f Secubit Garam: Oven Baked Lemongrass Spicy Chicken

N3 Terkini

Sunday, May 9, 2010

Oven Baked Lemongrass Spicy Chicken


Kalau sebut resipi ayam goreng yg sedap mesti teringat kat Love kan.. Love ni mmg tokey resipi ayam goreng. Kali ni K.Nor cuba resipi ayam dia yg latest, Oven Baked Lemongrass Spicy Chicken. Skrg ni kena main masak2 dgn resipi yg panggang, kukus, rebus, tu yg K.Nor mencuba resipi ayam Love ni..

Love mintak izin ya nak c&p resipi ayam tu kat sini pulak .. tq dear..



Oven baked Lemongrass Spicy Chicken by Love2cook

Ingredients :~
  • 1/2 chicken ~ cleaned & cut into pieces ( may use the whole too)
  • 3 shallots ~ pounded
  • 3 garlic cloves ~ pounded
  • 3 lemongrass stalks ~ pounded
  • 1 tbsp chilli powder (may sub with dried chilli paste)
  • 1/3 tsp cumin powder
  • 1/3 tsp fennel powder
  • 1/3 tsp garam masala (optional)
  • salt
  • 4 tbsp plain yogurt

Method :~

  1. Mix chicken with all the ingredients above (as per order) and leave it to marinade for 1 hour.
  2. Bake in a preheated oven for 1 hour/until cooked, turn chicken after 30mins.

4 comments:

  1. salam kak Nor !! Happy mother's day!! best tengok ayam goreng akak tu!! saya lama gak teringin nak buat ayam goreng love ni but dah tinggal berdua je ni, mls pulak. kena tunggu cuti sekolah baru syok nak masak sbb semua ada.

    ReplyDelete
  2. Kak Nor dearie, aisey so touched with Ur thoughts...sebut ayam goreng, boleh ingat kat Love ye...hehee! I'm remembered atleast...so happy! ;)

    This recipe was actually a trial for the oven, fortunately it turned out as per my taste, wish it met yours too...

    Akak, Happy Mother's Day dear...continue being a sweet Mom and Wifey ya! There's a card waiting for U...:D

    ReplyDelete
  3. hepi mother's day utk kak nor...
    thanx 4 sharing the recipe utk ayam panggang tu

    ReplyDelete
  4. ain >> w'salam ain.. yg ni versi bakar ain.. betul2 bila ramai2 dah kumpul baru syok nak masak dan makan2 kan

    love >> mmg always teringat kat love hehe.. tq love, k.nor dh g amik dan dh gantung pun :)

    noradzlina >> slmt mencuba nanti ya ..

    ReplyDelete