f Secubit Garam: Roti........... Roti........... Mari makan roti...............

N3 Terkini

Sunday, April 12, 2009

Roti........... Roti........... Mari makan roti...............

Salam ...

Lunch td preheat lauk kenduri smlm. Tak baik dibuang lauk2 yg masih banyak tu kan, membazir jer. Dari pagi duk iron baju yg menimbun, lepas tu relek2 kejap. Dah lama tak buat roti, so hari ni sbb tak masak utk tengahari, K.Nor pun buat la roti. Kebiasaannya K.Nor guna resipi doh Mamafami yg K.Nor ambil kat rumah Che Mat Gebu. Mmg dah melekat guna resipi ni.. Sedap, lembut dan gebus jer. Dari doh ni K.Nor pelbagaikan hasil dia, spt kat bawah ni buat Bun Kacang Merah dan Mexican bun.

Filling dan topping bg Mexican Bun K.Nor guna resipi Lily kat MyResipi. Harum semerbak satu rumah bila bakar Mexican Bun ni.. sedapppp sgt rasa dia. Agak banyak kan, K.Nor buat roti kali ni, bukan apa sebahagian tu simpan dlm peti ais. Bila nak makan tu, di panaskan balik. Anak2 suka BF dgn roti dan dia org juga selalu bawak bekal roti2 ni ke sekolah.. Tu yg terpaksa buat lebih...Sapa2 yg teringin nak makan roti2 ni, jom la..


Manakala kat bawah ni K.Nor guna resipi Doh Bun Manis oleh Alex Goh yg K.Nor ambil kat rumah CMG.Sedap dan lembut jer roti hasil dari resipi ni.. K.Nor buat dua versi roti dari doh tersebut, Bun Inti Coklat dan Roti Pintal (ditabur cheese dan gula).




Di bawah ni adalah koleksi roti2 yg pernah K.Nor buat dulu. Kebanyakkannya menggunakan resipi doh Mamafami tersebut.





No comments:

Post a Comment