f Secubit Garam: Menu Simple Jer Hari Ni

N3 Terkini

Thursday, February 4, 2010

Menu Simple Jer Hari Ni

Salam buat semua..

Semalam dah makan lauk ayam, jadi arini kita makan lauk ikan lak ya. K.Nor masak lauk simple jer, lauk yg dah acapkali ulangtayang. Bukan saja2 nak buat tayangan yg sama tp sebagai pencetus idea utk org lain. Biasa la kan, jadi tukang masak yg kerjanya hari2 duk ngadap dapur, mmg blurr tak tau nak masak apa. Lain la kalau kita yg jd tukang makan, bila time makan, makanan dah siap atas meja. Tunggu nak ngap jer. Dengan adanya kemudahan IT ni, dgn adanya blogger2 yg tayang menu masing2 dpt memberi idea utk masak kan. Ok dah.. tak nak pot pet panjang2.. layan aje gambar2 menu K.Nor hari ni.


Ikan Tongkol Goreng Kicap
nak resipi tengok kat sini...


Sayur Lemak Sawi Btg Putih (nama apa ntah..) dgn cendawan tiram


Cukup la tu 2 lauk ya..

8 comments:

  1. Kalau kat rumah saya ikan masak kicaplah pujaan hati anak-anak.... best...

    ReplyDelete
  2. KakNor, those r delicious dishes. Nak join!

    ReplyDelete
  3. saya punya lagi simple, just ikan merah goreng aje. mkn ngan kicap.hehe

    ReplyDelete
  4. Nor 2 pun cukup..& sedap lak tu!! Nak join jugak!

    ReplyDelete
  5. Nor, kalau saya lah sediakan menu macam tu, itu bukan simple lagi dah, tapi beria-ia benar. Mahu sekerat hari baru selesai tu!

    ReplyDelete
  6. Sedapnya lauk! Kalau tak control makan, dua pinggan senang senang je ni... kalau kawankan dia dengan sambal belacan... perghhhh...

    ReplyDelete
  7. sama la kak nor malam tadi pun sempoi jugak saya masak

    ReplyDelete
  8. azian >> anak2 mmg suka lauk kicap kan..

    love >> ish..menu2 love lagi mengancam tuh.. :)

    ain >> simple bebenor tu ain.. mentang2 ler cik abe dia tak ada kat sini ya..

    watie >> silakan...

    rositah >> tak ada la beria2 gitu ita.. simple jer tu :)

    mamafami >> ma, org tak makan pinggan tp makan nasi tambah 2x hihihi..

    psst!! nor tak leh makan la belacan ma, tp tetap buat utk cik abg :)

    fuzidss >> hari menu sempoi sedunia kut ^__^

    ReplyDelete