f Secubit Garam: I'm Back!!

N3 Terkini

Tuesday, April 27, 2010

I'm Back!!

Miss You Myspace Comments


Huhu... rindunyer kat teman2, adik2 dan kakak2 semua.. 2 minggu tak on air. Hati membuak2 nak menjenguk dan membaca komen2 dr semua tp apakan daya... Ni pun masuk kejap jer sbb banyak benda nak kena buat bila dah balik ke rumah kan. Kalau ikutkan hati nak layan diri kat atas tilam jer, al maklum ler kepenatan selama 2 minggu berhoneymoon kat IJN. Ingatkan sekadar 2 atau 3 malam jer bermalam kat wad rupanya hampir 2 minggu terpaksa tidur atas kerusi. Sesuatu yg menjadi penuh nikmat adalah bila dpt merebahkan badan atas tilam setelah keluar dr wad 3 malam lepas. Lagi nikmat terasa bila dpt kembali tidur atas tilam kat rumah sendiri semalam.. alhamdulillah...

Opsss lupa nak cakap, sebenarnya K.Nor dan suami tiba di rumah kat Tganu ni smlm. Selama 13 hari admit ward, hari Sabtu baru doc lepaskan suami utk pulang. K.Nor tak terus pulang tp sebaliknya bermalam dulu selama 2 malam kat rumah kakak K.Nor kat Puchong Putra Perdana. Amik peluang rehat2 kejap sebelum bertolak balik ke rumah kat Tganu ni. Alhamdulillah keadaan suami K.Nor pun dah beransur2 pulih cuma batuk2 jer time tidur malam. Mudah2an dia cepat sembuh dr batuk2 tu maupun dari kesan pembedahan.. aminn..

Buat semua yg bertanya khabar, yg mengirimkan sms, yg menalipon, yg mendoakan keselamatan dll bg suami K.Nor dan juga buat K.Nor, tak kiralah kat shoutbox, kat n3 maupun kat FB... terima kasih banyak2 K.Nor dan suami ucapkan.. segalanya berjalan dgn cukup lancar dan dipermudahkan setiap masa oleh Ilahi.. buat semua semoga ALLAH membalas jasa baik kalian.. Terharu sgt bila tengok ramai yg mengambil berat dan prihatin atas ujian yg ALLAH berikan terhadap K.Nor sekeluarga..

Buat yg tak jemu dtg ke rumah ni walau tuan rumah menyepi.. (eh bukan menyepi tp duk menyibukkan diri menjadi nurse kat IJN hehe..) K.Nor ucapkan terima kasih tak terhingga.. tak dpt nak membalas satu2 komen. Nak berkunjung ke rumah teman2 lain pun rasanya tak berkesempatan buat sehari dua ni.. Insyaallah akan melepaskan rindu dgn blog walking dua tiga hari lagi..

Cerita2 kat IJN nanti2 la K.Nor hapdate ya.. ttg member2 yg dtg menziarah kat IJN dan kat rumah sister di Puchong pun ada... oppss lupa, yg dtg masa K.Nor kat airport (on the way back to KT) pun ada ... tq ya... mmmmuuah :)

Nak out dulu.. banyak kerja perlu di settle. Ditambah lagi tugas2 suami selami ni kena K.Nor amik alih.. Dia kena berehat utk 2 bulan dr melakukan kerja2. Tak boleh drive ,tak boleh bawak barang more than 2 kilos... Nanti K.Nor kena jd driver dia kalau nak kemana2...huhu.. bertambah lagi ler tugasan seharian ku... Tugas menjadi nurse tetap kena sambung kan.. alhamdulillah.. redha aje la kan... semoga diberi kekuatan menempuh hari2 mendatang.. amiin... Haaa... ada sapa2 yg sudi menjadi tukang masak kat rumah K.Nor utk 2 - 3 bulan ni? hehehe meh ler..

15 comments:

  1. Alhamdulillah, semua dah selesai...walaupun jadi nurse, nurse pun kena jaga kesihatan tau! Suami saya (Atip) kirim Assalamualaikum pada hubby Nor. Semoga cepat sembuh. Jaga makan. And yang doktor pesan jangan angkat more than 2 kg tu, kalau bolehkan Nor, make it not more than 1 kg! Sebagai precaution....

    ReplyDelete
  2. Slmlkm Nor...
    K sue doakan skluarga dberkati Allah swt n slamat/tabah mghadapi ujianNya. Smga suami Nor cepat smbuh n sihat spt sdiakala. Nor..tk care yer, n byk bsabar.. wsslm.

