f Secubit Garam: Mee Goreng Mamak Lagi..

N3 Terkini

Thursday, January 7, 2010

Mee Goreng Mamak Lagi..

Tak boring ke makan mee goreng mamak? Bagi K.Nor mmg tak boring, tak jemu. Sebab ni antara masakan mee febret K.Nor sekeluarga terutamanya anakanda nun jauh kat Jordan. Kalau nak resipi tengok kat sini ya.. Mee malam ni ada xtra sket, selain dr letak hirisan daging, ada diletakkan juga sotong ball, tauhu yg digoreng dan juga kuah kacang/kuah sate. Sudah pasti la rasa dia lebih sedap kan.. Jom layan menu Maghrib K.Nor ni. Perkena dgn air kopi kaw.. ermmm enak sih!!

6 comments:

  1. salam nor..akak memang tak pernah buat mee goreng mamak ni..kuah kacang tu..kena buat dulu ke..sebelum goreng mee..baru jumpa blog ni..belumsempat jengah jauh2 lagi..dah ade ke resepinya kat sini..akak teringin nak cuba..

    ReplyDelete
  2. erna >> kuah kacang yg nor guna tu lebihan masa makan satay. simpan kat freezer so bila nk guna senang, defrost aje.. :) kalau kebetulan buat kuah kacang, ada lebihan boleh la simpan. boleh makan dgn cucur udang gak tu

    eh lupa.. slmt berkenalan.. terima kasih sudi berkunjung.. tk sempat nk letak link resipi tu, nanti nor letak ya..

    ReplyDelete
  3. Kak, kalau mamak tengok mesti dia suka. Really cam mamak. Sedddapppp.

    ReplyDelete
  4. Gosh, kalah kedai Mamak!!! Urs look really tempting! Uwaaaa so hungry right now! :(

    ReplyDelete
  5. kak nors..ala susah nak cari mee mamak yang mcm ni kat sabah ni..ada mmg ada tp tak umpppla..tgk akaknye ni mmg sedapla..

    ReplyDelete
  6. gerau >> ish.. mamak tengok mee ke tengok akak? hehe..

    love >> takkan la sampai gitu love.. biasa2 jer tu.. :)

    mummyseri >> try la buat seri, kut2 kena dgn selera

    ReplyDelete