f Secubit Garam: Bubur Kacang with Duran2 :)

N3 Terkini

Monday, December 14, 2009

Bubur Kacang with Duran2 :)

Salam buat semua..

Ermm... dah berapa hari tak post N3, mula la mood kureng. Mungkin gak sebab letih dan penat kenduri kut. Sebenarnya smlm dah start balik masak2 tp masak yg simple dan reheat gulai kenduri aje. Lagi pun sakit abis body yg dah nak masuk usia senja ni.. 3 hari direct duk tung tang tung tang kat rumah MIL, smlm pun g lagi utk kemas2, sapu2... Yer la takkan nak biar dia wat sorang2, kesian gak kat dia kan. Nak harap pengantin.. ermmm... tak yah cakap la..kang jd ngumpat lak hehe

Menu lunch tak tayang ya hari ni sbb masak nasi ayam jer. Rasanya dah banyak tayang nasi ayam lagi pun tengahari td rasa males sungguh nak posing nasi ayam tu. So K.Nor tayang bubur kacang dah la ya. Ni bubur kacang with duran2.. ermm tak tau ke duran2 tu apa.. durian laa.. alaa takkan tak leh wat gimik sket.. Tak yah besorkan biji mata ya utk intai kat mana durian dlm bubur tu sbb mmg tak nampak punya. K.Nor letak isi durian yg difrozenkan aje sbb tu tak nampak durian seulas2. Bila dah dimasak isi durian dlm bubur tu, dia hancur/sebati kat dalam tu. Rasa tetap maintain sedap.. insyaallah..


Bubur kacang ni buat pengunjung setia rumah K.Nor walau K.Nor tak letak N3 2 - 3 hari ni.. mekacih semua.. :D

6 comments:

  1. Nak join!!! uhhhh...I'm sure that tastes really good! kan KakNor!!! hihi take care ya! ;)

    ReplyDelete
  2. love >> yep, U're right! mmg yummy .. tq dear, love pun take care gak ya.. :)

    ReplyDelete
  3. bestnya bubur durian!!! anak2 saya pun dh start merengek nak durian. tp x nmpak2 lg durian kat jb ni.huhu

    ReplyDelete
  4. Tak apa Nor tolong kat rumah MIL tu, kira macam excerciselah kan... hehehe... Duran2? Ooooo saya sangat suka!!!!

    ReplyDelete
  5. e-na >> hehehe tq2

    ain >> yg k.nor guna ni, isi durian yg difrozenkan. sebelum ni masa durian banyak, k.nor perisi dan pack dlm plastik. pastu frozenkan. so bila nak guna mudah jer la, benda dah ready to use :)

    mamafami >> alhamdulillah, dah biasa buat kerja berat2 ni,tak la terasa sgt kan.. hoho.. peminat duran2 ya.. nor kureng sket dgn duran2 tp dgn moktan mmg antu :)

    ReplyDelete