f Secubit Garam: Back In Action...

N3 Terkini

Wednesday, June 9, 2010

Back In Action...

Alhamdulillah... segala puji2an hanyalah milik Allah atas segala nikmat dan rahmat yg telah dilimpahkan atas K.Nor sekeluarga. Juga atas segala ujian dan dugaan yg diberikan sepanjang kehidupan. Setelah melalui ujian yg agak besar hampir 2 bulan lepas, hanya padaNYA dipanjatkan segala syukur sehingga kini dpt mengharunginya dgn bantuan anak2 dan dengan berkat doa2 dr anak2, kaum keluarga, sahabat suami dan juga sahabat K.Nor juga teman2 alam maya semua.. Pada semua jutaan terima kasih dr K.Nor, suami dan anak2 ucapkan, hanya Allah juga yg dpt membalas dgn sebaik2 pembalasan. Betapa besarnya nilai sesebuah doa yg dipanjatkan hanya itu yg paling utama, yg paling diharapkan dr setiap hamba Allah yg ditimpa musibah atau ujian. Terima kasih sekali lg buat semua.. Kini suami K.Nor telah semakin pulih dan boleh dikatakan proses pemulihan dia agak cepat jugak la. Luka2 pembedahan secara luarannya amat baik sekali, tahap gula dlm darah pun dah agak stabil cuma tekanan darah jer kurang stabil sket. Boleh dikatakan ni kesan dr pembedahan major tu dan juga kesan pengambilan ubat yg diambil setiap hari. Sekarang ni K.Nor dan suami ke taman berhampiran rumah (bersebelahan Bank Negara) utk excersize@jogging (dgn kaedah berjalan pantas) lebih kurang selama 1 jam, 5x seminggu( Ahad - Khamis). Dia pun nampak semakin cergas dan bertenaga skrg ni. Untuk tekanan darah tinggi tu, K.Nor cuba beri dia minum Teh Pegaga setiap hari disamping ubat2 darah tinggi yg dibekalkan. Alhamdulillah, ada nampak perubahan pd tekanan darahnya tp tak seberapa nak stabil lg. Mudah2an lepas ni semuanya kembali normal. Insyaallah.. amiin...

Dah hampir 2 bulan pembedahan dilakukan, dia pun dah tak sabar2 nak pegang balik toy dia. Nak tak nak kena la bg dia main balik. Tapi berat toy tu dah dikurangkan mana yg patut. Lagi pun kerja2 dia banyak bergantung pd penggunaan toy kesayangan dia tu. Kalau tak kerja, camna fulus nak masuk tambah lagi org yg kerja sendiri cam dia ni. Lain la kalau makan gaji, cuti pun dpt gaji kan. Alhamdulillah, skrg ni job pun dah semakin masuk. Dia pun dah start gi jumpa client. TAPI... bukan drive sendiri ya. Masih lg guna khidmat special driver dia ni kalau nk kemana2. Kalau 2 jam duk diskas, 2 jam ler driver tercongok dan tersengguk2 dlm keter, sampai terlelap si driver.. hihihi

Petang semalam K.Nor bawak dia dan Luqman keluar ke Pantai Batu Buruk, saja amik angin petang di samping dia start balik main dgn toy dia.. Jom kita tengok apa yg kita org buat kat sana....



yes.... back in action!!
tembak apa tu...


haa... tembak budak ni ya..
duk main apa tu..


owhhh.. main layang2...
org Ganu kata main wau :)


aik... si ayah pulak yg main ya.. hehe


slim kan cik abg K.Nor skrg ni.. bukan senang nk hilang 13kg tau
masuk biggest looser pun belum tentu dpt hilang 13kg dlm masa tak sampai 2 bulan hehe


ok... jom balik.. dah makin gelap ni...
daaaaaaaaaaa..

5 comments:

  1. salam nor.
    alhamdulillah...cik abang dah sihat. tapi kesihatan masih kena jaga.

    ReplyDelete
  2. ALHAMDULILLAH.....both of us feel happy for you.. :)

    ReplyDelete
  3. salam nor, alhamdulillah..cik abe dah baik..syukurlah..

    ReplyDelete
  4. Salam Kaknor.. Alhamdulillah dah sihat cik abe kaknor hehee... tapi nmpak kurus..

    ReplyDelete
  5. ita >> salam ita.. insyaallah... sebolehnya gitu la..

    fa >> tq ya dr kita org sekeluarga :)

    hasnah >> salam hasnah..alhamdulillah.. syukur sgt2 kan

    suha >> salam suha.. alhamdulillah.. mmg kurus banyak tu suha.. :)

    ReplyDelete