f Secubit Garam: REZEKI SYAWAL

N3 Terkini

Saturday, September 17, 2011

REZEKI SYAWAL

ASSALAMUALAIKUM...

Aduhai... lemau betul nak menghapdet dua tiga hari ni.. eh.. dah seminggu pun rasa lemau ni.. ehhh.. ke lebih lama lagi dr tu ek.. rasanya sejak raya rasa lemau nak masukkan entri masih berterusan. Masih memaksakan diri nak menghapdet.. Dah ramai yg pulih dr sindrom lepas raya ni kan.. kalau diikutkan atau dilayan rasa lemau ni.. mmg payah ler nak kebah atau jd elok cam dulu2.. boleh buat 2 entri utk sehari gitu..ermmm.... ikutkan hati mmg rasa nak cuti blogging utk sebulan dua (kan Izah Daud hehe) tp rasa kesian gak bila org dtg, entri tak berubah2.. duk tayang entri lama lagi.. Insyaallah akan diteruskan blogging cuma tak leh nak sekerap dulu la masukkan entri.. Ada banyak sebab kenapa mood blogging hilang bukan sekadar en mood gi beraya tak pandai cari jalan pulang tp ada sebab2 lain.. Merajuk? Kecik ati? ermmmm... semua ada .. yg pasti.. simpan sendiri aje la ...


Ok lah... berbalik pada entri hari ni.. Yeayy!! ALHAMDULILLAH..  memang rezeki yg tak disangka2 sebelum ni, telah K.Nor terima pada hari Khamis baru2 ni. Dah snap gambo tp bila mood tarak, peram jer gambo tu dlm folder. Hari ni kena buat gak entri ni, kesian kat org yg buat GA tu, dah bagi hadiah cantik2 dan berharga K.Nor peram jer dlm folder kan.. hehe.. Mekasih banyak2 buat Ayu@AymyWithLove.blogspot.com yg baik hati menganjurkan  1st GA semasa dia pulang bercuti@beraya kat M'sia tahun ni. K.Nor join GA Ayu ni pun last minit dah.. kalau tak silap hari terakhir GA tu, tu pun kebetulan ternampak kat bloglist yg Ayu ada buat GA. Saja2 la join utk meriahkan GA Ayu. Lepas dah join tu, langsung tak teringat nak check balik bila Ayu buat announcement pemenang. Maklum lah.. bulan Ramadhan masa tu, mmg kebizian lebih sket kan.. masa utk BW pun terhad. Last2 Ayu tinggalkan mssg kat inbox di FB yg beritau K.Nor adalah pemenang bagi kategori follower GA dia tu.. Memang terkejut ler, tak sangka sungguh! Dah la menang yg kategori follower, dapat hadiah extra lak tu.. ehehhe.. sapa yg tak seronok kan.. Mekasih Ayu, mekasih daun keladi. lain kali buat la lagi ya.. Kut2 ada rezeki lagi di lain waktu lak kan.. hehehe

Kotak pun sangat sweet!! Anak dara terus chop kotak utk dia.. hehe

Nak tau hadiah yg K.Nor dapat? 3 bj Tupperware kaler ijau tau! Cun abis.. Pastu ada perencah Kabsa dan Chicken Shawarma yg amat mudah disediakan. Rasanya kat M'sia tak ada rempah ni kan Ayu..Ni Kuwait mari tau.. hehe Pastu dpt lak special gift utk follower iaitu Set Condiment Queen Anne.. tq.. tq... Ok lah.. jom tengok gambo hadiah2 yg K.Nor dpt ni.. Kalau nak tengok satu persatu hadiah dgn lebih jelas boleh gi rumah Ayu ni ya.. ^___^

TQ so much Ayu.. 
Semoga Allah murahkan rezeki dan memberkati Ayu sekeluarga.. amin...

Tak lupa terima kasih jugak buat adik Ayu yg tolong mengeposkan hadiah ni sbb Ayu pd masa ni dah kembali ke bumi Kuwait..  :)


14 comments:

  1. Assalamualaikum k.nor...

    apsal ni merajuk ,kecik ati semua ada...mcm ada yg x kena je ni...jgn sedih2 ye k.nor ...ceria2 sokmo awet muda gitu!

    congrate k.nor menang GA ayu...e-na berkenan sgt dgn queen ann tu tp xde rezki...hihii

    ReplyDelete
  2. Whoaaa..Kak nor..congratulations..!! kak nor tak nak buat GA gak ker..Naz nak join nih..ahaks..Selamat berhujung minggu Kak Nor :)

    ReplyDelete
  3. assalamualaikum Kak Nor

    Ohhhh..patutlah entry ketupat sotong ari tu, cam lain jeee ayatnya....Ehh perasaan saya saje kot..

