f Secubit Garam: KEMBALI TERPISAH...

N3 Terkini

Monday, January 30, 2012

KEMBALI TERPISAH...

ASSALAMUALAIKUM...

Sekejap jer masa berlalu, kini dia pergi lagi setelah menghabiskan cuti winter bersama keluarga di tanahair. Semalam hantar Along ke airport Sultan Mahmud, hanya K.Nor dan suami jer yg ada bersamanya. Adik2nya semua kat skolah dan kolej. Terasa sayu gak kali ni, sbb biasanya kesemua adik2 ada ikut gi hantar dia naik flight. Sampai K.Nor tak bagi cik abg bawak kamera spt biasa. Yer la dah gi bertiga jer kan.. Lagipun smlm agak sesak gak la kat balai berlepas. Kita org sampai pun ngam2 jer utk amik tiket dan cakap2 kejap terus dia masuk balai berlepas. Hati mana tak sedih kan.. Tapi tak per, insyaallah tak lama lg dah. Tinggal 4 - 5 bulan jer lagi utk dia menamatkan pengajiannya kat Jordan. Semoga Along pulang membawa kejayaan yg cemerlang dan menjadi pendorong buat adik2 nanti.. amin.... 


Dah agak berisi badan dia tp mungkin dlm gambar tak nampak sgt. (eh.. si emak pun dah makin gebus gak tu.. hehe) Target dia utk naikkan berat badan sebanyak 7kg bila berada kat rumah ni dah pun tercapai. Pernah gak sekali tu dia timbang, terlebih lak 1kg tp dgn usaha hari2 duk workout, dia boleh maintainkan berat badan yg dia idam2kan. OK lah... tuan rumah tak leh nak pot pet banyak2.. Tuan rumah kurang sihat sket sejak dua tiga hari ni, agaknya terlebih kerja dan ditambah lagi dgn cuaca yg tak menentu ni. (campur demam sepi dan rindu kat anak2 kut hehe)

Gambar yg sempat dirakamkan sebelum ke airport. Balik dr airport, rumah ku sunyi dan sepi jer.. Hanya tinggal berdua jer la skrg ni.. Hanimun? ermmmm... hanimun yg sepi dan tak ada maknanya tu.. Hanya kedengaran ketukan keyboard dan klikkan mouse.. hehe.. Lepas ni akan berkurangan lah entri yg dihapdetkan, mood masak2 pastinya akan berkurangan dgn drastik. Kalau masak pun secara ala kadar jer, cukuplah utk dua mulut utk disuap :)  Nanti kalau ada entri2 yg diposkan mungkin yg dah duk terperam dlm folder hehe.. Jumpa lagi...........

Asyik tayang gambar hero dgn emak jer kan, meh layan gambar hero dgn si ayah lak.. hehee....

40 comments:

  1. suka tengok anak ngan ayah posing..hehehe

    ReplyDelete
  2. whoa..gaya posing tuh..like father like son..sabar kak nor..4-5 bln tuh jap je nanti..:)

    ReplyDelete
  3. sally >> dua beranak tu mmg gitu la sokmo gaya posing.. hehe

    ninaz >> hehe.. kalau masuk pertandingan foto, boleh menang tak dgn gaya posing gitu? hehe

    insyaallah naz.. mmg tak lama dah tu.. kejap jer 5 tahun nak berlalu kan :)

    ReplyDelete
  4. Hensem anak Kak Nor. . Hihihihii. . Tak pa Kak. . Tak lama dah tu. Nanti dia pulang dgn kejayaan. .

    ReplyDelete
  5. alahai sedih plak baca n3 kak nor ni... xpe kak nor,jgn sedih2 yer...semua anak2 akak pi menuntut ilmu utk menjadi insan yg lbh cemerlang n gemilang :D

    lia tumpang bangga dgn kejayaan anak2 kak nor....

    senyum selalu tau kak....heheeeee...

    ReplyDelete
  6. anak-anak yang makan daripada air tangan ibu selalunya memang bijak-bijak..ish takutnya nak hadapi masa depan..sebab kena kerja..macam mana la anak-anak saya nanti..harap semuanya baik-baik aja..

    ReplyDelete
  7. ensem boi! nk cop boleh? errr...bkn nk cop yg baju oren tu..mau aku kena pelangkung ngan piuk.....hehehe

    ReplyDelete
  8. Assalamualaikum KNor,
    Kejapkan kak masa berlalu, aritu masa Along balik yatie tetiba rindu sngt kat Talhah..dpt rasakan kegembiraan akak sekeluarga..arini juga yatie dpt merasai kesepian akak tanpa anak2 di sisi...sabar ya kak...tapi semua tu pengalaman maniskan kak...pasni kalau masak2 panggil yatie ya, boleh tlng abeskan..he3..

