f Secubit Garam: Kembali Bersiaran...

N3 Terkini

Sunday, May 23, 2010

Kembali Bersiaran...

Alhamdulillah.. dapat kembali bersiaran kat rumah alam maya ni setelah 2 hari ke Kuala Lumpur. Semalam penat sgt tu yg terus bg MC kat dapur. Tukang masak sambung cuti lagi sehari. Kan best kalau boleh sambung MC lama2 sket hehe...

K.Nor dan suami bertolak dr K.Trg pd pagi Khamis, bermalam satu malam kat Puchong dan bertolak balik pada Jumaat malam tu jugak. Tak nak la tinggalkan anak2 lama2 kat Tganu ni, kesian rasanya duk kena tinggal jer. Nak bawak bersama pun mmg tak boleh sbb hari ni Luqman dah start peperiksaan pertengahan tahun. Aisyah pulak start exam pd hari Selasa ni. Bila travel ni kan penat, kesian kat dia org nak exam lagi, tu yg tak bawak dia org sekali.

Kali ni K.Nor masih bermalam kat Puchong tp bukan Puchong Putra Perdana (rumah kakak K.Nor) tp kat Puchong Tasik Prima. Ni rumah cousin suami K.Nor. Kebetulan anak sdara K.Nor yg jd driver masa K.Nor kat KL aritu dah start kerja. Jadi kakak K.Nor tak dpt la nak hantar K.Nor ke IJN sbb anak dara dia yg guna kereta tu. Kebetulan cousin suami call dan dia pulak ajak bermalam kat rumah dia. Alhamdulillah.. pelawaan org tak leh nak tolak kan. Memang cousin suami K.Nor (suami isteri) baik sgt2 dgn kita org. Masa suami K.Nor kat IJN aritu 3x dia suami isteri dtg melawat dan hubungan suami K.Nor dgn cousin dia ni mmg rapat dr kecik. Rumah dia org ni cantik dan kat belakang tu tasik. Pemandangan mmg cantik sangat, dgn angin yg bertiup.. fuuh... nyaman.... Siap boleh memancing lg ikan2 kat tasik tu..

Cuaca gelap sket sbb masa tu mmg dah nak hujan.


Angin mmg bertiup kencang masa ni.. nyaman sungguh...


Ok la.. berbalik pd tujuan sebenar K.Nor dan suami ke KL adalah utk follow-up dia kat IJN. Pagi2 lagi lepas cousin suami K.Nor hantar anak2 dia ke sekolah, dia hantar pulak K.Nor dan suami ke IJN. Sampai aje kat sana, kita org breakfast kat cafe dulu. Lepas tu baru la gi klinik pesakit luar utk appointment dgn Mr. Jeswat yg bedah suami K.Nor dulu. Masa nak g cafe tu sempat sms Fmina tp tiada balasan. Memang dah tau dia kerja opis hour masa tu tp saja2 la sms sbb nak ajak dia bf sekali. Masa nak lunch aritu tu pun call lg dia ni tp masih tak berjawab. Tu tanda masih tengah kerja lagi la tu.. Nurse kat IJN ni mmg dedikasi time kerja, memang kerja betul2.. memang rajin. Masa kat wad Mawar dulu nurse2 ni mmg tak reti duk diam, ada jer kerja dia org. Memang tabik la, dah la rajin, baik hati lak tu. Boleh dikatakan staf IJN mmg kebanyakkannya baik dan ramah, Dari doktor, nurse, amah kat wad hingga lah ke sec. guard. Memang puas hati dgn layanan dia org sepanjang kita org berada kat IJN dulu.. alhamdulillah..

Tak per la Mama Mina, tak ada jodoh kita nak jumpa kali ni. Mudah2an kita jumpa lagi di masa akan datang. ermmm.. nanti bulan Ogos appointment abg dgn Mr. Jeswant.. insyaallah jika diizinkan kita jumpa ya... :)

Meh kita tengok apa ole2 yg K.Nor bawak balik dr KL kali ni. Satu plastik besar tau dpt ni. Ada yg dpt lebih banyak lg dari ni.

Haa... ni dia ole2 dr IJN.. ada sapa2 nak? :)


Ni la dia apa yg terkandung dlm plastik tu. Stok ubat2an cik abg utk tempoh 3 bulan. Ada ubat cair darah, cair kolestrol, ubat utk jantung, utk tekanan darah tinggi (2 jenis), ubat utk gastrik (disebabkan pengambilan ubat2 yg banyak) dan lain2 lg tu..

Agak2 berapa kos utk semua ubat ni? Ada yg dapat agak tak? Meh la nak kasi tau.. semua sekali tu berjumlah...................................... $961.20... Mau dekat satu libu tuh... fuh... tak termasuk kos jumpa doc. $50.00 dan jumpa Pakar Diet $35.00. Semua sekali aritu abis $1046.20. Nak buat camna, nak sihat kan.. pejam mata aje la...

Nanti 20 Ogos kena pergi lagi utk 2nd follow-up. Kali ni mmg kena standby duit lebih, tak tau la berapa lak kena nanti. Dah la time tu nanti bulan puasa.. K.Nor dah cuba utk tukar tarikh biar kena lepas raya tp tak boleh la pulak. Terpaksa la redah gak time puasa nanti... Tak tau lagi camna nanti, nak bawak ke. Kalau ditinggalkan lagi la kesian..

Ok la.. tu aje utk kali ni... jumpa lagi....



7 comments:

  1. salam kak nor... semoga en asben cepat sembuh ye :-)

    ReplyDelete
  2. salam nor..semoga bertambah sehat..follow up kena
    pi jugakan..
    bulan puasa kalau nak tinggalkan anak2 memang kesian..

    ReplyDelete
  3. Wah, banyaknya ubat. Nasib baik ada puan misi yang akan sentiasa pantau. :) Semoga cepat sembuh, insyaAllah.

    ReplyDelete
  4. mmg klu follow up after bypass kene amik stok ubat2an utk 3 bln..mcm ayah siap appt dgn doktor mata lagi sbb dia ada kencing manis...ubat b4 bfes la, after bfes la...mcm2 kn..yg penting ubat2 kene mkn ikut time klu nk sembuh, mkn kene pantang gak ye kak nor...

    ReplyDelete
  5. salam kak Nor...cantiknya surrounding umah cousin kak nor tu. mesti mendamaikan!!!

    byk tu ubat2 utk hubby akak. semoga hubby akak akan sihat sepenuhnya.InsyaAllah!

    ReplyDelete
  6. Selamat bertugas puan misi...

    Nanti kena bagi makan ubat ikut time table tau, supaya en. asben cepat2 sembuh...

    ReplyDelete
  7. salam k.nor..mmmm..mmg byk ubat tu..mcm mak sy gak..kot lps jmp doktr,mst dpt ubat sedebuk pye byk..bl balik tu,tgn mmg penuh ngn ubt2 jela..smoga hubby akak cpt smbuh ye..:
    p/s:mmg cntik view kat puchong tasik prima ni..:)

    ReplyDelete