f Secubit Garam: Musim Laici Kembali Lagi..

N3 Terkini

Saturday, May 29, 2010

Musim Laici Kembali Lagi..

Jom makan laici.. mmg manis dan juicy laici ni. Penjual buah tu cakap nama dia Laici King disebabkan saiz dia yg agak besar. Happy sungguh Luqman bila tengok K.Nor beli laici ni. Memang dia suka sgt dgn buah laici tak kira la yg dlm tin atau yg fresh gini.

K.Nor amik beberapa biji laici tu utk buat smuti. Panas2 gini bila pekena smuti best kan. Pernah tengok Love publish resipi smuti tp dek rasa malas nak mencari resipi tu K.Nor godek jer sesedap rasa. Alhamdulillah.. terhasil la Lychee Smoothie My Style hehe


Jemput minum...


LYCHEE SMOOTHIE My Style

7 bj laici ~ ambil isinya aje
250ml susu rendah lemak
3 sudu besar gula ~ secukup rasa
1 gelas ketulan ais


Blend kesemua bahan.
Tuangkan ke dalam gelas dan sedia utk di sluurrrp!! ^___^

7 comments:

  1. hmmm..bestnya kak...dpt laici fresh gini..
    huwaaa...akk, busannya..leh tgk gmbr org lain jk..nk upload xleh ni..kang kn wat n3 sms..not mms..hahaaha

    ReplyDelete
  2. Yummy.. nak try lah, thank you Kak Nor for the resipi :)

    ReplyDelete
  3. salam kak..sedapnye buah laici fresh ni..kat sini xde yg semerah ni..pastu mhl la sgt2..sob,.sob..pos kat sy sikit kak:(

    ReplyDelete
  4. Salam Kak..
    saya pon suka sgt dgn buah laici ni..
    dah beli pon & saya sorang je yg mkn..hehehe..

    ReplyDelete
  5. fmina >> kena cari yg baru tu.. :)

    min >> 1st time rasanya min meninggalkan jejak kat rumah k.nor.. mekasih ya.. slmt mencuba resipi smuti simple ni..

    kamalia >> yg merah2 baru manis dn juicy, kan..

    nieza >> lagi la syok kalau dpt makan sorang2.. hehe

    ReplyDelete
  6. Salam

    Boleh beritahu dimana Puan beli buah laici ni?Beritahu lokasi cukuplah.

    Ada isteri kawan saya mengidam nak makan buah yang segar.Mengandung 3 bulan.Kawan saya pening kepala mencari.Yang dalam tin banyaklah.

    ReplyDelete
  7. MFTAQIYUDDIN >> w'salam.. sdr MFTAQIYUDDIN tinggal di mana? kalau yg saya tunjukkan kat atas ni saya beli kat pasar tani di pdg hiliran. kalau kat pasar besar pun ada biasanya tp kena pada musim dia la. tp sekarang ni BUKAN musim buah laici fresh ni dan setakat ni mmg tak ada lg kat pasaran hinggalah musim dia tiba. kalau dah musim dia, mmg ada kat merata tempat jual.. semoga isteri sdr dpt ketemu dgn buah laici segar dan melepaskan hajat ngidam dia tu ya.. insyaallah..

    ReplyDelete