f Secubit Garam: BERTAUT KASIH LAGI...

N3 Terkini

Friday, November 11, 2011

BERTAUT KASIH LAGI...

ASSALAMUALAIKUM....

Otak dah beku, payah betul nak cari idea nak ngarang. Bila dah lama bercuti mula la payah nak susun ayat. Mood nak update atau blogging pun suam2 kuku jer. Tak update kang, kesian gak kat pengunjung SGN67 (Jah, pinjam ayat ya... hehe) Ikutkan hati nak bercuti gak menemankan 2 org mekyung nun. Teman bercuti jer la.. bukan teman utk sama2 jd mekyung.. tak mo dah.. insyaallah.. Dah sampai masa utk berehat, bagi peluang pada adik2 la pulak kan..

Ok.. berbalik pd entri hari ni, sori la ya... ni menu tertunggak. Sepanjang tak bersiaran ni, mmg masak dan mmg  ada adegan tembak menembak. Cuma tak ada adegan mengedit gambo dan mengarang jer. Lemau betul bila time nak ngedit gambo.. Dah upload tp simpan jer dlm fail. Kalau ikutkan semalam dah plan nak panaskan enjin balik (tu pun setelah dirayu2 dek CT@Zaliedana kat pesbuk hehe..) Tapi sebab semalam kurang sihat sket, kepala berdenyut cam nak pecah jer, terus terpadam niat nak menghapdet. Jadi pagi ni kena kuatkan gak semangat nak buat semua ni. Kalau makin dilayan makin la menjadi2 kemalasan nak masukkan entri. Kang mengalahkan org peknek lak yg tengah mabuk tu... hehehe.. 


Puding Kasih Bertaut ni K.Nor buat pd malam raya. Kiranya juadah raya la tp bukan utk kat rumah ni tp utk rumah PIL dan rumah adik kat K.Berang. Hari raya tak buat juadah banyak pun, K.Nor cuma buatkan puding ni dan juga Daging Goreng Berempah utk dimakan bersama ketupat palas ( buat kat pasar ya.. :) Biasalah raya haji tak beria2 sgt juadah yg disediakan, cuma ala kadar jer. Sapa2 yg nak resipi sila klik link kat nama masakan tu ya...  TQ...

Butterflies in Butterfly ^__^

29 comments:

  1. canteknyer pudding k.nor
    jelezzz la
    syg nk mkn...ayu pow pernah buat sekali jer ngeee

    ReplyDelete
  2. assalam nor..cantiknya puding nor..
    akak tunggu je N3 nor..nak tau yang terbaru tengok FB je.bila ada teus klik.
    no..kalau nak meneman pun boleh lagi no..belum telambatkan..he he.akak sokong..sokong je ye.nor..tapi tak ikut sama..kalau akak memang dah sah2 terlewat..

    ReplyDelete
  3. cntiknya puding akak..geramnya eka tengok

    ReplyDelete
  4. sgt cantek..tp nak mmbuatnya..entah bila lah sy ni

    ReplyDelete
  5. Assalam Nor, selamat hari raya aidil adha ya..lewat sikit kita tiba..hehe..cantik puding nor tu..kita memang ada hajat nak buat juga tapi belum ada chance..insyaallah nak buat juga nanti ..

    ReplyDelete
  6. Cantik menarik mmg debom hahah bukan nak bg bom ye kak ,nak sa

    ReplyDelete
  7. sekali pandang ingatkan coklat berwarna warni rupa puding, memang kreatif kak nor ni...

    ReplyDelete
  8. kemasnyer hasil kerja tangan seni...kagum!

    ReplyDelete
  9. cantiknya kak nor...mcm sayang pula nak makan...lia dah lama t'ingin nak buat tp mould bentuk bunga2 n love tu asyik x sempat nak beli...