    Apa-apa pun Tahniah buat Kak Nor untuk GA itu...Lepas ni dah boleh buat nasi Kabsa lah ya Kak Nor...

    ReplyDelete
  4. tahniah kak bestnya kalau rempah kabsa tu ade kat mesiakan baru best buat nasi mandhi:)

    ReplyDelete
  5. congrats k.nor
    mmg bertuah betul la
    ayu x pernah join GA sebab rasa x pernah lucky pow uwaaaa hentak kaki

    ReplyDelete
  6. dear hakak..apasal nak melemau2 badan nih..meh kita urut...nih urut lebih2 dapat upah tak??hihi
    errrrrrkkkk...haa kan dah keluar hangin kus2
    ok lah x moh lemau2 naa....biar mokwo sorang2 jerr lemau coz mokwo nih dah tua..org tua kena rehat banyak2..hihi..(alasan sebb mood ghajin belum mari lagik)
    congratulation..cantik tuperwer tuh kaler ijau!

    ReplyDelete
  7. salam kak Nor,
    apa kabar akak & family?
    senangnya dapat paket tu ya.. :D

    ReplyDelete
  8. sian baca rintihan kak nor nih..sibbaik penyabar orgnya..teruskan byk bersabar yer kak..masih ramai yg memerlukanmu.. :)

    TAHNIAH kak nor..bestnya dapat hadiah dr kuwait!
    eh?K.nor dpt rempah Knorr..cam sinonim jer..hihi

    ReplyDelete
  9. assalam nor..kenapa nor..rasa sedih pulak..siapa lah yang dah buat hati nor jadi macam tu,..
    nor cuba kongsikan..jangan disimpan..lagi simpan lagi susah nak lupakan..bila dikongsikan..insyaallah lebih lega.sabar ye nor dan tahniah juga kerana menang GA..cantik pulak hadiah nya tu..

    ReplyDelete
  10. KNor
    Congrats!! woahhh for whatever reason.. rima memang susah nak menang aper aper.. dulu waktu kerja and if co ade kan dinner and dance.. paling paling pun kita bawak balik teko hahaha.. jadi lah kan..

    I hope u will feel better tmrw.. sleep early and take a breather.. insyallah everything will be ok..

    ReplyDelete
  11. ena >> w'salam.. biasa la kehidupan tu ena.. ada suka, ada duka .. kalau tak ada semua tak dinamakan kehidupan pulak kan.. hehe

    alhamdulillah.. mekasih.. tu la.. takper.. kali ni rezeki k.nor insyaallah nanti rezeki ena lak ya.. :)

    ninaz >> erk... nak suruh k.nor buat GA? ermm tak terfikir la pulak naz.. naz jer la yg buat ya.. ehhe

    nenie >> w'salam.. ehh yer ke.. rasanya masa tu tak ada apa2 kut.. hehe terkeluar time n3 ni jer.. hehe

    ha.. betul2.. mmg dah lama teringin nak buat nasi kabsa guna rempah kabsa ni nenie.. insyaallah akan dibuat nanti :)

    ReplyDelete
  12. mimi >> tu la.. bila tau dpt hadiah perencah tu, terus teringat nasi madhi hehe

    ayu >> lorr ayu.. kalau nak tau, ni la 1st time (kalau tak silap) k.nor menang hadiah GA.. kalau bab cabutan bertuah ni kan, mmg dari dolu2 jarang sgt k.nor join sbb mmg tak pernah bertuah.. so dari mengharap2 bila dah join baik tak yah join kan.. tp kali ni.. alhamdulillah.. join suka2 jer tp rezeki memihak pd k.nor :)

    uikkk.. retak la lantai rumah k.nor ni!! haha

    mokwo >> yg keluar angin tu k.nor ke mokwo? sbb rasa badan sama jer lepas mokwo urut nih.. hehe

    yes! ku lihat ijauuuuuu.... tq :)

    ReplyDelete
  13. deetha >> w'salam.. wahhh dee.. lama betul tenggelam ya.. slmt hari raya dee.. :)

    sue >> huhu.. sabo.. sabo.. sambil urut dado.. hihi

    haha.. lebih kurang jer kan.. cuma terlebih 1 r jer tu.. :)

    k.erna >> ehh tak per kak.. lumrah kehidupan gitu la kan.. mekasih kerana perihatin.. :)

    rima >> tq dear.. ish.. bukan rima jer.. k.nor in the same boat gak nih.. cuma kali ni jer, rezeki di bulan ramadhan tp terima nya dibulan syawal.. ehhe

    buat lagi GA ya.. kut2 luck k.nor up sket kali ni.. hehe

    tq for ur concern.. :)

    ReplyDelete