    ReplyDelete
  9. aslmkm kak Nor...moga cepat sihat, demam rindu kat anak2 tu..bnykkn rehat kak..

    terpegun tgk mak along..suweettt...

    ReplyDelete
  10. Salam...
    kakliza boleh dapat rasakan perasaan bila berpisah dengan anak2..
    cuma doakan anak2 supaya sentiasa infat pada Allah ibubapa dan berjaya dalam mencapai cita2 mereka...

    ReplyDelete
  11. moga selamat perjalanan beliau nanti dan semoga urusan beliau dipermudahkan hingga selesai. :D
    *habis muka kak nor hero ni. hehe.. sejuk perut ibu mengandung gitu. ;D

    ReplyDelete
  12. kak nor..
    moga akak cepat2 sihat yerk..

    moga along selamat dalam perjalanannya dan semoga segala urusan along dipermudahkan hingga selesai.....

    amboiii...suka mas tengok gambar2 tu..
    dah macam ngan adik dah..he3
    tak lama kak nor dapat menantu la pulak..

    ReplyDelete
  13. kak nor...anak bujang ikut muka kak nor....insyallah masanya akan tiba....semoga anak2 kita semua berjaya dunia & akhirat...amin....

    ReplyDelete
  14. First time buka blog kak nor..first time tgk muka kak nor..tiba tiba rasa dekat dan nak berkenalan lebih dkt..

    ReplyDelete
  15. Siyes handsome, waser nok kekoh jerk..muahahahahahaha...

    ReplyDelete
  16. assalamualaikum kak nor, sy sokmo baca blog k.nor dan blog Tolahah muda, x tau plak dia suami kak nor.. ;)

    ReplyDelete
  17. Salam kaknor,
    Sedihnya baca entri kalai nie..sabar ye kakak...
    Dah tak lama nk habis study tu..

    ReplyDelete
  18. ikut muka kak nor lah.. tp versi lelaki haha.. maknyer comel, anaknya hensem

    ReplyDelete
  19. Like mother like son..saling tak tumpah macam Kak Nor. Moga Along berjaya dengan keberkatan Allah SWT.

    ReplyDelete
  20. dah nak graduate ye.. nnti masa gi lapor diri utk bertugas suruh along mintak spital besar ganu siap2 =)
    amin aminn.. muga2 along berjaya graduate sbg dr gigi insyaAllah.

    ReplyDelete
  21. takpe nor,sekejap je 4 5 bulan tu..pejam celik pejam celik dah sampai waktunya..insyaAllah semoga doa mak dan ayah yang baik2 semuanya termakbul...amiin

    ReplyDelete
  22. oh..ingatkan along dah habis belajar dah..takpe kak..kejap je tu..tau2 along dah habis belajar dah..dia bagi umi ngan ayah dia hanimunn dulu lah tu...

    ReplyDelete
  23. perghh hero kak nor berdua tu. macho sungguh. ala kak nor..rerajin jenguk online ye.. boring2 masuk fb n skype. mmg boring tu , nak bertemu ujung minggu pulakkan. jgn layankan sangat.insyaAllah lama lama ok...

    akak.. style akak gambo mmg mcm tu ek, tak pernah nak senyum lebih2 sikit ke kak? akakak.. caboott

    ReplyDelete
  24. adehhhh...tetibe je bergenang air mata bila baca n3 kak nor ni...

    ReplyDelete
  25. demi kejayaan anak2 takpe tahan jer rasa sedih tu..

    ReplyDelete
  26. Paham sgt Nor....bila anak2 makin membeso ...mcm tu la kita...memasing ada tanggungjawab yang harus dilangsaikan...kita cuma mampu berdoa tuk anan2 agar cemerlang kehdiupannya...sunyi...sepi...akak pun mcm tu...sib baik anak2 akak sumenya belajo kat N9 sumenya...tak tau la pas ni...sabo2 ya Nor...

