f Secubit Garam: .. & THE WINNER IS........

N3 Terkini

Monday, September 12, 2011

.. & THE WINNER IS........

ASSALAMUALAIKUM...


Alhamdulillah.. Kita dah ada pemenang bagi segmen JOM MENIMBANG yg dah diadakan bermula pada awal Ramadhan 1432 baru2 ni. Masa mula2 buat tu tak sangka akan mendapat sambutan yg agak menggalakkan dr teman2 blogger. Maaf la ya kerana mengambil lebih masa utk hasilkan satu entri khas utk mengumumkan pemenang bagi segmen ni. Kebetulan ada beberapa org peserta yg lambat bagi result timbangan akhir dan kebetulan juga jatuh pada hujung minggu jadi K.Nor tangguh sket la utk post entri ni.  Biasalah.. kalau hujung minggu blog agak suram jadi kena tunggu Monday jugak baru boleh post entri ni. Kita tengok balik carta berat setiap peserta start dari awal minggu pertama hinggalah ke minggu terakhir (seminggu lepas raya).


Terima kasih K.Nor ucapkan kepada semua teman2 blogger yg sudi join segmen ni tempohari iaitu, K.Erna, Teratai, Jiejah, Sha, Mas, Ilah, Siti Zahim, Azlita, Wani, Lisa, Suha, Nonie, Izah dan Siti Naemah. Segmen yg dibuat secara suka2 dan penyertaan secara sukarela tanpa paksaan ni boleh dijadikan sebagai satu galakan utk makan secara lebih berhemah bila berbuka puasa dan terutamanya semasa beraya. Ada gak yg berat naik semula seperti mula2 (sebelum puasa) dan ada yg turun secara maintain.. Bagi org yg dah agak berumur spt K.Nor, K.Erna, Teratai dan Ilah mmg agak payah la nak turun berat badan ni disebabkan faktor usia dan juga kadar metabolisma yg dah agak liat ni. Lemak2 pun dah enjoy sakan dalam body masing2 hehee...


Bila dibuat carta begini, bolehlah kita tengok berat sapa yg paling banyak penurunannya kan.. Ada 4 org yg turun berat badan paling banyak tapi dah disebutkan dari mula2 segmen dulu K.Nor hanya nak sorang pemenang yg turun berat paling banyak sepanjang segmen ni jadi... pemenangnya adalah......



TAHNIAH buat NONIE RAHMAN yg telah berjaya mengalahkan teman2 lain dalam pengurangan berat badan sebanyak 5kg dalam segmen JOM MENIMBANG yg julung2 kali diadakan ni. Tahniah juga kepada JIEJAH yg berjaya menurunkan berat sebanyak 4.5kg (sikit jer lagi nak menyamai Nonie tu hehe) serta SHA & LISA sebanyak 3kg.. Tak lupa juga sekalung tahniah kepada semua teman2 peserta lain yg terlibat.. Kita semua adalah pemenang juga ya.. kita juga berjaya menurunkan berat badan sepanjang bulan Ramadhan baru2 ni walau tak sebanyak yg ke tiga2 org ni berjaya turunkan tau.. so jgn sedih2.. be happy.. Tanamkan azam yg lebih kuat utk terus turunkan berat badan kepada berat yg lebih ideal supaya badan kita lebih sihat.

Opss... lupa... ada satu pengumuman istimewa spt yg telah dijanjikan tempohari.. jeng.. jeng.. jengggggg.... Kepada pemenang kita kali ni iaitu Nonie, insyaallah anda akan menerima beberapa hari lagi hadiah cenderamatadari K.Nor dan juga dari sorang penaja misteri yg baik hati dan bermurah hati yg telah sudi menjadi penaja bagi segmen JOM MENIMBANG kali ni.. Memang K.Nor plan dari awal nak bagi sedikit cenderamata kepada pemenang segmen ni masa mula2 buat dulu. Kebetulan teman blogger ni pun tertarik hati sama nak jadi penaja. Alhamdulillah.. kecik tapak tangan, stadium runtuh K.Nor tadahkan.. hehehehe.. Mekasih banyak2 ya... Semoga Allah memurahkan rezeki anda sekeluarga ya..

