f Secubit Garam: TOYS LAGI.. ^__^

N3 Terkini

Tuesday, October 4, 2011

TOYS LAGI.. ^__^

ASSALAMUALAIKUM...


Benbois French Parcel Post Clip Art
Pic credit to google.. tq..

Pasti ramai dah tau kalau K.Nor letak jer tajuk toys, mesti K.Nor dapat hadiah atau toys lagi kan.. Dah tua2 pun mengalahkan budak2 jer bila dapat toys as a gift gini. Sapa tak syok wehhhh... Sapa yg tak happy kalau dapat gift berupa benda yg kita suka. Tak kira lah mahal ke murah ke.. setiap pemberian org adalah amat berharga kerana hadiah itu datang dr hati yg ikhlas atas sebuah persahabatan yg lahir antara dua manusia. Walau persahabatan di alam maya, insyaallah dgn izinNya mana tau suatu hari nanti menjadi realiti, bertentang mata secara real. Kalau ikutkan persahabatan antara K.Nor dan pemberi hadiah ni baru sangat lagi.. Baru beberapa bulan kalau nak dihitung tapi terasa kemesraannya bila sesekali bersembang di kotak komen dan juga di fb. Yg lebihnya kat fb la.. dpt bersembang dgn lebih mesra hehe

Tak nak la citer panjang2 sangat kisah antara K.Nor dgn si dia ni. Dia pun segan bila K.Nor nak tayang hadiah pemberiannya ni tapi bila K.Nor kata K.Nor takkan mention sapa dia yg sebenarnya baru dia izinkan. Jutaan terima kasih atas semua ni ya.. Tak dapat K.Nor nak balasnya. Terharu sgt bila terima parcel ni tengahari tadi. Katanya hantar barangan kecik2 jer sekali buka ya rabbi... Sendat satu kotak tu.. Macam2 ada dan yg pastinya majoritinya adalah barangan silicon.. yeayyyy!! ai laik! hehe Dia ni mmg tau K.Nor suka dgn barangan silicon, seronok sungguh! Sapa tak seronok dapat barangan yg disukai, pree lak tu.. Nampak gayanya kena tempah kabinet khas la utk semua toys2 K.Nor kan.. Org lain dgn pak royal la, english collection la, cik norita la.. PML la... K.Nor dgn silicon mould aje dah la... hehe 

Jom la layan cuci2 mata dgn hadiah dari obersi ni.. Mekasih sekali lagi dear.. U KNOW WHO U ARE.. Hope our friendship last forever...^__^

 Lots of silicon mould.. yg brown tu bentuk bear, cute!

 Monkey Peeler, silicone spatulas & tongs

 Salt & Pepper Mill Set

 Silicone Egg Ring, rasanya cun gak ni kalau buat pancake hehe

 Flexi Form.. siap dgn buku resipi..

 Ramekins... cun seh... dah lama verangan nak love shape ramekin.. tq.. tq...

Cake & chocolate mould, bentuk butterfly lg tu.. :)

Rasa nak pengsan tengok barang2 ni semua tadi.. Speechless..hehe.. Cantik2 semua kan.. 


36 comments:

  1. salam k.nor...wah murah rezeki k.nor alhamdulillah kan....cute sgtttt...oh ya k.nor good luck utk aisyah...semoga dpt jawab soalan dgn tenang....

    ReplyDelete
  2. lieza >> w'salam.. mekasih lieza.. rezeki tak terduga ni.. hehe

    amin.. amin.. mudah2an hendaknya.. mekasih lieza ya..

    ReplyDelete
  3. wahhh..maunya besar mata mas nengoknya....
    cantik2 toys tu kak nor..
    alhamdudillah..mudah2an makin murah rezeki kak nor dan pemberi tu..
    moga persahabatan berkekalan selamanya yerk kak nor..
    mas pun tumpang seronok..

    ReplyDelete
  4. Salam Kak Nor..whoaaa..best nyer remekin LOVE dan silicon mould bentuk bear tuh..kalau sekali tgk ingat shape kura2 nasib baca ayat kak nor satu2..whoaa lepas nih tentu makin banyak idea Kak nor nak mengayakan acuan2 tersebut..caiyok kak Nor

    ReplyDelete
  5. tahniah kak nor. semuanya lawa. Murah rezeki kak nor. Harap dapat mengubat sedikit sebanyak luka di hati kak nor. selalu juga ikuti perkembangan kak nor cuma xsempat tinggal komen kerana dilanda ke'bz'ian. LOOMOT

    ReplyDelete
  6. alhamdulillah murah rezeki kak Nor dan org yg bagi tu nanti...ya betul apa yg penting keikhlasan dlm persahabatan kan kak.. cantikx2 SM tu...suka tgk...:)

    ReplyDelete
  7. wah kak.. seronoknya.. btuah badan... murah rezeki selalu..

