f Secubit Garam: AYAM TUMIS TOMYAM

N3 Terkini

Wednesday, October 12, 2011

AYAM TUMIS TOMYAM

ASSALAMUALAIKUM...

Nak pesan awal2, jgn marah ek.. ni menu yg dah masuk berapa hari ntah. Main peram jer dlm fail gambar. Kena potong q dek beberapa entri lain. Menu ni K.Nor masak hari yg sama Mas tayang Ikan Tongkol Tumis Tomyam dia. Kebetulan masa tu duk meronda cari idea nak masak lauk ayam. Terus fikir apa kata tukar bahan utama lauk tu dari ikan ke ayam. Kiranya versi derhaka gak la ni kan.. ampun ya Ratna .. jgn marah ek.. hehe


Apapun mmg sedap bila dibuat masakan gini. Buat pulak pedas2 sket.. ermmmm.. enak! Mcm biasa kalau K.Nor masak ayam stail kuah2 gini K.Nor suka goreng dulu ayam tu tp jgn terlalu garing. Pekena dgn nasi panas mmg sedap! Sapa2 nak resipi sila tengok kat SINI. Tuan rumah asyik kena mengalah kat anak2 jer lately. Maklumlah UPSR dah abis dan smlm lak paper terakhir si anak dara yg amik PMR. Lagi lah si emak tak leh melepak sgt dpn PC. Ada notebook pun, anak dara yg guna skrg ni. Rumah ni dah mcm cyber cafe. 2 laptop dan 2 pc.. adehhh... Sabo jer la.. ^___^


11 comments:

  1. kak nor... kat rumah saya pun sama.. masing2 ngadap lappy.. even dak kecik.

    a ah kan, dah mcm tomyam tu pun ada tu. sedap makan tu

    ReplyDelete
  2. Assalammualaikum kak

    laparnya :(,cuci mata pon kadilah

    lunch tadi mls nak turun,adeh2 hihi

    ngada2 jap

    ReplyDelete
  3. Salam...nampak sedap ayam ni..kiranya ni ala-ala recepiless wednesday lah yaaaaa....he he he

    ReplyDelete
  4. hahh.. elokla.. ibarat buku bertemu ruas! hahahaha....

    oooo kak nor... akak derhaka resepi saya....... saya pulak derhaka resepi kak nor...

    jadinya seri... 2 x 5 kihkihkih..

    jomlah tengok apa resepi yg sy derhaka kat resepi kak nor tu.. jangan maraa aaaa....

    ReplyDelete
  5. izah >> hehe. dunia skrg ni kan hehe

    yep, cam tomyam pun ada sbb k.nor dah lebihkan kuah so tak perlu masak kuah lain

    nenie >> lebih kurang gitu la.. kalau org lain dgn wordless wednesday, k.nor jd recipeless ok gak kan hehe

    ratna >> wahh sama2 menderhaka arini ya.. hehe seri la tu kan.. takper.. no problemo.. biasa la tu bab masak kalau tak derhaka tak sah.. hehe

    jap gi tengok ya.. :)

    ReplyDelete
  6. Salam k.nor..sekali tgk macam paprik ayam pun ada..

    ReplyDelete
  7. salam kak nor...aah laa kalo kite tak bace tajuk tgk gamba je kite pon igt paprik td..hehe tp seliurr mcm nk cube jek esok nihh hihi

    ReplyDelete
  8. salam K.Nor.Tgk tomyam k.nor br persan..dah lama X msk tomyammmmmm.cam terasa masam2 tomyam k.nor ni kat tekak atie :)

    ReplyDelete
  9. lebih kurang tomyam gak ye kak rasa dia ye k'nor....kasi pedas2 pasti meletop ni

    ReplyDelete
  10. Assalammualaikum kak

    pelik,huhu pia rase pia dh komen kat sini semlm,dpt follow up komen tp komen pia xde :|

    ReplyDelete
  11. arghh..lapo2.. gadap dapo org lak tetengah malam..org dah tido baru laju tenet nih.huh.

    kak nor..sama laa ngan anak teruna yg baru abis upsr nih..terpaksa ngalah kdg2 tu..pastu yg kecik2 pun nak join gak laa bila nengok abgnya dah boleh main kan..

    ReplyDelete