Agak2 tahun depan nak buat lagi tak segmen ni? Eh.. nak jadi penaja lagi tak? Atau ada teman2 lain yg bermurah hati nak join sama jadi penaja? Syok gak kan... ^___^ Eh.. nak tengok hadiah ke? Mesti lah nak kan.. Hadiah dari K.Nor ni biasa2 jer tapi hadiah dari penaja yg lebih hebat tau.. Jom kita tengok :)

Hadiah dari penaja budiman :)
Yg tak seberapa ni dari tuan rumah :)
Macamana Nonie, seronok tak? hehe.. jangan lupa inbox alamat dan no hp kat fb K.Nor ya.. Hadiah dari penaja tu akan dipos direct kepada Nonie nanti, insyaallah..

Ok lah.. dah panjang lebar ni.. Sebelum mengundurkan diri, ampun maaf K.Nor minta pada semua yg terlibat jika ada yg tersinggung, tercuit rasa sepanjang segmen ni dijalankan. Yer la, ketuk2 pintu rumah, ketuk2 tingkap kat fb utk dapatkan berat timbangan mereka yg join ni. Kut2 ada yg rasa tak selesa bila dibuat gitu.. Tak dinafikan tuan rumah sendiri pun ada rasa terkilan di hati.. nak buat camnakan.. Terasa macam pemintak sedekah jer bila terpaksa berulangkali meminta2 berat timbangan org nih.. erm...takper lah.  Andai di masa akan datang, kalau nak join tu harap join dgn hati yg ikhlas ya.. K.Nor tak paksa sesiapa utk join ni masa mula2 buat dulu. Sekadar keikhlasan masing2 jer utk turut serta. Kalau rasa nak tarik diri tu, boleh cakap awal2 atau boleh tinggalkan mssg dlm inbox kat fb nun. Tak ada masalah sebenarnya kalau nak tarik diri. Kepada Ilah, Nor tak marah ya.. tak terasa pun dgn Ilah, mmg Nor faham situasi Ilah ya.. ^___^


31 comments:

  1. tahniah buat pemenang. kalau tunjuk hadiah tu, lagi semngat tu nak diet. hehehee.. dan tahniah bagi yang berjaya gak turun. buat lagi kak nor segmen gini. tak yah tunggu puasa. best gak ni.

    ReplyDelete
  2. izah >> amboiii.. nak buat lagi ya.. nak jadi penaja gak ke? hehe

    ninaz >> tahniah.. tahniah.. :)

    ReplyDelete
  3. kak nor..mari kita buat lagi..nak join jugak di samping jadi penaja..Kalau ada penaja-penaja maka makin bersemangat laa kengkawan nak join...hihihi

    ReplyDelete
  4. Tahniah buat pemenang pertama dan yang lain2 juga...tahniah atas penurunan berat badan..teruskan usaha meringankan bdan masing2 walaupun bukan bulan puasa..hehe..

    Comel2 nyerrr hadiah tu kak norr.. yg SM lepiu lepmi tu suke tgk!!

    ReplyDelete
  5. Tahniahh kepada pemenang.... huwaaaaaaa.... best nyerrrr hadiohh... takdop org nok taja hadioh ke suha etek dok kaknorrr.... huwaawawwaaaaaaa

    ReplyDelete
  6. wah..ade hadiah penyer..huhuhuh..xpo la...xdop rezeki..huhuhu..tp best..turun jugok..slalu xpernah nak turun..kalu xder edisi camni..harus makan bulan puasa xhenggat dunia..ni leh makan secara berhemah smbil mnyihatkna perot.. huhuhuhu

    ReplyDelete
  7. tahniah nonie... maintain tau...hehehe

    ReplyDelete
  8. ehehhhh no 2 pun x perrr ,janji ada penurunan . btw tq kak nor sbb susah payah anjurkan kontest ni walaupun tuk suka² . tp buat pembakar semangat jugak pada saya. dannnnnnn kita sambung la ye diet walaupun bln syawal . makan berpada ;-))

    selamat hari raya kak nor .

