f Secubit Garam: SIRAP KASTURI

N3 Terkini

Wednesday, August 1, 2012

SIRAP KASTURI

ASSALAMUALAIKUM..

Satu lagi idea utk minuman di kala tekak kehausan terutamanya utk berbuka puasa nanti. Sangat menyegarkan anak tekak, SIRAP KASTURI. Selamat mencuba..


SIRAP KASTURI
resipi : K.Nor@SecubitGaram

Bahan2:
air
ibu sirap ~ k.nor guna tamin
gula
limau kasturi
ais kiub
biji selasih ~ direndam

Cara: 
Bancuhkan air dengan ibu sirap dan gula.
Perahkan limau kasturi ke dalamnya.
Tuang ke dalam gelas yg telah diisikan dgn ais kiub dan biji selasih.
Sedia utk dinikmati.

7 comments:

  1. Kak Nor.
    Apa ja yg namanya sirap. Tetap paberet sue. Boleh teringat2 tau. Heeeee

    ReplyDelete
  2. Eiiiii....rasa nk cubit2 k.nor ni... terlior!!

    ReplyDelete
  3. KaK Nor cayang sy air tuh ok lagi walaupon terliur leh ajer wat sendri,tapiiiiii berkenan ngan straw pusing2 tuh..dah lama cari kat kdai2 baking n kedai plastik,huhu..cantik bngat..

    ReplyDelete
  4. salam K.nOr..arini atie berbuka puasa ngan air cendol :D

    ReplyDelete
  5. wah, best nya kak nor, kita sini hari-hari tea 'o' panas jer...tak selera nak minum ais

    ReplyDelete
  6. uish! menyelerakan ni! masuk list!

    ReplyDelete