    ReplyDelete
  10. Nor...Adoiyai!...bertaut kasih kembali...yg butterfly tu...eeee...cantiknya...geramnya...
    syg lak nak dimakan..:D

    ReplyDelete
  11. adehhhh...sakit mata
    sedap nye..kalau dpt time terik2 panas ni..adoooi

    ReplyDelete
  12. cantiknya kak nor, mana nak beli mould butterfly tu ye

    ReplyDelete
  13. cantiknya kejadian puding akak ni, saya lom buat2 lagi pun...mulut terasa nak makan..

    ReplyDelete
  14. yg butterfly in butterfly tu utk dayang ke kak Nor??? ^___^
    bila la nk try ni eh?...telun liur jelah nengok...huhu

    ReplyDelete
  15. salam kenal kak nor...cantik puding2 kak nor..ada butterfly lagi...
    jemputlah ziarah dapur liza yer...

    ReplyDelete
  16. Assalamualaikum K.Nor,
    syukur alhamdulillah akak dah bersiaran kembali, mmng terasa sunyi pulak sejak2 ni...mcm tulah kak, bila dah lama berehat, mmng malas sikit nak update blog..termasuk diri ini...cantik yg amat sangat puding akak tu...suka tngk..

    ReplyDelete
  17. salam kak nor..
    apa kabar? lama x ke cni..cantek betul puding bertaut kasih tu..mmg kreatif betul akak..thumbs up!! suka2x..

    ReplyDelete
  18. geramnyer tengokkkk!!! lawaaaaaa..... entah bila nak buat pusing yg dah top ni.. hehe..

    kak nor janganlah cuti lama sgt.. rindulah kita... dua org mekyung? mek yg dok kat ampang pun pakat ngan mek kat shah alam yer kak nor? bagus betul dorang tu yekkk.. hehehehe... patutlah sama2 menyepi... teruk gamaknya mabuk2 tu.. haii.. sayalah yg tak pernah cuti masak2 masa peknen sebab tak pernah kena mabuk2.. (tak merasa nak bermanja2 ngan cik abang kot2 dpt makan kat luar hari2.. kekeek) sampai cukup hari pun masih masak lagi.. kekeke.. syukur sgt2 padaNYA sbb dpt menjalankan kewajipan seadanya pd family walaupun dah sarat.. ok kak nor.. lepas ni teruskan update yg lain pula yer.. hehe..

    ReplyDelete
  19. As'salam Nor

    Lamanya bercuti ya, ingat gi ziarah anak bujang Nor yg belajar luar negara tu..hehehe.

    Cantik betul puding kasih Nor ni. ct masih tak terbuat2 lagi, insya'Allah kalau ada majlis apa2 nak gaklah buat nanti :)

    ReplyDelete
  20. Buat cantik2 ni takut pulak nak dimakan. Frame aje Nor....

    ReplyDelete
  21. cantiknya kak nor.. boleh isi dlm dulang utk hantaran ni.. yg butterfly tu.. ada mould camtu eh.. lum pernh jumpa pulak.. saya mmg selalu ketinggalan kak..

    ReplyDelete
  22. assalamualaikum...

    wahh terharunya! lama tak menghapdet.. sekali hapdet ramai yg bertandang dan mengomen ya.. mekasih banyak2 :)

    ayu >> kalau setakat utk makan saja2 kat rumah mmg tak buat la melainkan ada funtion ke utk dibawak sbg buah tangan ke... baru la rajin akak buat :)

    k.erna >> w'salam kak erna.. terharu! ehe mekasih ya.. tu la kak, mood tarak ni.. ni pun baru nak panaskan enjin balik..

    ohh tidak.. tak apa lah kak, kita bagi peluang kat adik2 jer la kan.. kita tumpang happy jer dah la. tak sanggup dah nak tumpang peknen sama :)

    eka >> cuba eka buat, insyaallah lagi cantik :)

    diana >> sbb tu k.nor amik peluang kalau time raya atau ada kenduri jer buat puding ni :)

    ayu >> slmt hari raya gak buat ayu sekeluarga .. :)

    jom la buat, nak tengok hasiltangan ayu yg sentiasa cun tu :)

    mimi >> yer la tu bomb bagai mimi.. hehe. dah abis la mimi cayang :)

    qhaifa >> puding ni bukan resipi k.nor tp resipi nadz.. dia yg kreatif sebenarnya tu.. kita org ikut resipi dia jer :)

