f Secubit Garam: Coklat Chip Muffin

N3 Terkini

Saturday, April 4, 2009

Coklat Chip Muffin

Salam...

Hari ni, dapur tak berasap sbb lepas solat zuhur, K.Nor keluar dgn famili nak g kenduri rumah cousin cik abg. Sebelum tu call yatiezaini, tanya dia ada kat mana. Rupanya duk menyantap kat The Chicken Rice Shop di Giant bersama famili dia. Terus ke sana utk bersua muka dgn salah sorang lg rakan alam maya. Rupa2nya cik abg dia pun ada sama. Jumpa, salam2, sembang2 kejap tp tak sempat nak snap gambar, sbb lupa nak bawak kamera! Tp Yatie sempat gak la suruh anak dara dia snap dgn kamera dia. Memang kejap sgt sbb anak2 dah lapar nak g makan kenduri.

Masa dlm perjalanan tu, Izah sms nak dtg rumah ptg ni. Dia nak hantar kiriman barang dan K.Nor pun ada gak nak bg barang utk dia sampaikan pd sorang lg teman kat Shah Alam. Kiranya Izah ni sentiasa menjadi org perantaraan a.k.a. Delivery Girl untuk K.Nor.. thanks ya Izah...
Duk fikir2 nak buat apa la nak jamu dia dan cik abg dia, tak ada yang lain yg paling mudah dan cepat, melainkan muffin kan...Balik dari kenduri, tukar uniform terus godek muffin yg paling senang nak buat, kebetulan bahan2 dah sedia ada..

So terhasil lah Coklat Chip Muffin by junjs, mudah dan sekejap jer siap. Pada chocolate lovers, kena cuba ni tau. Memang yummy, eh izah sedap tak? hehe ..
Lewat petang tu Izah sms, tak leh naik ke rumah K.Nor, sbb dah lewat sgt. So K.nor turun dan exchange barang2 tu kat bawah jer. Dia bg anak pokok Thai Basil sepasu yg dia tanam, seronoknya, sbb mmg payah pokok tu nak hidup. Dah acap kali K.Nor cuba tanam, tp semua kiok.. Thanks ya Izah.. Kalau tak idup yg ni, K.Nor nak ngendeng lg anak pokok yg lain ya.. hehe

Ni la kiriman barang nuuuuuuuuun jauh dari Kajang.. Tu yg sayang dinda ni sowang, bila order jer, terus belikan.. kan... dinda kan.. mekacih daun keladi ek.. bila2 K.Nor order lagi ya.. saaaaayang dia..

8 comments:

  1. merhaba ben ayşe, bu muffin kalıpları çok şık görünüyor.Çikolatalı muffin harika görünüyor, ellerine sağlık.

    ReplyDelete
  2. .. tarafından atılan için U de Ayşe için merhaba, teşekkürler

    ReplyDelete
  3. hehehehe.. bahasa turki la ita..faham ke tak?

    ReplyDelete
  4. uihhhhhh... kak norrr.. hebat2 cakap turki pong pandai... cayalahhhh....!!!

    ReplyDelete
  5. meh la ana nak belajar ... hehehe

    ReplyDelete
  6. kak..kat kajang aje ke yg ade jual muffin cups yg kiut nie ekk..cari kat johor ni punya lah payah..berapa ye harga n berapa byk cup dlm 1 paket tu?

    ReplyDelete
  7. adyx nisaq .. tak pasti la pulak, yg akak dpt tu, adik yg sowang tu poskan utk akak. harga mmg tak ingat dah, tp kalau tak silap dlm tu ada 20 atau 25pcs. kat ganu ni lg laa payah nak dpt cup yg cantik gitu

    ReplyDelete