f Secubit Garam: Mee Segera Hailam

N3 Terkini

Friday, April 3, 2009

Mee Segera Hailam

Salam di hari Jumaat yg mendung dan kadang2 hujan.. K.Nor tak masak special2 arini sbb badan tak berapa pulih lg. So layan jer la khazanah peti buruk lagi ya.. Tadi Masz dah tanya tak ada n3 ke arini, tu yg post gak ni, walaupun gambar2 masakan yg lepas2.. tak per kan masz hehehe....



Resipi asal Mee Hailam by Che Mat Gebu. Dah acapkali buat dgn mee kuning, rasa cam nak tukar style skit. So K.Nor celur mee segera (tanpa goreng) Chintan. Masukkan dlm pinggan dan curah kuah atas mee segera td.. Sedaaaaaaaaap sgt.. Cik abg dan anak2 bukan main suka la, tp K.Nor lagiiiiiiiiiiiiii la suka.. sbb tak muak.. Cam biasa, kalau buat mee ni mesti tambahkan cili mesin masa menumis, lg ummphh rasa dia.. Sori ya Che Mat, K.Nor ejjas resipi asal ni..

No comments:

Post a Comment