    ReplyDelete
  27. rasa dapat selami rasa hati k.nor..macam adik ngan kakak je gayanya k.nor dgn anak hehe

    ReplyDelete
  28. salam kak nor..
    sedih baca luahan hati seorang ibu yg terasa sepi bila anak2 berada jauh.. terfikir keadaan saya skrg yg anak2 masih kecik yg kadang2 dok buat perangai yg kdg2 memeningkan kepala.. hehehe.. bila difikir2 skrg ni asyik dok bergaduh ngan anak2 je.. mana taknya.. ada yg suka menyakat adik & mcm2 perangai.. bila diaorang dah besar.. belajar jauh2 suatu hari nanti mesti rindu banget ngan mereka kan.. semoga kak nor tabah walaupun tanpa anak2 di sisi.. dah tak lama dah tu.. lepas ni along akan pulang semula bersama family..

    ReplyDelete
  29. Assalamualaikum akak nor cayang..
    akak kurang sihat ker? moga akak dah sembuh sepenuhnya... diana pun sama juga masih lg kurang sihat hari nie..

    wah dah besar dah hero akak.. mmg seronok bila anak2 balik bercuti kan akak..

    ReplyDelete
  30. ooh along blaja kat obersea ye...moga along success..bertuah kak nor ada ank yg bijak pandai

    ReplyDelete
  31. salam kak nor.. huhu..walopun sy datang lambat n si hero dah pun sampai tp tetap rasa sayu..alahai anak omak..alahai anak omak..balik juo kau jang oi bali ke kampung.. eh termenyanyi plak.ahahah..xde kene mengene ngan gambo..huhuh..ok back to the mood... aahazk!~ x pe la k nor.. redha yer.. moga2 along dpt pulang dengan kejayaan yang membanggakan ibu n ayahnya.. insyaallah..x lame lg tu 4-5 bln je lg... chill k nor chill.. :)

    pssst.. time kasih k nor atas kate2 semangat n dorongan.. k nor lah sifu sy yg sentiasa jd panduan sy di dapur.. time kasih :)

    ReplyDelete
  32. assalam Nor,
    masih bercuti lagi ke tu?..
    tengoklah kita ni..dah malam2 naik flight keTerengganu..siang sibuknya..bukan main..
    alahai..berpisah lagi dgn anak bujang sulung yang hansome tu ya..tak apalah Nor, tak lama lagi baliklah dia..dengan segulung ijazah kan..aduhai..kita ni pandai aje bercakap..nanti time kita esok2 tak tahulah macam mana..huhu..anyway, have a good rest pasti penat kalau baru balik dari berhanimun tukan..heheh..

    ReplyDelete
  33. assalamualaikum..

    sue >> hensem ikut mak nya kut hehee insyaallah.. mekasih sue :)

    lia >> insyaallah lia.. gitulah doa dan harapan k.nor pd anak2 ni :)

    mekasih lia ^__________________^ haa. tengok tu dah senyum lebor ni :)

    azrurul >> semua dgn izin Allah.. mudah2an anak2 aznurul pun boleh menjadi yg terbaik gak tu :)

    chah >> chop hero ku tu utk sapa? anaknya ke maknya? hehee.. amboii akak tak pelangkung dgn piyuk, akak pelangkung dgn kuali sbb tau kuali chah dah jd hak milik kekal che tong hehehee

    yatie >> sama2 lah kita memahami perasaan masing2 ya yatie.. insyaallah 5 tahun kejap jer berlalu yatie.. :)

    lorr.. ingatkan yatie nak ajak akak makan kalau yatie masak2 :)

    ana >> alhamdulillah.. dah kebah demam cuma batuk dn selsema jer sket lg :)

    k.liza >> insyaallah kak..mekasih.. itu gak yg selalu nor lakukan, hanya doa dr jauh dr sorang ibu kan..

    as >> alhamdulillah. dah selamat dah as..mekasih atas doa as tu ya.. :)

    haha. iyer ke muka k.nor? ingatkan part kening, mata dan dagu jer ikut k.nor :)

    mas >> insyaallah mas.. mekasih mas sayang :)

    amin.. dah selamat pun mas dia sampai kat irbid .. mekasih mas :)

    aduh... masin mulut adik2 duk kata, kan.. lama2 duk jd kakak dgn adik sokmo lah kalau gitu :)

    menantu? erk... biar along kerja dulu lah mas :)

    maicun >> amin.. mekasih mai :)

    ama >> mekasih sudi singgah dan komen kat sini.. boleh aje.. salam ukhwah dr k.nor :)

    lela >> ape kebenda la mokcik sorang ni yg nak kekoh anak teruna nih! hahaha.. ada2 jer lela ni tau :)

    marina >> k.nor dha lama perasan yg marina selalu komen kat explore terengganu tu :)

    yaya >> ish.. bukan niat k.nor nak buat org sedih dgn n3 k.nor ni yaya.. :)

    insyallah.. mekasih ya

    mila >> hahaha.. yer la.. dah anak tu lelaki kan.. jd la versi lelaki hehee

    abbot >> amin.. mekasih bot :)

    tun >> yer tun, kejap jer 5 tahun nak berlalu kan tun .. dia mmg nak apply kat sini :)

    amin.. mekasih tun :)

    k.nim >> insyallah kak.. tak lama dah tu..

