f Secubit Garam: Pisang Bakar Berkeju

N3 Terkini

Saturday, April 18, 2009

Pisang Bakar Berkeju

Salam..

Hari ni, puan rumah tak main masak2. Sakit kepala yg amat, dari lewat petang semalam lg.., kepala rasa berdenyut2, cam nak meletop jer. Gini laa tiap2 bulan, sejak akhir2 ni..Lunch td g makan kat kedai jer, lepas tu terus ke hospital dgn cik abg dan anak2.

Lepas asar, tengok pisang yg dibeli nak buat kek pisang duk terlentuk aje, sian la pulak.Tak ada mood nak buat kek, tp wat projek lain yg lebih mudah. Jadi lah Pisang Bakar Berkeju resipi azwalissa, ceduk kat MyR. Memang sedap makan dessert cam gini.. 4 5 biji pun boleh habis makan sorang2.. Tp tak cun la pisang ku posing. Lorek plate dgn choc hershey, alih2 dia meleleh jer.. mula la nampak crowded.. lantak la, dah tak kose nak bg cun sgt.. Jemput la sapa2 yg ingin ya.. kang kalau tak jemput semua, ada lak lah yg majuk2.. ish.... silakan... silakan....


Ni gambar dari khazanah peti buruk. Dish yg sama gak, yg pernah K.Nor buat dulu2.. saja la nak tayang gambar yg lebih cun skit.. hehe.. layannn.......



Kalau mengikut resipi asal, kat tengah pisang tu disapu dgn susu pekat. K.Nor tukar skit, K.Nor ganti dgn choc rice. Sbb pisang tu masih panas, choc rice tu akan cair dgn sendirinya..

2 comments:

  1. Apa rasanya ya?CM tak pernah makan.Kena cuba ni

    ReplyDelete
  2. rasa dia lemak2 manis gitu.. combination pisang dan cheese yg memberi rasa lemak.. dan manis dari rasa pisang dan coklat.. apa kata CM cuba dulu, baru tau keenakkannya.. :)

    ReplyDelete