    ReplyDelete
  23. eliyaezlinalias >> mekasih.. org lain punya pun cantik2 gak :)

    lia >> kena cepat2 beli ya.. tak mahal mana pun tu :)

    k.cek >> sayang nak makan la pulak, ingat nak offer ke k.cek td hehehe

    hani >> ehh apasal!! mata masuk habuk ke hani? hehehe

    tina >> mould tu dr silicone dan diterbangkan khas dr new zealand, pemberian sorang teman blogger yg sangat baik hati :)

    ana >> dah abis pantang ke? :)

    dayang >> meh la dayang, yg tu dah abis.. k.nor buatkan yg lain utk dayang ya... :)

    ReplyDelete
  24. liza >> w'salam liza.. mekasih sudi singgah.. sebenarnya k.nor selalu gak ke blog liza cuma tak tinggal jejak jer.. dah lama gak jadi follower intaidapur tu :)

    yatie >> w'salam yatie.. betul tu.. sekali dah bercuti mula la nak sambung cuti jer kan.. hehe

    mmg sunyi sepi jer kan sejak 2 org tu duk uwek2 jer :)

    lyza >> salam lyza.. pekabar :) mekasih.. try la buat, tak susah mana pun .. cantik hasilnya tu :)

    ratna >> geram jgn engkau geram.. geram geram! hehehe

    ratna gi la godek, mesti lg cun punya :)

    dua org mekyung tu mmg sehati sejiwa punya, due pun dekat2 jer tarikh tu nanti, insyaallah.. :)

    sama la ratna, k.nor pun gitu gak.. ehh tak.. k.nor ada gak alahan, time peknen ke anak dara, tak leh bau org menumis, perangat kuah singgang, mati air ikan.. bau busuk2 mmg terus uwekk jer la .. tp masak2 mmg sampai saat beranak gak :)

    CT >> w'salam.. ermmm tahun ni tak kut.. insyaallah tahun depan :)

    try la buat ct, kacang jer tu bagi CT .. hasilnya pasti lagi cun dr yg nor buat ni :)

    k.june >> apasal takut kak.. ia tak makan org tp org makan ia hehehe.. camna nak framekan, nanti busuk dan meleleh la kak .. makan jer.. insyaallah sedap :)

    zana >> yep.. mmg gitu la apa yg org makan kata, cantik dan boleh dijadikan hantaran hehe..

    mould tu k.nor dpt dr pemberian sorang teman blogger yg duk new zealand :)

    ReplyDelete
  25. perghhh...memang cun abis kak Nor..terpegun jap nengok...:)

    ReplyDelete
  26. nieza >> nieza dah tayang belum yg nieza punya.. nak tengok gak :)

    ReplyDelete
  27. Assalam kak nor,haaa kan dah da n3..Sy lak yg malas rini,huhu..Cantik sungguh yg rama2 tuh kak,mmg berkenan sungguh..Time peknen nih best juga,sbb leh manja2 ngan cik abg,kalo mls cikit jer gtau kata xlarat n pening,dah suh berehat,hihi..Mek 2org tuh jam berjanji lak kan,tah ke mmg dah berjanji,hihi..

    ReplyDelete
  28. Thanks for visiting my blog , you have a nice blog too . This look so beautiful.

    ReplyDelete
  29. Assallamualaikum kak Nor..
    Lambat dtg ni ha... Ermmm akak rajin laaa.. Naz ni lagilah.. Mood berblogging dan berfb semakin merundum ni.. Dah elok sakit kepala kak Nor.. Kalau sakit kepala mmg rasa payah nk buat apa2 kerja kan tapi tak boleh pulak tak buat kerja..
    Comel..cantik..menarik..tertarik..TERPAUT!!!! Kelaaaasssss kak Nor...hehehe..

    ReplyDelete