f Secubit Garam: Sup Ayam

N3 Terkini

Friday, April 9, 2010

Sup Ayam

Salam di petang Jumaat..


Hari ni tukang masak buat sup ayam jer, menu mudah lagi sedap. Tambah lagi musim panas gini kan. Dpt hirup kuah sup panas2 sedap.. Lauk 2 in 1, tak payah masak sayur lagi sbb dlm tu dah dicampak carrot, bunga kobis dan cendawan tiram. Senang kerja tukang masak hehe.. Jom layan sup ayam panas2 nih...

4 comments:

  1. a'kum kak nor,saya baru jer jd follower kak nor..seronok tgk resepi kat sini....lebih2 lagi resepi yg ada dragon fruit...k'gemaran anak2 tu....& k'betulan pulak menu kita sama arini..sup ayam..cntk carrot tu...sya x t;fikir pun nak buat w'pun acuan tu ada...hehehe lps ni nak buat la...

    ReplyDelete
  2. ismaliana >> w'salam.. alhamdulillah terima kasih sudi jd follower dan sudi berkunjung.. sama2 kita meriahkan alam blog ni..semoga ukhwah antara kita terus mekar selamanya..

    carrot atau sayur yg diukir boleh menarik minat anak2 utk makan.. sebaiknya latih la anak2 dr kecik utk makan sayur.. try la ya..

    ReplyDelete
  3. insya'allah kak nor...happy jer dapat kenal dgn akak..cam dah kenal lama gitu...arini lieya buat sup ayam lg..damya minat btl sup ayam...lieya try nak buat bentuk love tu tp carrot kecik2..so,lieya potong kentang n carrot guna pisau potong agar2...comel jg...hehehe...

    ReplyDelete
  4. lieya >> ok gak tu potong gitu, k.nor pun biasa gak wat gitu :)

    ReplyDelete