f Secubit Garam: My Sweet 14

N3 Terkini

Saturday, June 12, 2010

My Sweet 14

Happy Birthday Kak Teh..
~ NUR AISYAH BALQIS ~




happyb myspace   comments

Dah berusia 14 tahun anak dara nan satu ni. Kebetulan sungguh tarikh lahir sama pulak dgn Azie.. mudah nak ingat kan hehe..

Teringat lagi masa dlm labor room, waktu tu K.Nor dah selamat lahirkan Aisyah ni. Bidan tanya nak bb girl ke boy? K.Nor jawab la.. tak kisahlah.. asal selamat jer. Pastu dia tanya lagi.. yg sebelum ni boy ke girl? K.Nor jawab, dua2 boy. Pastu bidan pun kata.. haa.. tengok ni boy ke girl.. sambil dia angkat bb tu utk K.Nor tengok. Nak tau apa K.Nor jawab? hehe.. boy... Aik.. akak bidan cakap, tengok betul2.. Yer la.. masa tu dah la tak pakai spec, masa peknen doktor dua tiga kali scan, cakap bb boy. K.Nor mati2 idup ingat bb boy yg keluar. Bidan mula marah.. pakai spec tu.. Lepas pakai jer spec baru la clear, nampak ler kesahihan yg bb baru dilahirkan tu bb girl.. hehehe.. Sebab tu la, K.Nor mmg tak caya sgt kalau scan ni.. Masa Naim dulu pun, gitu gak. Doc duk cakap bb girl.. Ntah berapa kali scan pun doc duk kata bb girl.. tup2 yg keluarnya boy!!

Alhamdulillah.. membesarkan anak dara ni cukup mudah. Tak banyak songeh.. tak banyak kerenah. Tak jugak suka menangis tengah2 malam cam abg2 dia. Mudah aje time tidur, bagi susu sebotol, bukak kipas.. pastu tinggalkan gitu jer dlm katil dia (berpagar). Kejap lagi tidur la.. betul2 cam si ayahnya yg cukup mudah lena, pantang letak kepala kat bantal :)



Ya Rahman.. Ya Rahim...
Panjangkan lah usia anak ku Aisyah dan limpahkan lah rahmat dan keberkatanMU ke atasnya
Jadikan lah dia anak yg solehah, beriman dan bertaqwa kepada MU
Lindungilah dia dr sebarang malapetaka dan bahaya bencana
Semoga dia memperoleh kejayaan dan kebahagiaan dlm kehidupan di dunia dan di akhirat

Amin.... Ya Rabbal 'Alamin...



Saaaaaayang anak mak :)

11 comments:

  1. Untung Puan Nor dianugerahi anak-anak yang taat gitu. Moga-moga kehidupan puan sekeluarga dirahmati Allah, di dunia dan di akhirat. Amin. Senang-senang jengahlah ke laman blog saya tu, puan. Terima kasih.

    ReplyDelete
  2. laaaa nih pakat2 besday yg sama!epi besday aishahhh! mudah2an jadik anak solehah menggembirakan ati mak dan ayah! meh mai jepon `akak` bg adiah spesel! suh mak anto dpn pintu kapal yer! ekekekeke....

    ReplyDelete
  3. ohoo..dah anak dara dah..hapi besday aisyah..moga pandai masak mcm maknya jugak...bace ciiter kak nor ni, teringin bebenor nak anak pempuan..tang tak nangis malam tu ..wah sronok tu

    ReplyDelete
  4. Happy birthday to sweet 14 tu.sebaya hero bongsu akak rupanya dia ye..

    ReplyDelete
  5. Happy Birthday buat aisyah,
    Semuga panjang umur, murah rezeki dan berjaya dlm apa lapangan. Pandailah jaga diri baik2, dan menajdi anak yg soleha..

    ReplyDelete
  6. Happy birthday buat Aisyah. Auntie aminkan doa ibu mu itu, semuga di berkati Allah dalam apa jua.

    ReplyDelete
  7. happy bday kak teh!! semoga kak teh membesar menjadi anak yg solehah dan sentiasa diberkati Allah hingga akhir hayat. Semoga berjaya hidup di dunia dan di akhirat jua!!!

    ReplyDelete
  8. happy birthday buat sweet 14..semoga berjaya dalam apa jua bidang yang diceburi :)

    ReplyDelete
  9. salam akak...

    selamat hari lahir utk adik aisyah ^_^...semoga dirahmati dan diberkati oleh ALLAH sepanjang hidup ini...

    ReplyDelete
  10. Salam Nor. kita ketinggalan keteapi, baru balik jalan2..nak wish gak Happy Belated Birthday to Aisyah..waaaahh syoknya tengok kek dia..cantik dgn lelehan ganache tu..wat kita tergoda je Nor ni tauuu..hehe

    ReplyDelete
  11. salam buat semua..

    buat wak, 'akak' hana :),izah, k.erna, ayu, along, ain, cikmin, liza dan ummi..

    mekasih banyak2 atas doa2 yg dipanjatkan.. amiin.. mudah2an Allah makbulkan doa2 yg baik2 tu..

    ReplyDelete