f Secubit Garam: EASY FRENCH TOAST

N3 Terkini

Saturday, February 18, 2012

EASY FRENCH TOAST

ASSALAMUALAIKUM...

Hari ni mood ghajen menyapa, tu yg boleh update pagi-pagi nih.. (esok2 tenggelam lama sket kut hehe) Kebetulan ada sebatang french loaf, yg plan asalnya nak makan dgn Bone Steak tp tak terusik sbb Bone Steak tu dimakan dgn homemade bread jer dua hari lepas. Jadi pagi ni K.Nor buat jer la French Toast dgn french loaf tu. Sedap, rangup2 gitu.. tambah lagi pekena dgn air kopi radix hehe mai secawan!!  ^___^


Saja lah ya letak resipi yg mudah ni walaupun rasanya dah ramai yg tahu buat French Toast ni. Utk dptkan corak jalur2 pd toast tu, K.Nor guna grill fry pan. Letak minyak sket pun dah cukup.. Nanti dptlah jalur2 tu kat toast kita.. :)



EASY FRENCH TOAST
resipi : K.Nor@SecubitGaram

Bahan:
1 btg french loaf/roti perancis
2 - 3 bj telur
minyak secukupnya

Cara:
Potong french loaf dgn ketebalan lebih kurang 1.5cm.
Panaskan frying pan/grill frying pan dgn sedikit minyak.
Kocok telur dgn garfu hingga sebati.
Celupkan kedua2 permukaan french loaf tadi kedalam telur.
Letakkan ke dalam pan dan goreng hingga garing.
Angkat dan toskan atas kitchen towel.
Buat sehingga habis french loaf td.
Hidangkan panas2.
Boleh juga dimakan bersama madu atau syrup/sos kegemaran.

8 comments:

  1. love....apakah ini bermakna hati k.nor berbunga2...(^__*)

    ReplyDelete
  2. Assalamualaikum akak nor...
    Sedapnya tgk Roti tu akak.... Nie anak2 diana mmg suka makan... :)

    ReplyDelete
  3. walaupun mudah.ini yang sedap,boleh buat selalu.

    ReplyDelete
  4. menu paling senang tp gerenti sedap... gee pon menu roti pagi nih...

    ReplyDelete
  5. Salam kak! WV tu ada lagi kat bwh nun :D ni dtg malam2 nak tumpang sendawa kat sini sbb dah kenyang :D buatkan utk kita esok pagi ya ^____^

    ReplyDelete
  6. salam kak,
    wa.. sedapnya roti tu..minum dengan teh tarik pun nikmat :)

    ReplyDelete
  7. Khairah >> Owh.. Hatiku mmg sentiasa berbunga2 hehhe

    Diana >> w'salam dee.. Mmg sedap, rangup2 gitu kan

    Kakna >> betul3

    Pia >> w'salam pia.. Yes dear.. Love always :)

    Gee >> :)

    Ijah >> dhnabis ler jahnhehe

    Dee >> w'salam.. Wah dee.. Lama tk nampak.. Rindu sama dee :)

    ReplyDelete