f Secubit Garam: BUBUR KACANG SPECIAL

N3 Terkini

Saturday, October 13, 2012

BUBUR KACANG SPECIAL

ASSALAMUALAIKUM..


Kalau Bubur kacang dgn durian mmg dah biasa sgt kan. Apakata kita cuba sesuatu yg berlainan, timur bertemu dengan barat.. BUBUR KACANG WITH ICE CREAM.. Lebih sedap dr Bubur Kacang dgn durian. Ni diakui oleh cik abe K.Nor yg sememangnya antu Bubur Kacang dgn Durian. Kena ingat ya, kalau nak makan dgn aiskrim, kurangkan sket sukatan gula nisan/gula melaka/gula pasir yg nak dimasukkan ke dalam bubur kacang sbb ice cream sememangnya dah manis kan.. So nanti tak la jd double manis.. ^__^

JANGAN LUPA!! Sejukkan dulu Bubur Kacang yg dah dimasak supaya bila kita masukkan aiskrim nanti, ianya tak cepat cair.. (lagi elok kalau bubur kacang tu dah disejukkan dlm peti ais) SELAMAT MENCUBA ^___^

* sori, k.nor tak letak resipi Bubur Kacang sbb pastinya masing2 dah tau cara masak Bubur Kacang dan dah ada resipi kegemaran masing2 :)

28 comments:

  1. kak nor...
    ada lagi ke tu..
    mehh ler semangkukk...he3

    ReplyDelete
  2. As-salam sis..
    Wahhh!! bubur durian yg benar2 special..nmpk sluurrpp sgt sis..

    ReplyDelete
  3. sedapnya...hujan2 nih makan bubur pun sedap..

    ReplyDelete
  4. menarik jugak idea ni kak nor...mesti cuba ni...thanks for sharing ;-)

    ReplyDelete
  5. leh cuba ni..sy mmg suka mkn bubur kacang sejuk2..

    ReplyDelete
  6. assalam nor terima kasih..boleh cuba nanti

    ReplyDelete
  7. Assalammualaikum kak

    waaa,east meet west
    tekak la yg paling happy,yum2 :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. w'salam pia comel :)

      clap.. clap.. clap hehe

      Delete
  8. Sedapnya..kalau letak ais krim tu,mesti kena lebihkan air krimnya!

    ReplyDelete
    Replies
    1. hehe.. dok napok doh bubur kacang kang :)

      Delete
  9. As'salam Nor, amboiii..macam tau2 aje ct mengindam nak makan bubur kacang hijau. ni kira tuahlah ni datang malam2 hehehe. Nampak sedap ada kelainan nya disitu kan.

    ReplyDelete
  10. Assalamualaikum Nor :D
    Lin suka kalau makan bubur kacang yg dah disejukkan dlm peti ais...

    ReplyDelete
    Replies
    1. w'salam lin.. sama cam suami dan anak2 lelaki nor.. nor dgn anak dara suka versi suam2 panas :)

      Delete
  11. salam nor ilah dah cuba lagi masuk komen guna google crome mmg tak boleh.. ilah try guna mozilla firefox.. baru ok nor...tak tau pasal apa...tapi syukur lah dah dpt selesaikan masalh komen ni wpun kena masuk ikut pintu ke 2..hehehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. alhamdulillah.. akhirnya dpt gak ilah tinggal jejak ya.. sian ilah.. maaf bnyk2 ya.. :)

      mekasih sudi cuba tanpa jemu :)

      Delete
  12. Bestnya! Tak terfikit pulak makan dengan ice-cream. Mesti cuba!

    ReplyDelete
    Replies
    1. okay.. jgn lupa cuba lps ni ya.. :)

      Delete
  13. sedapkan...fiza pernah makan masa bapa saudara buat kenduri ari tu....bubur kacang letak es krim vanila....perghhh mmg sodap....he he he

    ReplyDelete
    Replies
    1. oo yer ke pernah makan versi gini? hehe.. k.nor baru jer terlintas idea ni, rupanya dah ada yg mencuba dulu ya.. mekasih atas info tu fiza :)

      Delete