    ReplyDelete
  9. Assalammualaikum kak

    wow wee,seronoknya tahniah!

    hadiah best


    *thanks for missing me :),xoxo

    ReplyDelete
  10. Huwaaa...lucky Nonie!!!Congrats to her...

    Besnya gifts tu dearrrr...;)

    ReplyDelete
  11. tahniahhhh kepada nor krn siri rancangan ini..siap ada penaja lagi tuuu..ilah berusaha juga cari timbg tapi bila tiba kat coping komplek terus terlupa..huhuu lusa baru nak g HKL temujanji gan doktor..tahniah pada pemenang2...betul kata nor usia juga memeain peranan...
    semoga usaha mcm ni dpt diteruskan.. tapi kena beli timbang la..senang sikit..dulu ada timbang tapi hancuss mata jarum krn budak2 main hehehe bukan krn kilo naik..hehehe

    ReplyDelete
  12. tahniah utk pemenag jugak kaknor kerana anjur pert.. lepas ni buat pertandingan berat bdn naik pulak .. hihihi...

    ReplyDelete
  13. huwaaaa kaknor ada hadiah jugak ke? kalau tau kita nak join jugak....kekkeke...

    ReplyDelete
  14. tahniah buat pemenang..
    wahh..bestnya hadiah...
    jeles gak nengoknya....he3

    ReplyDelete
  15. assalamualaikum...

    naemah >> ehhee.. nak jd sponsor lak ke? kut semangat kes nak dapat hadiah.. lepas abis segmen, terus makan tak berhemah lagi dah.. hehe

    sue >> betul tu.. kena sentiasa amalkan gaya makan yg berhemah tak semestinya bulan puasa jer kan sue..

    k.nor pun suka mould lap u lap me tu.. kiut kan :)

    terima kasih lah pada penaja yg baik hati dan murah hati tu.. mudah2an dia nak sponsor lg kan sue :)

    suha >> dok menang nak wi adioh ganer.. hehe

    ReplyDelete
  16. wani >> kalau tak kabo ada hadiah, baru la betul2 nak jaga pemakanan, jaga kesihatan.. kalau kabo ada hadiah, setakat nak kejar hadiah jer la kut.. hehehe..

    bagus la tu, ada gak lah kan hikmah join segmen ni walau tak menang.. alhamdulillah.. kan turun gak tu :)

    gee >> tu la kan.. satu galakan utk nonie tu yg bakal jd ratu sehari (kalau tak silap k.nor la hehe)

    jiejah >> betul tu jiejah.. kena teruskan amalan makan berpada2, utk mendapatkan kesihatan badan yg terbaik kan.. teruskan ya.. all the best utk jiejah yg nak kuruskan badan smula tu..

    mekasih sudi join ya.. slmt hari raya gak dr k.nor :)

    ReplyDelete
  17. pia >> w'salam pia.. rezeki yg tak disangka2 kan pia :)

    yr welcome ^__^

    love >> tq dear :)

    ilah >> jgn guna penimbang masak2 dah la ya.. hehe

    zana >> wahh terbalik la pulak.. gerenti ramai yg join tu.. hehe

    ReplyDelete
  18. Q >> kalau join tanpa hadiah baru betul2 niat nak turunkan berat badan tu dgn makan berhemah dibulan puasa dan raya Q.. sbb tu k.nor tak nak uar2kan dr awal ada hadiah :)

    mas >> tahniah gak buat mas walau tak menang.. seronok kan mas.. walau sekadar utk suka2 :)

    ReplyDelete
  19. eh kita menang la...PENGSAN jap...bangun balik.teehahaaaa..
    thanks kak nor,kakak penaja ngan kakak semua(budget muda :P)
    rasanya nonie plg muda tapi plg besar juga...hihi...happy sgt2 nih

    ReplyDelete
  20. syoknya .. hadiah amat menarik.. tahniah pada yang menang.. kalau join comfirm kalah sebab bulan puasa tak turn oun jarum penimbang.. tension.. tul

    ReplyDelete
  21. Eh,eh tak tahu ada hadiah,kalu mcm tu control makan betul2,tp betullah spt kata nora tu, org 'veteren' spt kita ni mmg susah nak turun berat bdn! Apa2pun tahniah kepada nonie sbg johan, Jiejah ~naib johan dan Sha & Lisa ~ tempat ketiga..

    thn depan nak join gok...

