f Secubit Garam: ATTENTION : EMAIL BEING HACKED

N3 Terkini

Tuesday, April 23, 2013

ATTENTION : EMAIL BEING HACKED


ASSALAMUALAIKUM...

Pagi td K.Nor terima call dr Gert, bagitau yg dia terima email dr K.Nor yg mengatakan K.Nor perlukan bantuan wang yg urgent, dr Nigeria (bila masa pulak k.nor duk Nigeria?? haihhhh). Terkejut betul dgn berita dr Gert tu, terus K.Nor bukak email dn tengok semua email dlm folders yg dah sent pun, semua hilang. Dah gabra semacam bila kena kes macam ni.. 

click to enlarge the image

Check punya check yg menghacked K.Nor tu, datangnya dr Nigeria based pd apa yg K.Nor jumpa ni. 

click to enlarge the image

K.Nor mohon pada sesiapa yg terima email spt kat atas, yg mana menyatakan K.Nor mintak bantuan duit, PLEASE ya.. abaikan dan klik SPAM pd email tu dan delete. K.Nor tak tau la, dia hantar pada kesemua email yg ada dlm contact list K.Nor tu atau tidak tp sebagai langkah berjaga2, adalah digalakkan tukar password email anda supaya email anda pula tidak diceroboh ya..  Apa2 kesulitan yg timbul dr hal ni, K.Nor mohon jutaan ampun dan maaf.. <mood: sedih + geram + bengang + hopeless>

*K.Nor dah create new yahoo acc, so sapa2 yg nak hubungi K.Nor bolehlah guna email baru dah diupdate di sebelah ni ya (atas ruangan LABEL)



28 comments:

  1. Macam-macam sekarang kerja Hacker kan Kak Nor... kena hati-hati ni.. terima kasih dgn info ni :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. smoga yati pun berhati2 gak dimasa dpn ya.. :)

      Delete
  2. ini la keje2 makhluk yg nk cepat senang...create pwd yg strong sikit pastu bila dh habis guna pastikan logout ...

    ReplyDelete
    Replies
    1. betul tu.. amik jalan mudah atas kesusahan org lain.. dah create dah.. mmg super strong dah kut.. sampai akak sendiri kena tulis dlm buku sbb payah nak ingat hehe tq ya :)

      Delete
  3. Saya pernah kena bila saya terbagi password ke hotmail team yg kononnya nak update user sebab dah crowded. Lama juga utk dpt kembali email address tu. kena report kat hotmail.

    ReplyDelete
    Replies
    1. tu la kan azie.. ada jer kaedah dia org nak menipu nih.. tak abis2 nak nyusahkan org lain.. g buat kerja dgn betul tak nak.. haishhh...

      Delete
  4. mak aiii..selambe aje mintak duit guna email kite ye..... kna hati2... tapi rasanya kalau kwn2 mesti call tanya dulu kot...

    ReplyDelete
    Replies
    1. harap2 yg dlm contact list k.nor tak terpedaya dgn email tipu tu..

      Delete
  5. Assalammualaikum kak

    manusia terlebih mase ke?buat keje tak berfaedah ;(

    hati2 semua,thanks for sharing

    ReplyDelete
    Replies
    1. w'salam pia comel..

      ntah la pia.. jenis nk cpt kaya, dgn jalan mudah, dgn menyusahkan org lain.. takkan kemana pun kalau kaya dia org tu kan.. tak selamat punya

      Delete
  6. eii takutnya.Macam macam hal sekarang ni.Awang hitam ni memang handal dalam hal ceroboh emel atau ceroboh akaun bank orang.Kena selalu tukar pass word lah nampaknya.

    ReplyDelete
    Replies
    1. apasal la pak awang itam ni suka benor menipu kerja dia org ek.. kepandaian otak tu disalahgunakan la pulak kerja nya..

      Delete
  7. ada saje pedajal..tak baik buat camnie kan...

    http://welovesusuibu.blogspot.com/2013/04/pengurusan-ebm-confirm-senang-faham.html

    ReplyDelete
    Replies
    1. betul tu eray ... dia org ni pun takkan kemana gak tu.. tak selamat punya

      Delete
  8. adeh, sejak bila kak nor bersiaran dr nigeria ni..huhu..saba la ek kak nor

    ReplyDelete
    Replies
    1. ehh tu la.. sejak k.nor kena loteri, beli tanah kat nigeria pastu buat villa gedabak kat sana kut.. hahahha

      Delete
  9. Aslmkm Nor cayang. Dah lama Along tak bw ke rmh kekawan. Nak update blog pun lemau jer skrg ni. Nor ada ke letak anti-hacking software?

    ReplyDelete
    Replies
    1. w'salam along yg nor sayang, yg nor rindui.. nor pun kurang masa gak nak BW mcm dulu2.. sibuk tang mana tak tau la along.. nor tau, along pun sibuk gak kan.. smoga along dan liana comel sihat sokmo hendaknya...

      owhh bab tu tak perasan la pulak along.. nanti nak tanya along nor .. tq ya.. :)

      Delete
  10. sy pernah terima email dr nigeria..tujuan nak menipulah..pura2 nak beli barang..sweet talk ..bahasa guna dear.. dear..sy balas balik maki sama dia!! habis senyap terus. padan muka!! nigeria ni memang penipu besar!!

    ReplyDelete
    Replies
    1. dia org ni mmg terror bab menipu org kan.. tp mungkin tak semua la kan.. harap2 tak terkena lg hendaknya.. aminn

      Delete
  11. Nor, did you submit a report to google and change your password?

    ReplyDelete
    Replies
    1. yes ann, i've done all that yesterday.. thanks for yr concern :)

      Delete
  12. Adoi! PH pun ada terima email tu tapi tak perasan pulak tu Nor punya. I cume delete aje. Jahat betul orang tu!

    ReplyDelete
    Replies
    1. soriiiiiiiii.. sori sgt PH.. it's not from me.. psst.. tp kan kalau ada fulus lebih2 nak derma kat sini pun tak per.. hehhehe

      Delete
  13. Assalamualaikum k.Nor

    ade jer manusia cm nie kat dunia kan..menyusahkan org aje kejenya..saya pon da kena mcm ni..cemas jdnya..marah sgt.
    berhati2 la kwn2 semua.
    thanks for sharing :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. w'salam nurul adilah.. kita senasib la ya.. smoga tak terkena lg di masa akan datang..

      niat k.nor kongsi kat sini pun utk dijadikan panduan buat yg lain..

      Delete
  14. ainun pon dapat.. terus on d spot delete

    ReplyDelete
    Replies
    1. haa.. dpt dr email k.nor tu ke? huhu.. sori ya.. :(

      Delete