelum kita org bertolak pun dah g cabut gigi yg kat belah atas. Tak perasan yg bawah pun dah goyang. Akhirnya dicabut gigi Luqman kat klinik gigi di pekan Kuah. Jauh tu... g cabut gigi hehe..

Perkara yg paling best pada percutian kali ni bagi K.Nor adalah bila dapat bersua muka dgn 2 org forumer MyR yg duk di utara ni. Langsung tak pernah mimpikan atau bayangkan dpt berjumpa maklumlah bukannya dekat Trg dgn Perlis. Dia org ni pun blogger gak dan rasanya ramai yg kenal. Mungkin dah ada yg tau sapa dia org ni.. tp tunggu la dulu ek.. banyak kerja nak settle dulu ni.. Sabo aje la ya.. hehehe.. tungguuuuuuuuuuuuuuuuuu..........



Ok la.. tak leh nak pot pet banyak2... sekadar memasukkan n3 sket jer hari ni.. banyak kerja nih.. Tengok tu.. duk bergoyang jer washing machine. Pastinya semua maklum, bila balik bercuti ni la part yg paling boring. Kena buka kedai dobi... Dengan 3 beg sendat dan baju2 yg dipakai harian lagi.. nak membasuh... nak menjemur rasanya tak tension sangat taaaaaaaaaaaaaaaapi bab melipat.... huh!!! perkara yang paling BEST nak dibuat.. betul tak! Bila la org nak cipta mesin lipat baju!!!

10 comments:

  1. Welcome back KakNorrrrrr! Missed U tooo...:)

    Missed u dishes as well! hikhik ;)

    ReplyDelete
  2. Salam Kak Nor...
    Selamat kembali...
    Amboiii Kak nor, banyak mendobi...Sampai melompat2 mesin tu dibuatnya....

    Apa-apa pun selamat bukak dapur kembali...

    ReplyDelete
  3. welcome back Nor!!!...dah rindu dah ni..heheh

    ReplyDelete
  4. Wah mesti bestkan.teruskan bercerita...

    ReplyDelete
  5. welcome home kak!!! mmg lepak bila masuk bab2 baju ni, ada 2 3 step sebelum masuk almari. lagi2 bila bab ironing. mmg tensen!!!

    ReplyDelete
  6. welcome home kakkk...misss u much!muahhh!

    klaka laa citer luqman tu..ader kenangan tu.hehee...
    Memang part melipat baju ni part paling 'best' dlm sumer keje umah..huu.kalo sikit2 tu ok lagi.kalo byk skali tu...
    Cuma kalo nak senang selalunya sue siap2 asingkan baju masing2..senang sket.hehe

    Siapakah gerangan blogger ngan akak gather2 itew?ceritakan selanjutnya setelah setel semua.hihi

    ReplyDelete
  7. waaa bestnya holiday kak nor kali ni ye...x sabar nak tunggu entry akan dtg...

    ReplyDelete
  8. Weheeeee...lipat jgn x lipat...pastu baru melipat dan menyilat kat dapur eh...xpa, Ummi sabor lg ni nk tggu entry holiday Nor tuh..hehe

    ReplyDelete
  9. apa susah.. antor jer kat kedai dobi.. ada tangan yg tulun lipatkan... sediakan jer RM tu... ngeee... nakkkkkkkkkkkkkkkkk souvenirrrrr.... ahahahahhahaha....:P

    ReplyDelete
  10. love >> tq dear.. miss u & ur dishes too ^__^

    nenie >> hihi tu la kan.. kesian mesin dobi akak tu.. dapur rest dulu arini.. esok2 la kut :)

    ayu >> wahh org jauh pun merindu gak ya.. tq3

    mamaju >> mmg banyak yg nk diceritakan, takut org muak jer :)

    ain >> tang basuh tu kita paksa la mr WM buatkan, tang lipat tu yg over tension. tp tang iron kita upah Ika boleh gak kan.. hihi

    sue >> miss u.. miss u.. mmg gitu la selalunya k.nor asing2 dulu baju tp jenuh gak nak perhabiskan tu.. kan..

    e-na >> agaknya 7 hari 7 malam baru habis kut hehehe

    ummi >> meh la tolong lipat nih..

    masz >> ermm betul gak kan. nanti k.nor hantar dobi pastu mas tolong bayarkan ya... :P

    alaa ole2 tu akak suruh menantu la tolong wakilkan ya.. hehehe

    ReplyDelete