    ReplyDelete
  3. alhamdullillah nor ,semua dipermudahkan oleh Nya ..welcome back ..misi pun kena jaga kesiahatan gak .. kalu misi sakit sapa la yg nk jaga cik abe demo tuh .. hehe ..take care

    ReplyDelete
  4. Salam K.Nor, alhamdulillah...

    Selamat kembali daaaa....semoga abg K.Nor sihat2 sahaja...pas ni K.Nor jd nurse la yer...apapun K.Nor...take care asben K.Nor bebaik dan juga jaga ler kesihatan K,Nor juga yer...

    ReplyDelete
  5. Assalamualaikum kak nor...rindunya kat akak..alhamdulillah & selamat kembali kak nor...moga suami akak & akak sihat selalu hendaknya...take care ye kak..

    ReplyDelete
  6. Salam buat Nor dan juga suami..
    kAlhamdulillah..
    kakliza doakan semoga suami Nor beransur sihat dan pulih saperti sediakala...
    Nor pun harus jaga kesihatan juga yer..
    kalau Nor dekat ngan rumah kakliza mahu jer kakliza tolong masakkan untuk Nor..
    apapun semoga semuanya dipermudahkan Allah SWT....
    take good care both of U ..OK..

    ReplyDelete
  7. Salam Nor,
    Alhamdulillah lega dengar bila suami Nor dah beransur pulih dan dibenarkan balik dah..tiada apa yang lebih mewah selain dari kesihatan diri kan..semoga Nor dan suami akan terus tabah mengharungi dugaan ini dan sesungguhnya Allah swt. menduga untuk diberikan hikmah dan ganjaran sekiranya kita sabar menerima dan redha atas segalanya...Okaayyy semoga menjadi isteri dan "nurse" yang solehah...hehee. Takpe, rehat betul2 dulu k..faham sangat kalau dah namanya tdo kat ward, jaga orang sakit, mmg tdo2 ayam la...makan pun cakar2 ayam...take care Nor, muaahhh!

    ReplyDelete
  8. salam kak nor ^_^

    Alhamdulillah...

    ReplyDelete
  9. Salam Nor,

    Sy doakan semoga suami cepat sembuh. Kalau boleh elakkan makan ikan haruan sebab ia boleh menyebabkan saluran jantung tersumbat. Dulu Ayah sy pun ada buat angiogram jugak kat IJN, Dr nasihat macam tu

    ReplyDelete
  10. Salam kak Nor. Missed u too!!...

    Welcome back!!...Syukur Alhamdulillah....semoga semuanya baik2 aje yer kak...jangan lupe, jaga kesihatan diri. Cukupkan tidur, cukupkan rehat tau...take care then... :)

    ReplyDelete
  11. salam K Nor..ala...miss akak lah...mudah2an yr hubby cepat sembuh & semuanya ok ya...

    ReplyDelete
  12. alhamdulillah semuanya berjalan lancar.
    sambil² jd nurse tu akakpun kene jaga diri juga.
    kita mudah sakit bila jaga org x sihat..kesan psikologi kot hehe

    ReplyDelete
  13. KakNorrrr!!! Love is back too...hehehe!!! Missed U too dearie! ;)

    Hows Ur hubby now???

    ReplyDelete
  14. Semoga yang sakit akan sihat...semoga yang membela senantiasa cekal dan kuat...Insyaallah

    ReplyDelete
  15. salam...

    fa >> salam sudah disampaikan.. :) insyaallah tak bg dia bawak barang berat2..thanks ya..

    k.sue >> insyaallah.. amin..

    yatie >> insyaallah.. harap2 nor pun tak tumbang gak hehe

    lieza >> nurse terjun nih.. hehe.. amin.. thanks ya..

    zura >> amin... mekasih zura..

    k.liza >> amin.. mekasih k.liza.. tu la kalau duk berjiran dgn k.liza kan best! hehe

    ummi >> amin.. mudah2an dimakbulkan.. iyer la kan.. tidur2 ayam, jgn orgnya jd ayam dah :)

    liza >> alhamdulillah..

    k.aidah >> ooo gitu ek.. mekasih ya dan mekasih atas doanya.. amiin...

    dayang >> insyaallah.. selagi termampu, kena la harungi gak kan..

    yat maria >> miss u 2 yat.. mekasih atas doanya.. amiin..

    jiejah >> amin.. harap2 gitu la kan.. tp biasanya jaga org sakit ni, kita lebih penat dr dia kan.. hehe

    love >> love !! syok dia ya pindah rumah baru.. hb k.nor dah semakin pulih.. tq

    gerau >> insyaallah.. amin... mekasih gerau ya..

    ReplyDelete