f Secubit Garam: PITTAYA JUICE

N3 Terkini

Tuesday, December 6, 2011

PITTAYA JUICE

ASSALAMUALAIKUM...

Alhamdulilah... kembali bersiaran secara langsung setelah 5 hari hanya bersiaran secara entri berjadual. Terlebih dahulu nak pohon maaf sebab di kelima entri sebelum ni K.Nor tak berkesempatan nak reply satu persatu komen2 yg ditinggalkan. Hanya sempat reply komen pertanyaan berkaitan resipi jer. 

Sebenarnya K.Nor dan famili telah ke Puchong pada hari Khamis 1 Disember dan baru jer pulang ke rumah smlm Isnin 5 Disember. Tujuan ke Puchong tu utk menghadiri Majlis Pertunangan anak sdara K.Nor pada 3 Dis. dan juga nak settle satu misi yg tak leh nak uar2kan lagi la buat masa ni hehe. 


Jadi, sementara dapur kembali berasap layan dulu minuman penyegar anak tekak ya.. PITTAYA JUICE atau Jus Buah Naga.

PITTAYA JUICE 
resipi : K.Nor@SecubitGaram

Bahan:
1/2 bj buah pittaya/buah naga
3 cawan air
1 cawan susu cair
5 sudu besar gula
ketulan ais secukupnya

Cara:
Blend buah pittaya bersama gula dan 1 cawan air.
Tuangkan ke dalam jug dan masukkan lebihan air dan susu cair.
Hidangkan dlm gelas bersama ketulan ais secukupnya..


** Kepada semua teman2, adik kakak yg baik hati yg ada simpanan no hp K.Nor. Boleh tak sms K.Nor no talipon ke hp K.Nor? Kalau yg tak ada no K.Nor tu, boleh gak kalau nak tinggalkan kat inbox di fb.. Dukacita sgt semua no2 yg ada dlm simpanan K.Nor telah hilang disebabkan hilangnya hp K.Nor masa kat Gombak baru2 ni. Jgn lupa bagitau nama masing2 gak ya.. kang no naik tp tak tau sapa empunya lak hehe.. Jutaan terima kasih atas kesudian meng'sms' no tu ya... :)  **

11 comments:

  1. Selamat petang K.Nor..
    segarnya rasanya dapat minum..lagi2 klu time cuaca panas..emm 1 gelas memang tak cukup la..hehe.

    ReplyDelete
  2. Assalam kak nor,owh akak xda umh ya,sy pon heran gak,napelah akak punya n3 pendek2 jer..Akak nmpk segar n sedap jer jus buah naga tuh,baruni g giant,xde yg pepel,da yg putih jer,so xbeli la,mmg sedap jus nih,dah pernah wat,campur laici..Akak sy dah send kat fb,xper jab nanti send kat phne lak ya..

    ReplyDelete
  3. alhamdulillah dah selamat sampai yer kak Nor...bawa-bawa berehat dulu yer. sedapnya tgk jus ni lama dah tak jumpa buah naga ni..blk Malaysia hari tu tak sempat nk mkn pun..sini ada jual tapi yg putih tapi mahal giler coz imported:)

    ReplyDelete
  4. Laaa..tak tau Kak Nor mai sini..Kalau dak bleh jumpa akak.

    ReplyDelete
  5. salam k.nor,

    thank you for making the time to see me semlm. seronok sgt2 jumpa k.nor sampai terlupa ambik gambar. kalau tau k.nor buat juice buah naga, memang i akan mintak sekole :D

    ReplyDelete
  6. Hi kak Nor darling!!! Want some juice pls...;)

    ReplyDelete
  7. Nor cayang, boleh gak buat jus buah ni ya... emmm nanti boleh cuba.

    ReplyDelete
  8. Welcome back! jeles knor jumpa shidah.. nak jugak!! hehe

    ReplyDelete
  9. assalamualaikum...

    maaf sbb lambat reply.. mekasih buat semua yg tinggalkan jejak ya.. :)

    ibh@sue >> sori sue.. mmg agak padat agenda sepanjang kat puchong tu.. lain kali kita jumpa.. insyaallah :)

    shidah >> tu la.. dah balik baru cik abg tanya, tak snap gambar ke? hehe baru teringat :)

    rima >> rima kan dah pernah jumpa shidah hehe.. meh ganu, kita jumpa lak :)

    ReplyDelete
  10. Salam K.Nor, sy da try da...sedap buat buka puasa semalam...hehehe...tapi sebab kat rumah xde susu cair so saya ganti dengan susu pekat n skip gula....nyaman je rasanya....thanx for the resepi...hehehehe

    ReplyDelete