    ReplyDelete
  8. untung laaaaa...bak kata anak2 muda skang ni..hehe

    dari spore ke tu???memandai2 je teka kan? rasa best pulak main teka teki ni nor..btw tahniah ya nor..agak2 akak nak guna pic bear tu nanti akak pinjam je lah dgn nor ya..:))))

    ReplyDelete
  9. assalam nor..akak boleh bayangkan kgembiraan nor terima barang yang menjadi pojaan hati nor tu..
    tak lama lagi..mesti nor akan tayangkan puding yang menggunakan mould tu.mesti cantik2 bentuknya..

    ReplyDelete
  10. aduuuuuuuussssssss
    sori dah naik lori lah nor..komen kat atas ni akak punya..rupa2nya anak akak si azhar tak log out dari blog dia..haishhh budak ni gi guna lappy akak lah tadi niiiiii..
    sorok muka belakang langsir jappppppp

    ReplyDelete
  11. uwaaaaa seronoknya KNor, Yatie tumpang gembira juga...mana mould yg lama2 yg dah takmo guna lagi tu...bolehlah bagi kat Yatie pulak..ekekekeke...

    ReplyDelete
  12. suka tengok..lepas ni dah tentu ada tayangan puding dan kek yang cantik menggunakan mould tu... kita tunggu...

    ReplyDelete
  13. waaaaaaaaa...t'kedu kejap...klu lia jd kak nor dah m'lompat2 sampai cecah bumbung ni kak....mmg seronok sgt2 lah....alhamdulilah murah rezeki akak...mesti lps ni ada la puding bentuk rama2...pancake 'twinkle2 little star'...hehehee.....tumpang gumbira!! yg paling x tahan ramekins tue kak....huuuu...bila la nak dapat agaknya.... :)

    ReplyDelete
  14. Suke suke suke..
    K nor, kabinet knor dah penuh ye, kabinet saya ada ruang ni. Meh sini saya tolog simpan kan. Akaakakaaa

    ReplyDelete
  15. kak noor mana bff kak noor beli semua tu..teringin sgt dengan silicon egg ring tu kalo ade bentuk bunga lg mau..dok mencari mende alah tu selama ni..remekin love tu ade nampak kat daiso tp kaler merah.

    ReplyDelete
  16. bestnya k.nor dpt toys... nk ngendeng satu boleh...heeee...

    ReplyDelete
  17. You are a very lucky woman Nor. Siapa kawan you? I pun nak kawan dengan dia ha ha..just joking. You friend memang generous to sent you all the wonderful toys. For me, I pun memang gila kitchen stuffs. Kalau pergi shopping I bukan shop baju or kasut tapi terus pergi household sections. Lepas dah puas kat situ baru lah tengok baju, kasut and handbags ha ha.. I guess typical lah bagi kita yang suka masak kan :)

    ReplyDelete
  18. Rejekiiii K Nor...woohoo..saper tak suka dapat hadiah akak oii..suker, suker...leh lompat kijang arr..

    ReplyDelete
  19. huwaaaa..bestnye dpt toys banyak banyak banyak...ryo nak carik toys angry bird la kalo camni.haha...

    meriah gilerrr parcel tu kan...jeling2 jugak tadi kot2 dihantar sekali dengan kabinet.cantik remekin tu....

    ReplyDelete
  20. Banyak sungguh hadiah yg Kak Nor dapat. Kalau saya dpt saya pun fensan....hihi syoknya

    ReplyDelete
  21. Tadi nampak Ummi, skrg Nor pun dapat adiah... wah, best nya ya ramai yg sayang...!

    ReplyDelete
  22. mas >> amin.. tu la mas. akak rasa cam stop bernafas jer masa belek barang2 tu semua dr dlm kotak tu mas.. hehe

    ninaz >> ni la yg buat mood tak jadi lemau hehe.. insyaallah.. kena amik masa sket nak guna satu persatu tu.. :)

    loomot >> mekasih.. eh tak pkir luka apa2 dah.. dah lama back to normal cuma mood nak blogging jer ke laut :)

    ReplyDelete
  23. nieza >> amin.. mekasih nieza.. betul tu.. bila ikhlas, semua jd indah kan.. :)

    zana >> alhamdulillah.. rezeki yg tak disangka2 kan..

    k.nim >> hahaha.. melopong sat masa mula2 baca.. azhar mustafa.. rasa cam nama anak k.nim.. pastu baca lagi, " rasa best pulak main teka teki ni nor..btw tahniah ya nor..agak2 akak nak guna pic bear tu nanti akak pinjam je lah dgn nor ya" aik.. takkan bang ngah panggil nor pulak.. pastu ada bahasakan akak pulak.. aik.. bertambah pelik bila baca.. hehe

    pastu bila baca komen k.nim bawah pada komen k.erna, lorrr baru la perasan.. betul la azhar mustafa tu bang ngah kan.. hehehe.. malu2 la tu ya.. hihihi..

