f Secubit Garam: JOM MENIMBANG ~ FINALE

N3 Terkini

Friday, September 9, 2011

JOM MENIMBANG ~ FINALE

ASSALAMUALAIKUM...

Akhirnya, kita dapat juga buat entri finale bagi segmen JOM MENIMBANG. Bagi yg tertinggal keretapi boleh check balik kat entri Jom Menimbang yg lepas2 ya..

Amacam semua? Berat masing2 naik balik ke lepas raya? Hehehe.. sama jer dgn tuan rumah.. Semestinya naik kan, duk pulun ngap jer time beraya. Tapi Alhamdulillah.. walaupun naik tak lah lebih dr berat sebelum puasa aritu. Bukan mudah nak turunkan berat badan, tambah lagi kalau yg dah tepu lemak2 dan metabolisma yg dah liat ni. Dapat turun 2kg sebulan dah kira satu rahmat. (nak naik bukan main mudah lagi kan.. haishhh...) 

Ok lah.. pada peserta segmen Jom Menimbang.. cepat! Gi timbang berat masing2. Penyertaan dah nak ditutup ni. Jgn lambat2 kang disqualified hehehe.. Untuk makluman peserta2 segmen, K.Nor akan umumkan siapa yg berjaya menurunkan berat badan yg paling banyak sepanjang segmen ni berjalan dan akan ada pengumuman istimewa jugak disamping tu nanti. Jadi segerakan lah beritau berat terkini (hari ni atau petang ni) masing2 .. oppsssss... jgn lupa kalau ada yg terlupa mention berat badan pada minggu ke 4 baru2, silakan nyatakan sekali berat timbangan tu ya... Sebab ramai yg tak beritau berat masing2 pada minggu tersebut (sangat2 faham, sbb ramai yg dah balik kg atau dek kebizian mengukis atau membuat persiapan raya kan.. )


JOM MENIMBANG ~ WEEK 6

credit to mr google





23 comments:

  1. jeleznyer tgk angka penimbang yg akak tue...makin turun ai ni makin bambam la plak

    ReplyDelete
  2. kak 50.6..huhuhuh..yang mnggu 5 tu samer je yang mggu 4..xberubah...raye ni kurang skit coz asyk cerry berry n dapat demam..kikikiki

    ReplyDelete
  3. Ehhh napa tak masuk komen ekk.. Testing lagi 59kg

    ReplyDelete
  4. Tadi yang kat gambar raya pun tak mau masuk komen jugak.. Naik kg la kak noorr.. Rasanya pewutt dah turun bfor raya, skrg kancing suar ketat balik. Ayaakk.. Minum banyak air bergas. Memasing hidang air tuuu

    ReplyDelete
  5. Nor..naik dan naik.64.1kg.
    nasib baik dah finale kot tak malu dah nak bagi angka nor..he he

    ReplyDelete
  6. kak nor cayang...sehari b4 balik kg..berat naik 51.1 kg..10 hari kat kampung berat naik balik mcm memula puasa..waaaaaaaaaaaaaaaaaa

    ReplyDelete
  7. Udah naik balik..52 kg,godaan byk sangat...he,he..:)

    ReplyDelete
  8. Selamat hari raya kak nor..maaf zahir batin...baru nak berjalan raya umah kwn2 maya...ada lg ke sekut raya...klu dh abis hidang kek lapis pun jadilah...hihii

    ReplyDelete
  9. wah!! ringan & kecil molek aje lah kak nor ni ye? tak boleh jadi ni, sy rasa tercabar tau..

    ReplyDelete
  10. ayu >> kena jaga la bila umur dah nak masuk senja ni.. :)

    wani >> cherry berry? hehehe\

    ok nanti update sekali gus dgn yg lain2

    izah >> ok.. noted.. tq

    tu la.. org dah pesan jgn minum air bergas.. gula tinggi tu.. bahaya.. mintak la air kosong dgn tuan rumah cam akak buat.. dua buah rumah jer minum air manis, rumah lain2 mintak air suam jer hehe

    k.erna >> ok la tu kak.. tak tinggi sangat naik .. tq ya.. nnti nor update

    ReplyDelete
  11. naemah >> lorrrrrrrr.. abis perjuagan sebulan utk seminggu jer kan.. hehe

    teratai >> sorang lagi tertewas hehehe.. mekasih k.ga.. nanti update :)

    e-na >> slmt hari raya ena.. meh la kuih kering ada lg ni.. :)

    leyza >> kecik molek? amin.. harap2 bertahan lama la ayat tu.. hehe

    jom.. k.nor cabar leyza nih.. hehe

    ReplyDelete
  12. akak..yg minggu las pose tuh saya 46.5...skarang dah 47.5...uwaaaa

    ReplyDelete
  13. kak nor....mas baru jerk timbang semalam....
    naikkk la...hu3...
    57kg...
    masa minggu ke 5 tu..mas lupa lak nk timbang...he3
    balik kampung banyak sangat makanan yang menggoda....
    sabo jerk tau....

    ReplyDelete
  14. slmt hari raya...

    kak CT 82 kg...:)

    http://batulesung.blogspot.com

    ReplyDelete
  15. Dear kak Nor,

    SELAMAT HARI RAYA
    MAAF ZAHIR & BATIN

    Hehehe.... Berakhir Ramadhan berat badan Sha tetap tak turun... Maintain 54kg gak....
    Cuma selepas seminggu beraya sakan berat badan naik sket ke 54.5kg.... So sekarang start balik dengan gaya hidup sihat... no more rendang, ketupat, kuah kacang bagai...

    ReplyDelete
  16. salam kaknor,
    last sekali yaitu mlm tadi timbang.. 81.7kg..huhuuu

    ReplyDelete
  17. ehehehe lupa dah nak bgtau berat .
    minggu ke 5 & 6 sama jek k.nor - 60.5kg.

    tengkiu !!

    ReplyDelete
  18. kalau tempek kita punya berat mase anak dare dulu aci kerr??? hihihi
    salam aidilfitri maaf zahir batin yek!
    muah3x flying kisses skit!

    ReplyDelete
  19. ok.. mekasih semua.. insyaallah nanti akan dibuat entri pemenangnya hari isnin minggu dpn ya.. maklum jer la kalau buat weekend tak ramai org kan..

    mokwo >> apasal tak bg timbangan masa lahir aritu hehehhehe...

    miss u mokwo :) slmt hari raya hehe fuh... melekat lipstik mokwo kat pp :)

    ReplyDelete
  20. huhuhu..lama dh nk bg result timbang tp lupa..pas raya ni bz ckit...huhu...last timbang 46..huhuh

    ReplyDelete