f Secubit Garam: Kek Chiffon Oren

N3 Terkini

Wednesday, April 1, 2009

Kek Chiffon Oren

Salam...

Kek chiffon oren ni dah lama K.Nor buat, saja nak tayang gambar dia kat sini. Resipi kek ni K.Nor ambil kat rumah Che Mat Gebu. Bg sapa2 yg kurang suka manis2 sgt tu, boleh la kurangkan skit sukatan gula ya.. Kek ni lah yg K.Nor buat masa nak memecah dara Miss Kenwood yg che abg hadiahkan sempena anni. yg ke 21 (in advance dpt tu..). Seronok dan puas hati betul bila dpt buat dgn cantiknya kek ni, yer la selama ni guna hand mixer cap ayam jer, namun bersyukur dari tak ada langsung kan...

3 comments:

  1. as'salam kak..bestnya nampak kek tu...nampak lembutt sgt...saya suka cara akak present dish...nampak cantik & menarik...saya jenis yg tak pandai nak hias2 dan present dish..tgk gambar2 akak dan kengkawan akak..CMG, kak ummi, dan yg lain2 sgt otai...tabik springgggg ^_^

    ReplyDelete
  2. w'salam yati ... k.nor ni jarang nak hias2 time shooting.. kebanyakkan ala kadar jer setakat fokus pd masakan..

    nak buat props bagai cam che mat, ummi dll tu, payah sket sbb rumah k.nor ni tak ada space nak hias mcm2.. k.nor masih jauh nak dipanggil otai.. masih baru dlm alam blogging lain la dgn CMG dan ummi yg jauh lebih lama dr k.nor :)

    ReplyDelete