f Secubit Garam: KEK SPONGE COKLAT DAN MYCC.. again...

N3 Terkini

Thursday, March 7, 2013

KEK SPONGE COKLAT DAN MYCC.. again...

ASSALAMUALAIKUM...

Asyik tayang kek jer lately kan.. hehe.. Saja la nak mengisi slot kosong.. kang tak ada org nak masuk iklan pulak.. huhu.. iklan la sangat... :)


KEK SPONGE COKLAT ni K.Nor buat minggu lepas, dengan deco budak skolah yg baru nak belajar menjolok buah cempedak. Tak tau la tangan ni dibedung atau tidak masa baby dulu. Nak tanya emak, emak pun dah tak ada.. Ayah pun dah tak ada gak.. dah jd yatim piatu dah... :(

Teringin gak nak g belajar mendeko cuma tak sampai seru lagi. Paling teringin nak belajar dgn Zack tp Zack duk jauh nun di Tawau.. Kalau dekat2 dah pergi dah... K.Nor sgt2 suka dgn hasil tangan Zack yg cantik mulus kalau bab deco kek. Like juta2.. 


Yg ni pula MOIST YOGURT CHOCOLATE CAKE. Sekali lg ditempah oleh penempah yg sama. Mekasih pd yg sudi menempah semoga memuaskan selera anak tekak bila memakannya ya...  Baru2 ni gi Giant yg baru dibuka kat Gong Badak nun, terjumpa la sour cream yg selama ni duk cari2 nak buat kek ni dlm versi asal. Takper la.. lain kali dah tau kat mana nak cari. Maybe Giant kat Padang Hiliran pun ada, cuma tak perasan kut ^__^


Ops... nak tayang gak.. Satu lg yg ditempah baru2 ni, COTTAGE PIE. K.Nor cuma sempat snap yg sebelum proses kebakaran (tu pun dgn henpon jer). Yg lepas kebakaran terlupa terus nak snap. Sbb lepas masak jer, keluar dr oven, terus gi hantar ke org yg menempah. Dpt ler makan panas2 kan :)

* utk dptkan resipi, sila klik link pd nama kek/pie yg berkenaan.. tq


18 comments:

  1. Salam k.nor ,

    Kalu gaya camni kira berbedung la dolu2 tu , nampak kemassss sebab tu ditempah berkali2...teruskan kak nor

    ReplyDelete
    Replies
    1. w'salam ...

      hehe.. yer ke..

      mekasih nita :)

      Delete
  2. tahniah kak nor....
    makin cantikkkk meletup2 deko2 akak tu...
    selamat maju jaya yerk kak...cayokkk cayokkk

    ReplyDelete
    Replies
    1. mekasih mas.. deco org baru merangkak ni mas :)

      Delete
  3. seronok kan kak nor bila ada yg menempah.. leh juga asah2 bakat yang sedikit... sy pun lom kesempatan nak gi kelas mendeko.. selain bajet tak mengizikan.. masa pun tak mengizinkan juga.. harap2 adalah rezeki satu hari nnt..

    ReplyDelete
    Replies
    1. alhamdulillah... mmg seronok.. tp tu la, terasa sgt nak gi kelas deco2 ni.. tau aje la kat ganu ni payah benor kan.. betul tu.. bajet pun satu hal..

      anmin... mudah2an hendaknya ratna :)

      Delete
  4. semua mengancam lah kak nor...cantak dh tu...berseni tgn ..:-)

    ReplyDelete
    Replies
    1. alaa sury... deco org tak pandai tu :)

      Delete
  5. Cantteeeeekk kek tu semua... sayang nak potong :D

    ReplyDelete
    Replies
    1. mekasih.. k.nor tak nak bg pisau la kat yati , sbb yati tak nak potong hehe

      Delete
  6. nor memang pandai deko..cantiknya

    ReplyDelete
    Replies
    1. alhamdulillah .. boleh la k.ina.. deco org baru belajar ni :)

      Delete
  7. Assalamualaikum kak nor...Dah ambil tempahan yaaaa..Alhamdulillah moga2 makin dimurahkan rezeki...Deco yang simple tapi kemas....suke suke suke

    ReplyDelete
    Replies
    1. w'salam nenie.. yer.. slow2 dulu nenie.. saja nak isi masa lapang..

      alahmdulillah.. aminnn.. mekasih ya :)

      Delete
  8. salam kak nor..nk tanya biasa beli brg buat kek or kuih kat mana? sy biasa ke Mee Soya je..Ada tmpt ke tmpt lain kat KT ni??

    ReplyDelete
    Replies
    1. w'salam.. biasanya k.nor pun beli kat mee soya

      ada 1 kat kg cina, lupa nama kedai (dpn kedai jahitan mat ali)
      1 di merbau patah (jalan kuala berang) 'bake4U'
      1 di taman semarak, kat areakg tebauk ( jalan hala ke giant baru di gong badak) '2loves trading'
      1 kat bangunan baru, hiliran jejawi

      Delete
  9. Kek yang Nor buat tu semuanya sedap dimakan dan sedap dipandang. PH just jeling-jeling aje ye...takut tergoda nanti diet terbengkalai...

    ReplyDelete
    Replies
    1. hehehe.. jgn jeling2 kang mata jd juling, sapa yg susah.. nor gak yg susah sbb nor dipersalahkan hehehhhee

      Delete