f Secubit Garam: MOIST YOGURT CHOCOLATE CAKE..

N3 Terkini

Thursday, February 21, 2013

MOIST YOGURT CHOCOLATE CAKE..

ASSALAMUALAIKUM...

Kita layan mata aje arini ya.. Kek yg dah lama dibuat, tak leh nak potong sbb hak milik org lain.. hehehe Deko pun simple jer sbb tangan tukang buat tak cukup lembut nak main deko lawo2 :)


Sapa2 yg nak resipi sila klik kat SINI.. Mekasih AlongRoz sudi berkongsi resipi. Sori ya, Nor masih kekalkan nama tu sbb Nor masih juga menggunakan yogurt. Kat Ganu ni rasanya tak pernah nampak lg kelibat sour cream :)

Terima kasih pd penempah :)


32 comments:

  1. ...ya Allah..cantiknya akk..sy mntk resepi ye...

    ReplyDelete
    Replies
    1. kalau org lain buat lagi cantik aishah.. ni simple jer.. :)

      silakan mencuba ya.. :)

      Delete
  2. Assalammualaikum kak nor,

    shida pernah jumpa sour cream, tp kat TMC kerteh ni la...hhehe
    brand ape tak ingat pulak

    ReplyDelete
    Replies
    1. w'salam..

      huh.. nak gi kerteh nak cari SC sebekas? hahaha

      rasanya dah puas renung, tenung, belek, selak kat giant tp tak pernah lak nampak benda ni :)

      Delete
  3. satu lagi kek coklat..memang musim laa ni..hehehehe..yg ni lagi spesell ada stoberi..heuheu

    ReplyDelete
    Replies
    1. yeahhhh.. kek cekelat sememangnya sentiasa di hati kannnn :)

      Delete
  4. cantik sangat Nor, mula2 nk try strawberry tu dulu pastu baru ambik kek nya wahh marbeles ni

    ReplyDelete
    Replies
    1. segan la kak, org baru nak berjinak dgn deko2 ni.. :)

      Delete
  5. Cantiknye...!!! Kat sini sour cream berlambak. Nanti PH ke Tesco beli sour cream, pas tu terus buat kek.

    ReplyDelete
    Replies
    1. yer ke.. simple jer la tu PH.. :)

      banyak ek.. tu mana? KT or PJ? hehe. ngada la tu... gi beli se kotak besor utk nor pastu lontar kat sini ya.. hehe

      Delete
  6. Kak Nor..strawberry dan coklat memang tak boleh dipisahkan skrg ni..yummynya..

    ReplyDelete
  7. the deco looks nice kak nor...im sure it taste absolutely delicious!

    ReplyDelete
    Replies
    1. tq dear.. k.nor tak reti la nak deco cantik2 mcm org lain. tangan kejung :)

      Delete
  8. mengancam kek tu....geram je nengok...hihi

    ReplyDelete
    Replies
    1. geram.. jgn engkau geram. .. geram.. geram hehe

      Delete
  9. Kak Noor,
    kek tu cantik, menarik dan rasa tertarik melihatnya

    ReplyDelete
  10. cantik berkilat ganache tu.... sy pun ada yg menempah kek choc moist juga.. riso je takut ganache tak jd cantik.. hehe..

    ReplyDelete
    Replies
    1. try resipi along ni.. insyaallah cantik ganache nya tu ratna :)

      Delete
  11. cantik deco2 knor tu.. saya suke simple2 camni.. berkilau2 cam pakai glo.. hihihi.. btuah org menempah dpt sentuhan air tgn knor..

    ReplyDelete
    Replies
    1. haha.. pakai cat glossy gitu hehee..

      Delete
  12. Salaam Nor...

    Patutlah berandam bagai kek ni. Rupanya orang punya... kalaulah orang tu mama, kan bagus... :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. w'salam mama.. suka sgt bila tengok mama dtg ke dapur nor ni :)

      hehe.. yer la, yg cantik2 mesti utk org kan.. takkan nak bg yg hudoh2 pulak.. hehe eh.. bukan mama ke yg tempah aritu hahaha

      Delete
  13. Replies
    1. ishh tak leh kata terbaik lg la evelyn.. hasil tangan org lain lg cun :)

      Delete
  14. Saya pun nak gak... minta izin resepinya kak nor.

    ReplyDelete
  15. waaaah,,,cantik nya cake tu kak nor,,
    Nampak enak betul lah cake tuh,,,

    ReplyDelete