f Secubit Garam: Otak2 Sardin

N3 Terkini

Sunday, April 19, 2009

Otak2 Sardin

Salam..

Dah lama plan nak buat Otak2 sardin ni. Resipi asal by K.Fida. Masa g pasar tani hari khamis baru2 ni tengok ikan selayang, segar2 sangat. Terus teringat nak buat otak2 sardin ni. K.Nor beli sekg ikan selayang ni khas nak buat sardin (tp tak guna semua sekali sardin yg dah siap proses tu, simpan 1/2 utk masakan lain lak..) Balik rumah terus proses sardin homemade (sapa2 nak resipi boleh ambil kat rumah che mat ya).

K.Fida buat stail kotak dgn menggunakan daun pisang. K.Nor dah cuba buat, tp leceh nya nak siapkan. Last2 dtg idea gunting bulat dan letak dlm cup tu.. Sonang kerja hehe...



Ni la dia otak2 sardin.. Harum jer bau dia masa dibakar dlm oven tu. Resipi asal K.Fida kukus dan dia kata boleh gak dibakar. Kes males nak keluarkan pengukus, K.Nor bakar aje ler.. Jom makan.....

No comments:

Post a Comment