    ReplyDelete
  22. wahhhh...ada adiah ghupernyer....ruginyer tak join..hihihihi...gurau2 ajer kak nor...

    Tahniah buat pemenang bertuah...

    ReplyDelete
  23. tahniah kepada pemenang utama...

    tahniah jugak pada diri sendiri sebab berjaya turunkan berat 5.2kg.. hehe... rugi tak join segmen kak nor ni.. hehehe.... itulah akibatnya kalau terlalu pemalu sgt.. kikiki... next year wat lagi ye kak...

    ReplyDelete
  24. Tahniah pada pemenang..nor jangan terasa hati ketuk2 pintu rumah orang mintak berat timbanga.kuatkan semangat..dan teruskan usaha nor untuk tahuin2 mendatang..insyaallah walaupun tak turun banyak..jika umur panjang akak tetap akan join segmen nor ni.terima kasih nor kerana buat segmen yang boleh mendebarkan akak bila nak naik atas timbang...he he

    ReplyDelete
  25. hadioh saguhati kepeda yg dok menang laa kaknorr.. kehkehkehkehe

    ReplyDelete
  26. Huahhhhh ada hadiah ke. nyesalnya tak join. kak nor tahun depan buat lagi erk.

    ReplyDelete
  27. Ohhh ya terima kasih yea kak. Dah buat dah memang best.

    ReplyDelete
  28. Tahniah pada pemenang....
    Ermmm.... bestnye hadiah tu... Saya suka sangat kat digital scale & silicone mould tu....
    ;-) hehehe... tak sangka plak ada hadiah... Sha masuk ari tu pun saje suka2 je... just for fun... disamping tu bleh la jugak menambah kenalan & mengeratkan silaturahim... Harap perkenalan Sha & kak Nor melalui segmen jom menimbang ni akan membuahkan jalinan persahabatan yang manis....

    ReplyDelete
  29. nonie >> amacam, smlm mimpi SM dn DS tak? hehe. tahniah ya nonie :)

    ita >> selera makan tetap sama ya.. hehe..

    teratai >> kalau umum awal2 hadiah, turunkan berat badan kerana hadiah.. abis segmen naikkan balik berat badan, tak best la gitu k.ga .. :)

    tun >> mekasih tun :)

    ReplyDelete
  30. ratna >> haaa.. tu la.. lain kali jgn malu2.. tengok nonie tu, berat dia pun hampir 100kg.. tp kerana usaha dia berjaya gak turunkan, dpt jd juara lagi tu.. kalau ratna join mmg dlm tangan dah hadiah tu kan.. :)

    tahniah sbb berjaya turunkan berat badan ya.. :)

    k.erna >> mekasih atas sokongan k.erna.. tengok la dulu camna, kalau rasa nak buat nor buat lagi tapi kalau tak .. sekali ni jer la kut :)

    hehe.. berdebar ya naik timbangan.. tp bagus gak kan, mmg berat k.erna banyak gak turun tu :)

    suha >> yer la tu.. nah amik 50sen.. gi beli cekelat .. hehe

    sam >> tu la.. awal2 ajak join tak nak .. kan dah melepas .. tahun depan? wallahua'lam :)

    sha >> mekasih jugak pd sha yg sudi join walau tak diuar2kan ada hadiah.. tu lebih ikhlas join kan sha. utk kesihatan diri sendiri gak kan..

    insyaallah.. mudah2an ukwhah makin erat dan berpanjangan.. :)

    ReplyDelete