f Secubit Garam: KEK LAPIS KUKUS CREAM CHEESE

N3 Terkini

Tuesday, November 19, 2013

KEK LAPIS KUKUS CREAM CHEESE

ASSALAMUALAIKUM...

Aduh.. aduh.. kalau ngadap kek ni, mmg tak leh stop, tangan nak capai kek dlm plate dan menyuap ke mulut. Kek yg sangat sukar nak ditolak, seakan melambai2 memanggil utk kita ngap bila lalu dpn chiller.. Alahai.. camana la nak diet nih.. 


Kali ni K.Nor buat 2 adunan terus, sbb satu adunan dpt kecik jer (loyang 7"). Utk 2 adunan ni K.Nor guna saiz loyang 9". ermm... baru puas hati ngap (kali ni tak letak toping ganache, makan gitu jer). Utl lapisan cheese tu pun K.Nor guna 2 ketul cheese. Tu yg nampak tebal jer lapisan cheese tu kan.. Lg tebal lg la best.. hehehe Anak2 pun sangat suka dgn KEK LAPIS KUKUS CREAM CHEESE ni.. Tersangat la enaknya.. ishh .. kek coklat tu mmg la dah enak kan, moist jer.. tambah lak ada cheese.. ya ampun... gabungan yg sangat mantop!


Sapa2 nak resipi boleh ke SINI. Terpulang la nak buat versi K.Nor atau pun versi asal dr Yatie Memories. Kalau nak makan banyak, buat dua adunan terus mcm K.Nor buat ni, jgn lupa double up sukatan bahan yg K.Nor catatkan tu ya (dr resipi versi K.Nor)

8 comments:

  1. tengok gambar pun tak boleh tahan nor..memang sedap ni

    ReplyDelete
  2. Assalamualaikum...amboi k.nor tebalnya lapisan cheese tu lagilah mantop rasanya kn...yumyummm

    ReplyDelete
  3. adeh...lapar rasa nya dh ujan lebat kat luar sana tu...kalau dpt minum dgn kopi panas ni Allah sedap betul....topping kat noor terbaik la....:)

    ReplyDelete
  4. Sedapnya tengok petang hari ni.. laparlah pulak.. :)

    ReplyDelete
  5. betul tu kak nor..makan kek ni memang x bleh berenti kan..asyik nak kunyah jer.

    ReplyDelete
  6. salam kak nor...utk bhgian cheese yg tebal tu, akak cuma doublekan ketul cheese ye? bahan2 lain tak double kan?

    ReplyDelete