f Secubit Garam: Ikan Cencaru & Sotong Bakar

N3 Terkini

Friday, January 8, 2010

Ikan Cencaru & Sotong Bakar


Ini la menu K.Nor sekeluarga tengahari td, Ikan Cencaru dan Sotong Bakar. Bakar atas pan aje bukan kat dapur arang pon. Selain tu ada kuah singgang dan sayur kobis goreng + tauhu. Menu simple aje kan. Sesekali makan yg simple sedap gak. Tukang masak lagi suka kalau dpt masak lauk simple2 gini. Tp tak leh hari2, mau melonjak kolestrol kang.. hehe


Eh lupa, kalau ada ikan dan sotong bakar tak ada partner dia tak best la kan.. Jadi ni la partner utk ikan dan sotong bakar tu, Air Asam Menyengat by CikManis MyR.

Ada yg sudi nak join K.Nor makan? Jom, basuh tangan dulu.. :)

4 comments:

  1. Salam Nor....(kita sebaya tapi saya bulan Feb..) :)

    Saya selalu jenguk kat sini...but until today tak sempat nak mencuba lagi. Tapi pagi ni, terliuq sungguh dgn air asam tu....conpem tgh ni nak buat!!! Tq...

    Ada permintaan...kuih seri muka (bawahnya pulut atasnya warna cokelat tu) ada tak? hehe..

    ReplyDelete
  2. aintsuperwoman >> salam fa (nama fa kan)

    tkasih sudi berkunjung ke sini. fa suami isteri kawan suami saya kan.. :) kalau nk tau birthday saya pun bulan feb gak :)

    kalau tak silap nk resipi tok aji serban tu. biasanya org luar panggil serimuka. saya tak jumpa resipi lama tok aji serban saya yg saya belajar dgn guru kemas. tp saya letak link resipi tok aji serban milik k.hanieliza yg lebih kurang jer dgn resipi yg saya ada. cuma saya tak letak tepung gandum spt yg k.liza letak. terpulang pd citarasa fa camna, nak letak atau tidak. ni linknya.. http://hanieliza.blogspot.com/2008/07/tok-aji-serban.html saya dh pernah mencuba resipi ni dulu, alhamdulillah menjadi. kalau guna telur itik lagi sedap.

    slmt mencuba ya..

    ReplyDelete
  3. I love singganggg...... rindu Ganuuuuuu.....
    Mama dulu diberanakkan atas katil spital Ganu........rindu singgang...

    ReplyDelete
  4. mamawana >> hoho anak ganu la ni ya.. slmt berkenalan :)

    ReplyDelete