f Secubit Garam: TART NENAS

N3 Terkini

Tuesday, August 28, 2012

TART NENAS

ASSALAMUALAIKUM..

Kukis review ke 2.. TART NENAS, kukis wajib tiap kali raya sbb ni kukis kegemaran tuan rumah hehe. Kalau utk anak2 ada kukis wajib, apa salahnya buat kukis wajib utk si emak dan si ayah kan.. Tahun ni kena tunggu anak dara balik dr asrama baru boleh buat tart, kalau nak buat sorang2 tak terdaya rasanya..lambat!! Tart ni K.Nor buat hari Jumaat, 2 hari before raya hehe mmg betul2 tunggu si anak dara tu ada..


Resipi tart mmg sentiasa mengguna pakai resipi yg sama saban tahun.. Pernah sebelum ni Tart Bunga hot di persada alam maya ni dan skrg ni dah macam2 nama yg timbul. Tak kisah lah.. Mana2 yg lama tu tau la dari mana asal usul Tart Bunga tu ^__^


Bagi yg nak resipi TART NENAS samada versi gulung atau versi bunga, sila ke SINI.. tuan rumah nak  sambung mengiron timbunan baju yg semakin ditambah dan bukannya semakin surut tuh... JUMPA LAGI  dgn kukis review seterusnya esok ... insyaallah....

ehhh.. gatal tangan lak nak mengopy gambar TART BUNGA sbb mmg suka dgn gambar dan tart yg terhasil ^__^

Watermark pun masih style yg lama, tahun 2009 tu..  ^__^

11 comments:

  1. Orang lelaki ramai yang minat kuih tart nenas ni. Macam-macam version ada, yg k.nor ni nampak sedap...ada masa nak kena cuba juga lah

    ReplyDelete
  2. emma >> betul tu.. mmg evergreen cookies ni kan.. slmt mencuba ya..

    ReplyDelete
  3. resepi ni memang sedap..saya buat kecik-kecik aje size tartnya..senang nak telan..kihkihkih

    ReplyDelete
  4. suka tart nenas...
    likeee sangat....

    lawaaa yg bentuk bunga tu kak nor..

    ReplyDelete
  5. Assalamualaikum Kak Nor,
    Amie pun nampak macam2 versi tart... yang bunga pun dah macam2 namanya, tapi di tempat kami kan Kak Nor, tartnya tertutup rapat tau, tak nampak jem nanasnya.

    ReplyDelete
  6. Suka makan tart nenas,tapi belum pernah buat bentuk bunga tu.

    ReplyDelete
  7. anak2 Liza pun suka tart ni, cik hubby lagi la suka,,,bila dah pandai buat tart ni, tiap2 thn mst dia suruh buat,,,,hihihii

    ReplyDelete
  8. As salam. Terliur lah pulak tengok tart ni, nampak gebunya. Nnt nak salin resepi ya

    ReplyDelete
  9. ct naemah >> mekasih sudi mencuba :)

    mas >> sama ler :)

    amie >> w'salam amie.. agaknya tart tu pemalu sgt kut :)

    norzie >> cuba la :)

    liza >> sama ler liza.. suami k.nor pun suka gak :)

    azie >> silakan azie.. jgn tak cuba lak ya.. :)

    ReplyDelete
  10. saya dah wat tart gulung.memang sedap...kalah resepi yang saya pernah belajar sebelunm ni

    ReplyDelete