f Secubit Garam: WATERMELON SMOOTHIE

N3 Terkini

Tuesday, October 30, 2012

WATERMELON SMOOTHIE

ASSALAMUALAIKUM...

Di kala matahari memancar dgn terik nih.. jom sejukkan anak tekak dgn WATERMELON SMOOTHIE.... perghhhh.. nyaman anak tekak u !!! ^___^


WATERMELON SMOOTHIE
resipi : K.Nor@SecubitGaram

Bahan2:
3 cawan potongan tembikai ~ buang bj jika tak guna yg seedless
1/2 cawan plain yogurt
1 atau 2 sudu besar gula ~ ikut kemanisan yg disukai
1 sudu besar jus limau nipis
1 cawan ais ~ hancurkan sedikit
coklat rice utk hiasan

Cara :
Masukkan potongan tembikat ke dalam freezer dan biarkan membeku seketika.
Bila dah beku, keluarkan dari freezer dan masukkan ke dalam blender.
Masukkan juga yogurt, gula, jus limau nipis dan ais.
Blend sehingga hancur.
Tuang ke dalam gelas dan tabur dgn sedikit coklat rice.
Sedia utk dinikmati...


* k.nor hancurkan dulu ais tu supaya lebih mudah hancur masa blend (utk menjamin ketahanan blender supaya tak cpt rosak hehe)

10 comments:

  1. oooooooo.. letak yogurt rupanya.. sbb tu warnanya pinkkyy.. ingatkan tadi letak susu.. :D
    sedap ni.. nampak pun cantek..

    ReplyDelete
    Replies
    1. lg sedap bila letak yogurt, ada rasa lemak2 gitu :)

      Delete
  2. Terasa kering tekak PH nih bila ternampak smoothie yang pink dan nyaman...Rase rase nok minum le ni jugok. Dahaga :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. sian dier... gi minum air nun kang kering tekak tu :)

      Delete
  3. Asslmkum Kak Noor..
    Sedap ni..Lama tak buat smoothi.. :D

    ReplyDelete
    Replies
    1. w'salam sue..

      sama la .. kebetulan ada tembikai dan yogurt tu yg try godek :)

      Delete
  4. wah sedap ni makan time panas2 gini dpt segelas mmg terangkat ni

    ReplyDelete
  5. Kak nor nak jugak...kisahnya ada cekelet atas..hehe

    ReplyDelete
  6. Ltk yogurt lg sedap yerr kak nor...blik malaya kne cube niiii

    ReplyDelete