    ReplyDelete
  24. k.erna >> tu la kak.. mmg happy sgt2.. suka betul dgn spatula kecik2 tu.. dah lama idam.. yg ramekin tu pun dah lama berangan gak.. hehe.. insyaallah.. akan diguna pakai nanti.. tungguuuuuuuuuu :)

    yatie >> haha.. yg mana satu la yg tak guna ya.. semua sayang tu.. :)

    naz >> insyaallah naz.. tp takes time gak la nak guna semua tu.. :)

    ReplyDelete
  25. lia >> amboi lia.. terhantuk ler kena siling hehe.. insyaallah akan diusahakan utk guna semua item tu.. tu pun yg spatula tu dah digunakan kan pun..suka guna spatula kecik tu, mudah nak korek2 yg dlm bekas kecik atau cam dlm botol

    izah >> eh.. ngada2 ya.. takper.. takper.. nanti ai nak buat kabinet penuh dapur, atas bawah tau.. hihihi

    nurul >> tu NZ mari.. :)

    ReplyDelete
  26. gee >> sayang woo.. kalau bagi kan, apa lak kata si pemberi tu kan.. :)

    gert >> yes.. i think so.. hehe.. lately org banyak bg silicone mould kat nor, cam dia org tau nor mmg gila2 dgn SM ni kan.. hehe

    tu la.. mmg murah hati betul org tu.. tak sangka dia nak bagi banyak gini.. (psst tu pun katanya ada lagi yg tak post sbb tak muat kotak! hehe)

    eh.. sama la gert! kalau gi mana2 port tu la yg mula2 tuju kan.. betul tu.. kalau dah jiwa masak2 ni, mmg situ la tempatnya kan.. hehe kalau nor gi shopping complex pun, hati tak teringin sangat nak meronda kat dept. pakaian.. lebih menggoda jiwa nak gi kat household hehe

    yat >> lompat kijang! mana boleh yat.. berat lemak kat perut ni.. tak leh lompat.. lompat katak dah la ya.. hehe

    ReplyDelete
  27. ryo >> hamboi.. melampau betul nak suruh org hantar sekali dgn kabinet.. ehh gini la.. ryo la yg hantar kabinet utk k.nor ya. amacam? boleh? hehe

    ermm tak minat la burung marah tu ryo.. tak cun. tu utk budak2 jer hehe

    nieda >> tu la.. mmg rasa cam nak pengsan jer tadi tu.. mmg shock sungguh! :)

    along >> alhamdulillah.. buat baik berpada2 kan along.. rezeki yg tak disangka2 ni along.. :)

    ReplyDelete
  28. Alhamdulillah...
    Tuah ayam nampak di kaki
    tuah manusia tak siapa yang tahu..

    Psstttt mati akal le saya cam ni.

    ReplyDelete
  29. oiiit daku lambat mari..patutlah tak dak bau puding...bau kedai memanjang!! tahniah buat kak nor...moga lebih murah rezki lagi dan lagi...kalaulaj boleh seluk masuk tangan dlm komputer..dah lama ku kidnap dah si ramekin mu itu!!

    ReplyDelete
  30. bestnyee kak norr...murah rejeki...byk lak tuh mcm leh bukak kedai lak rase hihih

    ReplyDelete
  31. Assalammualaikum kak ;)

    n3 toys adalah antara "gosip hangat" kat SG hehe

    ok wat,SM pon istimewa utk buat koleksi ;)

    bertambah geram pia tgk he3

    ReplyDelete
  32. Wahhh bestnyeee.... comey comey plak tu... hu huuu terliuq menengoknyee... exchange link ye kak...

    ReplyDelete
  33. cantiknya....Kak Nor...pengirim tu beli kat mana ye...??? tingin nak cari tapi kat tempat saya susah nak jumpa...

    ReplyDelete
  34. wahhh! toys utk mak-mak eh...chantek menarik!!!

    ReplyDelete
  35. wah kak nor... comey2 belaka..
    saya ni sebutir haram pun takdok lagi SM tu.. haha.. berangan juga tu nak mencari.. tp dok tau nak beli kat mana... tp kalu jupe dok tau ler mampu beli ke dok.. kalau ada SM yg lama2 yg kak nor rasa doh puah paka nok tohok tu leh la pos ke PJ pulok.. kikiki..

    ReplyDelete