    amin.. mekasih k.nim :)

    jaja >> ada sket lg jaja.. tak lama lg dah :)

    haha.. part hanimun tu yg best kan :P

    gee >> hehe

    izah >> hamboi.. kalau lah cik abg sayang baca tu.. mau jeles dia tu jah.. hahaha..

    mana boleh senyum lebih2 jah.. kang cacat gambo.. hahaha..

    rosaliza >> hehe mekasih.. seadanya jer ni :)

    sue >> uishh jgn la sedih2.. be cool ok :)

    hannajr >> insyaallah... :)

    k.cek >> mekasih k.cek .. rasanya dah biasa dah rasa hati ni bila berpisah dgn along cuma kali ni rasa lain bila duk rumah tak ada anak2 walau sorang pun.. tp takper.. aisyah duk dekat jer, dia boleh balik tiap 2minggu sekali.. insyaallah :)

    suri solehah >> hehe.. mekasih.. cukup la tu.. dah kembang benor montot rasanya nih hehe

    ratna >> satu masa nanti ratna akan rindukan suasana tu tau.. masa tu la kita akan kata, kalau la boleh kita putar balik masa yg lepas tu.. mmg rindu jer dgn suasana tu..

    insyaallah.. dah biasa dah ni .. tak lg lg dah tu kan :)

    makasih ratna :)

    diana >> alhamdulillah.. dah hampir pulih.. oo D pun tk sihat ya.. semoga cepat sembuh ya.. :)

    itu la hero k.nor D.. mmg dah lebih besor dr k.nor hehe

    eina >> yep.. kat jordan :)

    amin.. mekasih eina :)

    noorsha >> siap nyanyi ya kak noor? hehehe.. akak noor la kan.. kan.. masih muda kan.. hehe

    amin... mekasih noor.. :)

    alhamdulillah.. yg elok2 tu semua dr Allah juga noor :)

    terima kasih kembali :)

    ayu >> dah abis cuti la ayu.. dah ada kat rumah dah ni hehe

    bagusnya teman jauh nun seberang tambak ni.. sanggup datang flight malam2.. eh.. dah pg tu , 1.10am hehe

    amin... mekasih ayu :)

    erkkkkkkkk.. mana ada penat berhanimun.. dia jer yg penat duk ngajor malam siang, pagi petang.. nor duk lepak manjang kat bilik dan kat lobi hehe

    kalau penat dlm keter, mungkin la kut :)

    ReplyDelete
  34. Salam Nor,
    Wah handsome nya anak bujang Nor. Dah la handsome, bijak pulak. Semoga menjadi insan solihin n berjaya membawa mak n ayah ke syurga.. *

    Haihh, kalau la kak su ada anak pompuan,dah lama kak su gi melamar anak bujang Nor ni (Alahai, marah pulak buah hati anakNor nti, he3. Jgn marah ye nak, makcik gurau jer..)

    ReplyDelete
  35. Salam kak,putaran masa dan keadaan memang benar-benar mematangkan kehidupan..Dekatnya anak-anak dengan kita sewaktu kecilnya,KITA BELAI....
    Apabila dewasanya mereka, kejauhanlah yang menjadi pengikat kasih sayang dan KERINDUAN kita padanya..
    Itulah nikmat dan hakikat yang Allah beri pada kita sebenarnya..

    Coretan akak ni membuatkan saya terfikir sejenak ttg hari-hari mendatang....moga ada kebhagian dan barakah walaupun berjauhan dengan anak -anak yang tersayang..

    ReplyDelete
  36. kak Nor, wajah kak Nor sejuk mata memandang. Suka sangat tengok muka kak Nor. Sumber inspirasi saya. Moga Allah permudahkan segala urusan kak Nor. I LOVE LOVE LOVE YOU

    ReplyDelete
  37. Kak nor mcm kakak dgn adik plak dok srbelah along tu.nmpak muda sgt for 40's..ape petua kak?

    ReplyDelete
  38. Kak nor mcm kakak dgn adik plak dok srbelah along tu.nmpak muda sgt for 40's..ape petua kak?

    ReplyDelete